VR brillen

Bij ons bekijk je de mooiste VR bril modellen. Vergelijk en koop direct.

Virtual-reality brillen komen in verschillende types voor. Denk hierbij aan standalone vr headsets, zoals Oculus, of bijvoorbeeld VR brillen voor de PC en console. Een voorbeeld is de Playstation VR. Ook zijn er smartphone virtuele brillen waarbij het telefoontoestel als display fungeert. Het is in zo’n geval wel belangrijk een recent smartphone model te bezitten omdat deze grafisch betere prestaties aankunnen. De standalone en PC / console brillen zijn comfortabeler en hebben een betere beeldkwaliteit. Let op, deze hebben daardoor wel een hoger prijskaartje dan de passieve vr.

Wat kan je met een VR bril?

Virtual-reality maakt het mogelijk om op allerlei jezelf te prikkelen. Zo kan je hoogtevrees ervaren in de virtuele wereld of onderwater zwemmen alsof je een vis bent. De verschillende vr toepassingen vallen in de categorie├źn amusement, trainingen, gezondheid VR, 360 graden videos en foto’s. Afhankelijk van de type vr bril vind dit vooral plaats via specifiek op vr gerichte applicaties. Waarom specifiek op VR gericht? Deze programma’s zijn in staat om beweging te registreren en daarom mee te bewegen zodra jij zelf beweegt.

Wat is het verschil tussen een AR en VR bril?

Het belangrijkste verschil is dat augmented reality brillen een digitale project ‘integreren’ met de echte wereld zoals we deze waarnemen. Denk hierbij aan je telefooncamera die je op je omgeving richt waar een groene dinosaurus bij geprojecteerd is. Iets wat verschilt van virtuele werkelijk, omdat daar de gehele omgeving een computersimulatie is. De Microsoft Hololens is een voorbeeld van een AR bril.

Wat heb ik nodig bij het gebruik van een VR bril?

Dit hangt natuurlijk erg af van het speelplezier dat je probeert te behalen. Met een lowbudget VR set kan je op laagdrempelige manier virtuele werkelijkheid ervaren. Een VR controller is dan wel belangrijk om zo ook in de vr wereld te kunnen navigeren, browsen en interactie te hebben met de vr omgeving.

Kijk je naar een echte high-end ervaring, dan zijn er zelfs VR gloves, guns en hele loopbanden die het nog realistischer moeten maken. Zo’n set VR handschoenen zorgt ervoor dat je in de virtuele wereld objecten kan aanraken en oppakken. Zo’n handschoen geeft door middel van vibraties feedback waardoor je niet alleen visueel (het display) en auditief (headset) geprikkeld word, maar ook fysiologisch (de vibraties in de handschoen).

Voor het onderhoud is een VR koffer of opslagbox nodig om de bril stof en vuil vrij te houden. Ook zijn er vr hygi├źne maskers om vetvlekken te voorkomen.

Welke vr bril kopen?

Er zijn verschillende overwegingen om een goede vr bril kopen. Naast de headset zelf, zijn ook de vr accessoires en randapparatuur belangrijk. In de gaming industrie zien we dit ook veel terug waarbij het nodig is om in extra opslag capaciteit, controllers of uitbreidingen te bestellen.

Al met al is VR erg leuk en zeker de investering waard. Succes met het vergelijken en kopen van jouw VR bril!