Virtual Reality informatie

Virtual Reality is HOT in 2020

En dat is natuurlijk niet zomaar, de technologie is de afgelopen jaren erg snel verbeterd en steeds meer mensen komen in aanraking met de virtuele wereld. Wij willen je hier graag bij begeleiden, op deze site kun je werkelijk alles vinden. Als je al wat bekender bent met virtual reality, en je wil graag weten wat de meest ultieme VR ervaring van dit moment is? Lees dan zeker even de artikelen over de Oculus Rift, en onze favoriet de HTC Vive.

Welke VR producten zijn top?

Zo hebben we de allerbeste producten voor je gereviewed, geven we je op deze website inzicht in werkelijk alle mogelijkheden die VR producten hebben en hebben we er voor gezorgd dat jij nooit te veel gaat betalen als je een product wil aanschaffen. We zien je al denken, maar hoe dan en waar moet ik precies zijn? Het kan natuurlijk zijn dat je een VR computer nodig hebt, ook die kun je gemakkelijk bekijken en vergelijken.VR heeft de wereld voorgoed veranderd. Maar wat is het?

Nu de eerste stappen zijn gezet, en de geldschieters hun investeringen hebben gedaan is het zeker. Virtual reality is coming to your door.

Kun jij ook al niet meer wachten om virtueel  films, series en documentaires te kijken, of games spelen waarbij de kogels je om de oren vliegen? Of misschien ben je meer het type die virtueel een stad wil bezoeken?

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden van virtual reality brillen zijn eindeloos. Ook voor bedrijven en zakelijk gebruikers is het een geweldige innovatie. Van autofabrikanten, toeristische attracties tot aan de makelaar om de hoek. Eigenlijk gewoon te veel om op te noemen.

Zo kan de makelaar virtual reality inzetten om de potentiële klant een virtuele rondleiding te geven door een huis, bijvoorbeeld om te laten zien wat er allemaal met de woning mogelijk is. 

Hoe werkt virtual reality nu eigenlijk

Virtual reality is een term die je steeds vaker tegenkomt. Maar wat is die virtuele realiteit nu eigenlijk? In de praktijk is het een digitale wereld waar een gebruiker zich in bevindt.

Grote speler zoals bijvoorbeeld Samsung en Playstation bieden al een legio aan producten.

Welkom in de virtuele wereld

Deze wereld is in 3D, en ziet er voor de gebruiker levensgroot uit. Wanneer de je in de virtual reality rondkijkt, beweegt het beeld op de juiste snelheid mee en acties die je uitvoert worden hebben een zichtbaar effect.

Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat jij je echt voelt alsof je in wereld van Minecraft of een X-Wing cockpit bent.

Wat kun je met VR? Is het echt zo gaaf?

De uiteindelijke mogelijkheden van VR zijn vrijwel eindeloos; alles wat je kan bedenken kan in min of meerdere mate nagebootst worden in de digitale wereld.

Wanneer je de vraag “Wat is virtual reality” stelt zullen de meeste mensen meteen aan games denken.

Niet zo gek, want gamedevelopers zijn voorlopers in de ontwikkeling van virtual reality.

Het VR games aanbod neemt toe

Het aanbod van VR compatible spellen groeit met de dag en dankzij smartphone VR brillen zijn deze niet langer beperkt tot de nieuwste consoles. Op de markt vinden we tegenwoordig van alles, van Minecraft tot hyper-realistische klim-simulators.

Virtuele realiteit is innovatief

Maar er zijn ook serieuzere zaken waar de virtuele realiteit goed van pas komt. Zo kunnen architecten VR gebruiken om klanten een gebouw te laten zien dat nog niet bestaat en chirurgen hun leerlingen de beste kijk geven op operaties.

Welke VR ervaring is perfect

Tegenwoordig zijn er allemaal bedrijven op de markt die druk bezig zijn met het ontwikkelen van hun eigen VR bril.

Fantastisch voor de ontwikkeling natuurlijk, maar het kan wel leiden tot een beetje keuzestress. Want welke bril past nu eigenlijk bij jou?

De keuze tussen een passieve of een actieve bril is waarschijnlijk de belangrijkste.

Als je jouw eerste stappen in VR aan het zetten bent of het graag simpel houdt is een zogenaamde “passieve” bril meestal de aanrader.

Het is dan wel het beste als je een smartphone met full HD mogelijkheden hebt. Zo weet je zeker dat je een topervaring hebt.
Ben jij al klaar voor de ervaring?

Al wat ervaring met VR of gewoon klaar om meteen in het diepe te springen? Dan is een “actieve” bril de keuze voor jou. Deze brillen vragen om een goede computer of console, maar dankzij het ingebouwde scherm is het resultaat dan ook optimaal.

Of wat te denken van alvast je potentiële nieuwe keuken of badkamer bekijken, alsof deze al bij je thuis is geplaatst.

Heb je vakantieplannen? Loop alvast een rondje over de camping(s) van je keuze of loop door middel van Google Streetview alvast rond in de omgeving.

VR is echt niet duur meer

Kortom, je wil deze nieuwe technische snufjes echt niet laten liggen, de prijzen worden steeds acceptabeler en toegankelijker voor iedereen. Je kunt tegenwoordig overal en altijd genieten van VR door producten van Samsung en Playstation VR. Wil je alle VR producten vergelijken? Klik dan snel hier

Ben je er klaar voor?

Al wat ervaring met VR of gewoon klaar om meteen in het diepe te springen? Dan is een “actieve” bril de keuze voor jou. Deze brillen vragen om een goede computer of console, maar dankzij het ingebouwde scherm is het resultaat dan ook optimaal.

Of wat te denken van alvast je potentiële nieuwe keuken of badkamer bekijken, alsof deze al bij je thuis is geplaatst. Heb je vakantieplannen?

Loop jij een rondje op de camping?

Loop alvast een rondje over de camping(s) van je keuze of loop door middel van Google Streetview alvast rond in de omgeving.

Kortom, je wil deze nieuwe technische snufjes echt niet laten liggen, de prijzen worden steeds acceptabeler en toegankelijker voor iedereen.
Bij VR draait alles om de immersie.

Een ding is zeker, bij virtual reality draait alles om immersie, je wil natuurlijk een onvergetelijke ervaring hebben. Toch zijn er nog wat obstakels op het pad naar de ultieme ervaring. Er zijn (vooral bij de goedkopere versies) vaak nog wat problemen met de interactie, en dan in het bijzonder met bewegen. De oplossing die sommige aanbieders leveren is simpel. Een controller of toetsenbord.

Er zijn veel oplossingen tegenwoordig

Gelukkig zijn er veel bedrijven bezig met vr controllers en accessoires om jouw ervaring naar het hoogste niveau te tillen. Het afgelopen jaar zijn er al ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen geweest die de ervaring een stuk completer hebben gemaakt. In het begin van de opmars was het namelijk nog wel eens het geval dat de controller of het toetsenbord de beleving enigszins beïnvloedde.

De voordelen van een VR controller

Er zitten immers ook veel voordelen aan het gebruiken van een controller tijdens je ervaring, Je hebt met een controller namelijk wel meer controle over je virtuele beleving. Het besturen van apps en games gaat daarbij heel comfortabel, je vrienden inmaken was nog nooit zo eenvoudig. Een goed voorbeeld van een VR apparaat voor de smartphone dan raden we je de Samsung GEAR VR aan. Immersie op je mobiele telefoon, wie had dat nou gedacht.

De 360 graden camera. Je kent ze misschien ook al.

De 360 graden camera heeft ook zijn opmars gemaakt in Nederland. Met deze ultime actie camera’s maak je fotos en videos van de gehele omgeving. Je zult ze misschien wel kennen van de video’s van festivals, of van filmpjes op Facebook. De camera is vaak uitgerust met een dubble 13 megapixel camera die opnamen maakt in 2K. Ook wat geluid betreft zijn dit echt hoogwaardige technische snufjes.

Een uniek perspectief in 360 graden

Camera’s die in 360 graden filmen geven je een uniek perspectief en voegen een extra dimensie toe aan de opnames die jij live maakt. Het mooie is dat je midden in de omgeving staat en dat je volledige bewegingsvrijheid hebt. De camera’s die deze video’s maken beschikken over meerdere lenzen waardoor de gehele omgeving in beeld wordt gebracht, en dat is een geweldige toevoeging voor je opnames.

De prijs is ook nog eens gunstig

De camera’s verschillen overigens behoorlijk in prijs, want voor professionele camera’s ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Maar niet getreurd, doordat veel consumenten interesse tonen in deze producten is er ook een goed betaalbare alternatieven op de consumentenmarkt gebracht. Zo kun jij ook de stap maken naar professionele, unieke opnames.


De overige VR gear.

De overige virtual reality gear, ook wel de randapparatuur genoemd laat ons hartje sneller kloppen. De mogelijkheden zijn het laatste jaar zo extreem gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan levensechte guns, treadmills die het mogelijk maken om reallife te bewegen in jou first-person-shooter en aan razendsnelle desktop computers die jou software met gemak laten draaien. Klik hier voor een overzicht van beste, goedkoopste en populairste VR computers.

VR Randapparatuur

Maar er zijn ook simpele soorten randapparatuur zoals tassen, speciale schoonmaakdoekjes, headsets, montageklemmen en zelfs heuze universele hygienische maskers. En geloof me, we hebben ze zelf stiekem ook wel eens nodig gehad na een vuurgevecht in de virtuele wereld. We hebben aan de onderkant van deze pagina enkele VR computers toegevoegd, als je een actieve VR bril koopt dan heb je namelijk een sterke computer nodig om optimaal te kunnen genieten van je VR apparaat. Je kunt ook direct VR PC’s vergelijken op onze vergelijkingspagina.

Lees de tabel hieronder voor elke afzonderlijke mogelijkheid binnen de virtuele realiteit. Je kunt namelijk spelen op je smartphone, PC, Laptop of console. Maar ieder apparaat is natuurlijk anders en heeft specificaties die andere speelcondities mogelijk maken. Zo zijn de graphics op een computer vanzelfsprekend beter als op een smartphone.