Dus jij bent op zoek om naar de perfecte VR gear?

Klik op de button om het actuele aanbod direct te zien

Gratis verzending

Voor 22:00 uur besteld? Morgen in huis.

Partnership met 2 VR Experts

Gratis VR Startergids

VR is HOT.

En met een goede reden, je zult het de laatste tijd wel gemerkt hebben. De opmars van VR of virtual reality. Dit jaar was echt het kantelpunt van deze techniek en het aantal Nederlandse VR bezitters neemt dagelijks toe. Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat 20% van de Nederlanders inmiddels een VR ervaring gehad, en maarliefst 65% bekend is met VR producten.

De ervaring met virtual reality komt met name uit 360° video’s online, VR-games, en virtuele rondleidingen. Nederlanders zijn al behoorlijk geïnteresseerd in VR en de ervaring die het met zich meebrengt. Ze beleven televisie, films en online video’s realistischer wanneer deze in Virtual Reality zijn, een geweldige toevoeging op ons toch al zo mooie leven.

De meeste VR-brillen waar mensen de afgelopen tijd mee in contact zijn  gekomen zijn de Cardboard-, Gear VR- en de kunststofbril voor de mobiele telefoon. Daarbij worden er de laatste maanden veel high end VR-headsets voor pc of gameconsole, zoals de HTC Vive, Oculus Rift en Playstation VR verkocht, dit heeft even op zich laten wachten, de oorzaak hiervan was voornamelijk de hoge aanschafprijs.

 

VR brillen hebben de wereld voorgoed veranderd.

Nu de eerste stappen zijn gezet, en de geldschieters hun investeringen hebben gedaan is het zeker. VR is coming to your door. Kun jij ook al niet meer wachten om virtueel  films, series en documentaires te kijken, of games spelen waarbij de kogels je om de oren vliegen? Of misschien ben je meer het type die virtueel een stad wil bezoeken? 

De mogelijkheden van virtual reality brillen zijn eindeloos. Ook voor bedrijven en zakelijk gebruikers is het een geweldige innovatie. Van autofabrikanten, toeristische attracties tot aan de makelaar om de hoek. Eigenlijk gewoon te veel om op te noemen.Zo kan de makelaar virtual reality inzetten om de potentiële klant een virtuele rondleiding te geven door een huis, bijvoorbeeld om te laten zien wat er allemaal met de woning mogelijk is.

Of wat te denken van alvast je potentiële nieuwe keuken of badkamer bekijken, alsof deze al bij je thuis is geplaatst. Heb je vakantieplannen? Loop alvast een rondje over de camping(s) van je keuze of loop door middel van Google Streetview alvast rond in de omgeving. Kortom, VR is awesome. Je wil deze nieuwe technische snufjes echt niet laten liggen, de prijzen worden steeds acceptabeler en toegankelijker voor iedereen.

 

Bij VR draait alles om de immersie.

Een ding is zeker, bij virtual reality draait alles om immersie, je wil natuurlijk een onvergetelijke ervaring hebben. Toch zijn er nog wat obstakels op het pad naar de ultieme ervaring. Er zijn (vooral bij de goedkopere versies) vaak nog wat problemen met de interactie, en dan in het bijzonder met bewegen. De oplossing die sommige aanbieders leveren is simpel. Een controller of toetsenbord.

Gelukkig zijn er veel bedrijven bezig met controllers en accessoires om virtual reality naar het hoogste niveau te tillen. Het afgelopen jaar zijn er al ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen geweest die de VR ervaring een stuk completer hebben gemaakt. In het begin van de VR opmars was het namelijk nog wel eens het geval dat de controller of het toetsenbord de beleving enigszins beinvloedde.

Er zitten immers ook veel voordelen aan het gebruiken van een controller tijdens je VR ervaring, Je hebt met een controller namelijk wel meer controle over je virtuele beleving. Het besturen van apps en games gaat daarbij heel comfortabel, je vrienden inmaken was nog nooit zo eenvoudig.

 

De VR 360 graden camera. Je kent ze misschien ook al.

De 360 graden camera heeft ook zijn opmars gemaakt in Nederland. Met deze ultime actie camera’s maak je fotos en videos van de gehele omgeving. Je zult ze misschien wel kennen van de video’s van festivals, of van filmpjes op Facebook. De camera is vaak uitgerust met een dubble 13 megapixel camera die opnamen maakt in 2K. Ook wat geluid betreft zijn dit echt hoogwaardige technische snufjes.

Camera’s die in 360 graden filmen geven je een uniek perspectief en voegen een extra dimensie toe aan de opnames die jij live maakt. Het mooie is dat je midden in de omgeving staat en dat je volledige bewegingsvrijheid hebt. De camera’s die deze video’s maken beschikken over meerdere lenzen waardoor de gehele omgeving in beeld wordt gebracht, en dat is een geweldige toevoeging voor je opnames.

De camera’s verschillen overigens behoorlijk in prijs, want voor professionele camera’s ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Maar niet getreurd, doordat veel consumenten interesse tonen in deze producten is er ook een goed betaalbaare alternatieven op de consumentenmarkt gebracht. Zo kun jij ook de stap maken naar professionele, unieke opnames.

 

De overige VR gear.

Overige vr gear