Dus jij bent op zoek om naar de perfecte 360 graden camera?

Klik op de button om het actuele aanbod aan 360 graden camera(s) direct te zien

]

Gratis verzending

VR bril morgen in huis

Voor 22:00 uur besteld? Morgen in huis.

VR experts partners

Alle VR experts onafhankelijk vergelijken

virtual reality startersgids

Gratis VR Startergids

De 360 graden camera is UPCOMING.

Je ziet de wereld om je heen ook niet in een rechthoek of een vierkant, dus waarom zou je je beperken tot die visie in foto’s en video’s? De eerste versies van de 360-graden camera’s zijn gearriveerd en ze laten je alles wat er om je heen gebeurt in één keer opnemen.

Een goed voorbeeld daarvan is de Samsung 360 camera, vooral de nieuwe generatie ziet er dit jaar weer prima uit.

Als je een VR-headset hebt, zoals de Gear VR of Google Cardboard, kun je genieten van die reis naar de Grand Canyon, familie verjaardagsfeest of rock-‘concert in virtual reality en echt het gevoel hebben dat je er was. Of u kunt 360 fragmenten bekijken op uw telefoon of laptop nadat u deze hebt geüpload naar YouTube of Facebook.

Hoe kun je zo’n 360 graden camera allemaal gebruiken?

Je kunt een 360graden camera gebruiken om virtuele video’s te maken. De kijker kan daardoor om zich heenkijken en filmmaker ziet daardoor exact hetzelfde als de kijker. Daardoor wordt een video al snel levensecht, je kunt bijvoorbeeld perfecte tours geven op locaties of op je motor rondscheuren terwijl je filmt.

Net zoals een panorama foto

Je kent de panorama foto vast wel, op je telefoon worden er dan foto’s als het ware aan elkaar vastgeplakt. De 360graden camera’s maken gebruik van deze zelfde soort techniek. Bij panorama foto’s wordt er alleen horizontaal het beeld vergroot, maar met de techniek van 360 graden camera’s gebeurd dit zowel verticaal als horizontaal.

Geheugen van de 360 camera

Je 360 graden camera moet wel genoeg intern geheugen hebben. Anders is het slim om een type te kiezen met een uitbereidbaar slot zodat je lange films gemakkelijk kunt opslaan. Als je niet van plan bent om extreem lange opnames te maken is het geen ramp om een camera te kiezen die intern geheugen heeft.

Frames per seconde

Een video is niets meer dan foto’s die op een bepaalde snelheid snel achter elkaar worden geschoten zodat deze vloeiend afspelen. De benaming voor dit fenomeen is FPS of frames per seconde.

Een lage FPS zorgt voor haperende beelden dus het is belangrijk dat je een 360 graden camera schaft met 30FPS of meer. Zeker als je flink beweegt is het belangrijk dat je een hoge FPS kunt behouden.

 

 

360 graden camera’s & 4K

In het opkomende genre van 360-graden camera’s gaat alles, en het product dat u kiest, hangt evenveel af van wat voor soort activiteiten u wilt vastleggen als de kwaliteit van de camera zelf. Is het 360-graden formaat nog steeds nieuw?

Ja, dat zeker, maar de standaarden worden snel naar boven gebracht, met 4K, livestreaming en functies voor het direct bewerken van live videos gaat deze markt de komende jaren exploderen. 

Accuduur van de camera

Het is belangrijk om rekening te houden met de accu van de 360 graden camera. Zeker als je veel reist en de camera intensief gebruikt wordt is het slim om een type te kiezen met een lange accuduur. Je kunt natuurlijk ook nog een extra accu kopen want niets is zo vervelend om lekker te willen filmen om er vervolgens achter te komen dat je geen batterij meer hebt.

Camera Lenzen

De camera is voorzien van meerdere lenzen, minimaal twee stuks. Hoe meer lenzen er op de camera zijn hoe groter de kans is dat de kwaliteit hoger is. Het aantal megapixels, de sluitertijd, het diafragma en de iso-waarden zijn van belang als het gaat om de totale kwaliteit van de 360 graden camera

360 graden camera’s voor livestreamen en social media

Er zijn ook 360 graden camera’s die zich volledig richten op livestreamen en social media. De Insta 360 camera is een goed voorbeeld, een 360 graden camera die veel social media functies heeft ingebouwd.

In deze tijd wil je natuurlijk de allerbeste video’s delen met je vrienden als je in het bezit bent van een 360 camera.

De 360 graden camera is een topoplossing

Heb jij een oplossing om beeld te schieten vanuit alle richtingen, dan is de 360 Graden Camera de perfecte oplossing.

Er zijn de laatste tijd veel nieuwe modellen op de markt gebracht, dus als je nu een 360 Graden Camera koopt, loop je niet ver achter op toekomstige modellen. Kijk goed naar je wensen voordat je er een aanschaft!

De 360 graden camera is helemaal geweldig!

Een 360 graden camera is heel handig, je kunt de gehele omgeving namelijk in een keer vastleggen. De camera’s zijn bijna altijd compact en uitermate geschikt om mee op reis te gaan. De 360 graden camera’s worden veel gebruikt tijdens sportactiviteiten, motorrijden en ze zijn vaak waterdicht en kunnen tegen een stootje.

Een 360 graden camera biedt een unieke ervaring

Het mooie aan 360 graden camera’s is dat ze een uniek perspectief bieden, ze voegen daardoor een nieuwe dimensie toe aan de opnames. In deze videosoort staat de kijker middenin de omgeving met volledige bewegingsvrijheid, wat resulteert in unieke beelden die iedere liefhebber wil vastleggen. Daarbij deel je eenvoudig beelden met familie en vrienden d.m.v. wifi en Bluetooth. 360 graden camera’s zijn beschikbaar in 4K en Full HD beeldkwaliteit.

Hoe werkt een 360 Graden Camera?

Een 360 graden camera heeft minimaal twee lenzen. Deze lenzen worden ook wel fish-eye lenzen genoemd. De lenzen van veel camera’s zijn allemaal van goede kwaliteit, maar fabrikanten kiezen vaak voor een simpele processor om de prijs laag te houden. Maar gelukkig heb je deze processor niet echt nodig omdat je data direct naar je smartphone verzend.

Op je smartphone worden de beelden van alle lenzen geanalyseerd en wordt er een video van gemaakt. De processor is klein, omdat de beelden aan elkaar gelijmd worden door de gekoppelde smartphone. Er zijn ook 360 Graden Camera’s beschikbaar die wél zelf de beelden direct bewerken, maar deze camera’s zijn dan ook een stuk duurder. Het is daarnaast niet nodig, omdat je de beelden niet direct op de camera kunt bekijken, daar heb je een smartphone of computer voor nodig.

360 Graden Camera kopen gemakkelijk?

In Nederland is de 360 graden camera alweer een stukje bekender geworden. Toch blijft het een nieuwe gadget die nog niet volledig mainstream is geworden. In Amerika worden de camera’s al behoorlijk veel verkocht, maar daar is het volgende product alweer populair. De 360 graden Actiecamera.

Een 360graden camera kopen is heel gemakkelijk, er zijn tegenwoordig al behoorlijk veel versies beschikbaar maar het kaf van het koren scheiden is eenvoudig. Het is alleen wel belangrijk dat je goed nadenkt over je aankoop, welke eisen stel je aan je camera?

Hoeveel wil ik gaan uitgeven aan een 360graden camera? Met wat voor een doeleinden ga ik filmen? Film ik vooral bewegende of stilstaande beelden? Allemaal belangrijke vragen die je moet beantwoorden om de juiste keuze te maken.

LG 360Samsung 360Ricoh Theta VInsta360 Air
€279€ 245€ 399€ 99
2K Video resolutieUltra HDUltra HDFull HD
2 groothoeklenzenWifi en Bluetooth ondersteuningWifi en Bluetooth ondersteuningAlleen geschikt voor Android
Bekijk directBekijk directBekijk directBekijk direct

Meest populaire 360 graden cameras

1

Samsung 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

2

Homido 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

Haarscherp beeld

 Schroefdraad voor op een statief

3

LG 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

4

InstaAir 360

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Insta360 Air kopen? Lees de review & vergelijk

Insta 360 Air, een 360 graden camera met potentie De Insta360 AIR, een 360 graden camera die alle huidige problemen omzeilt Virtuele reality headsets en 360-graden video's zijn nieuwe technische snufjes die in de nabije toekomst alleen maar groter en beter gaan...

Ricoh 360 graden camera Theta V – Review

De nieuwe 360-graden camera De Ricoh Theta V is de vijfde generatie van de Ricoh 360 graden camera en videocamera, waarvan het origineel in 2013 werd gelanceerd. Destijds was de Theta de enige 360-graden enkelvoudige camera op de markt en plaatste Ricoh zich sterk aan...

Samsung 360 graden camera kopen?

Samsung 360 graden camera De Samsung 360 graden camera, een nieuwe technologie die vorig jaar naast de Galaxy S7 en S7 Edge werd uitgebracht, was ondanks zijn gebreken een goede camera. Het was overduidelijk de eerste poging om een ​​nieuw soort camera te maken. Het...

Nog een aantal leuke filmpjes over 360 graden camera’s