Dus jij bent op zoek om naar de perfecte VR gear?

Klik op de button om het actuele VR aanbod direct te zien

Vr bril gratis verzending
VR bril morgen in huis
VR experts partners
virtual reality startersgids

Gratis verzending

Voor 22:00 uur besteld? Morgen in huis.

Alle VR experts onafhankelijk vergelijken

Gratis VR Startergids

VR is HOT.

En met een goede reden, je zult het de laatste tijd wel gemerkt hebben, de opmars van VR of virtual reality. Dit jaar was echt het kantelpunt van deze techniek en het aantal Nederlandse VR bezitters neemt dagelijks toe. Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat 20% van de Nederlanders inmiddels een virtual reality ervaring gehad, en maarliefst 65% bekend is met virtual reality producten.

VR is een totaal nieuwe ervaring

De ervaring met virtual reality komt met name uit 360° video’s online, games, en virtuele rondleidingen. Nederlanders zijn al behoorlijk geïnteresseerd in VR en de ervaring die het met zich meebrengt. Ze beleven televisie, films en online video’s realistischer wanneer deze in Virtual Reality zijn, een geweldige toevoeging op ons toch al zo mooie leven.

VR is steeds goedkoper aan het worden, iedereen kan er van genieten

De meeste virtual reality brillen waar mensen de afgelopen tijd mee in contact zijn  gekomen zijn de Cardboard-, Gear VR– en de kunststofbril voor de mobiele telefoon. Daarbij worden er de laatste maanden veel high end headsets voor pc of gameconsole, zoals de HTC Vive, Oculus Rift, Gear VR en Playstation VR verkocht, dit heeft even op zich laten wachten, de oorzaak hiervan was voornamelijk de hoge aanschafprijs van bijvoorbeeld VR computers

Samsung VR – Kom er alles over te weten

Samsung VR, alles dat je moet weten! Als reactie op de eerdere Samsung VR, is Samsung terug met een verbeterde en nieuwe Gear VR-headset. Met de nieuwe Samsung VRis het mogelijk dat de vele irritaties van het vorige model kunnen verdwijnen. Ook wij zijn van mening dat...

Gear VR – Alles dat je moet weten

De Gear VR, wat kun je er allemaal mee? Het uiterlijk van de nieuwe en de oude Samsung Gear VR is geen verschil van dag en nacht, alhoewel het nieuwe model toch zeker een kwart pond aan gewicht is kwijtgeraakt. In vergelijking met de slankere, kleinere Google Daydream...

VR heeft de wereld voorgoed veranderd.

Nu de eerste stappen zijn gezet, en de geldschieters hun investeringen hebben gedaan is het zeker. Virtual reality is coming to your door. Kun jij ook al niet meer wachten om virtueel  films, series en documentaires te kijken, of games spelen waarbij de kogels je om de oren vliegen? Of misschien ben je meer het type die virtueel een stad wil bezoeken? 

De mogelijkheden van virtual reality brillen zijn eindeloos. Ook voor bedrijven en zakelijk gebruikers is het een geweldige innovatie. Van autofabrikanten, toeristische attracties tot aan de makelaar om de hoek. Eigenlijk gewoon te veel om op te noemen.Zo kan de makelaar virtual reality inzetten om de potentiële klant een virtuele rondleiding te geven door een huis, bijvoorbeeld om te laten zien wat er allemaal met de woning mogelijk is. 

Of wat te denken van alvast je potentiële nieuwe keuken of badkamer bekijken, alsof deze al bij je thuis is geplaatst. Heb je vakantieplannen? Loop alvast een rondje over de camping(s) van je keuze of loop door middel van Google Streetview alvast rond in de omgeving. Kortom, Virtual Reality is awesome. Je wil deze nieuwe technische snufjes echt niet laten liggen, de prijzen worden steeds acceptabeler en toegankelijker voor iedereen. Je kunt tegenwoordig overal en altijd genieten van VR door producten van Samsung en PlaystationWil je alle VR producten vergelijken? Klik dan snel hier

Meest populaire VR Brillen producten

1

2

3

HTC VIVE
Oculus Rift virtual reality bril
Samsung Gear Virtual Reality

HTC VIVE Starterpack

Oculus Rift Starterpack

Samsung Gear VR

( ✓ Nu maar liefst 24% korting!)

(  Nu maar liefst 42% korting!)

Meest populaire VR Brillen producten

1

HTC VIVE Starterpack

Met de resolutie van 2160x1200 en de verversingssnelheid van 90 Hz is VR nét echt

Door gezichtsveld van 110 graden heb je geen last van storende dode hoeken

Deze VR bril is ook geschikt voor brildragers

( Nu maar liefst 24% korting!)

2

Oculus Rift Starterpack

Met de resolutie van 2160x1200 en de verversingssnelheid van 90 Hz is VR nét echt

Door gezichtsveld van 110 graden heb je geen last van storende dode hoeken

 De hoofdband is aanpasbaar, net als de afstand tussen de ogen en het scherm

( Nu maar liefst 42% korting!)

3

Samsung Gear VR

Met de Gear VR controller speel je games en raak je nauwkeurig virtuele objecten aan

Een vervangbaar oogkussen zorgt voor een frisse start na een paar zweterige sessies

 Met een verstelbare hoofdband zet je de VR bril comfortabel op je hoofd

Bij VR draait alles om de immersie.

Een ding is zeker, bij virtual reality draait alles om immersie, je wil natuurlijk een onvergetelijke ervaring hebben. Toch zijn er nog wat obstakels op het pad naar de ultieme ervaring. Er zijn (vooral bij de goedkopere versies) vaak nog wat problemen met de interactie, en dan in het bijzonder met bewegen. De oplossing die sommige aanbieders leveren is simpel. Een controller of toetsenbord.

Gelukkig zijn er veel bedrijven bezig met controllers en accessoires om virtual reality naar het hoogste niveau te tillen. Het afgelopen jaar zijn er al ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen geweest die de ervaring een stuk completer hebben gemaakt. In het begin van de virtual reality opmars was het namelijk nog wel eens het geval dat de controller of het toetsenbord de beleving enigszins beinvloedde. 

Er zitten immers ook veel voordelen aan het gebruiken van een controller tijdens je ervaring, Je hebt met een controller namelijk wel meer controle over je virtuele beleving. Het besturen van apps en games gaat daarbij heel comfortabel, je vrienden inmaken was nog nooit zo eenvoudig. Een goed voorbeeld van een VR apparaat voor de smartphone dan raden we je de Samsung GEAR VR aan. Immersie op je mobiele telefoon, wie had dat nou gedacht.

Meest populaire VR Controllers

1

2

3

Oculus touch controller
Homido VR controller
Magicsee VR controller

Oculus rift controller

Homido controller

Magicsee controller

Meest populaire VR Controllers

1

Oculus rift VR controller

Lichtgewicht ontwerp en voelt natuurlijk aan

Goede vinger tracking

Bijgeleverde sensor voor ultieme bewegingsvrijheid

2

Homido VR Controller

Ergonomisch design

Bediening content op jouw smartphone via de Homido Wireless Gamepad

 Verbinding via bluetooth, dus geen last van kabels tijdens het gamen

3

Magicsee VR controller

Bluetooth 4.0

Geen batterijen nodig vanwege de ingebouwde Lithium batterij

 Compatible met Android en iOS

360 Graden camera

De 360 graden camera. Je kent ze misschien ook al.

De 360 graden camera heeft ook zijn opmars gemaakt in Nederland. Met deze ultime actie camera’s maak je fotos en videos van de gehele omgeving. Je zult ze misschien wel kennen van de video’s van festivals, of van filmpjes op Facebook. De camera is vaak uitgerust met een dubble 13 megapixel camera die opnamen maakt in 2K. Ook wat geluid betreft zijn dit echt hoogwaardige technische snufjes.

Camera’s die in 360 graden filmen geven je een uniek perspectief en voegen een extra dimensie toe aan de opnames die jij live maakt. Het mooie is dat je midden in de omgeving staat en dat je volledige bewegingsvrijheid hebt. De camera’s die deze video’s maken beschikken over meerdere lenzen waardoor de gehele omgeving in beeld wordt gebracht, en dat is een geweldige toevoeging voor je opnames.

De camera’s verschillen overigens behoorlijk in prijs, want voor professionele camera’s ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Maar niet getreurd, doordat veel consumenten interesse tonen in deze producten is er ook een goed betaalbaare alternatieven op de consumentenmarkt gebracht. Zo kun jij ook de stap maken naar professionele, unieke opnames.

Meest populaire 360 graden cameras

1

2

3

samsung 360 graden camera kopen
homido 360 graden camera kopen
LG 360 graden camera kopen

Samsung 360 graden camera

Homido 360 graden camera

LG 360 graden camera

( Nu maar liefst 26% korting!)

( Nu maar liefst 20% korting!)

( Nu maar liefst 18% korting!)

Meest populaire 360 graden cameras

1

Samsung 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

( Nu maar liefst 26% korting!)

2

Homido 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

Haarscherp beeld

 Schroefdraad voor op een statief

( Nu maar liefst 20% korting!)

3

LG 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

( Nu maar liefst 18% korting!)

De overige VR gear.

De overige virtual reality gear, ook wel de randapparatuur genoemd laat ons hartje sneller kloppen. De mogelijkheden zijn het laatste jaar zo extreem gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan levensechte guns, treadmills die het mogelijk maken om reallife te bewegen in jou first-person-shooter en aan razendsnelle desktop computers die jou software met gemak laten draaien. Klik hier voor een overzicht van beste, goedkoopste en populairste VR computers.

Maar er zijn ook simpele soorten randapparatuur zoals tassen, speciale schoonmaakdoekjes, headsets, montageklemmen en zelfs heuze universele hygienische maskers. En geloof me, we hebben ze zelf stiekem ook wel eens nodig gehad na een vuurgevecht in de virtuele wereld. We hebben aan de onderkant van deze pagina enkele VR computers toegevoegd, als je een actieve VR bril koopt dan heb je namelijk een sterke computer nodig om optimaal te kunnen genieten van je VR apparaat. Je kunt ook direct VR PC’s vergelijken op onze vergelijkingspagina.

Lees de tabel hieronder voor elke afzonderlijke mogelijkheid binnen de virtual reality wereld. Je kunt namelijk spelen op je smartphone, PC, Laptop of console. Maar ieder apparaat is natuurlijk anders en heeft specificaties die andere speelcondities mogelijk maken. Zo zijn de graphics op een computer vanzelfsprekend beter als op een smartphone.

De simpelste manier om virtual reality te proberen is met je smartphone. Beschik je over een smartphone uit het duurdere segment en wil jij ook gaan genieten van een VR ervaring? Als we het hebben over hoogwaardige telefoons dan bedoelen we telefoons vanaf de Samsung S6, iPhone 7, of LG G4. Je telefoon zal hoogstwaarschijnlijk niet voor 2015 gemaakt zijn als je een VR apparaat wil toevoegen. De volgende stap is vrij eenvoudig. Het vinden van een geschikte VR bril voor jou situatie. Oh ja, er is nog een ding waar je op moet letten, je smartphone moet het besturingsysteem van Android of iOS draaien om te werken. Er zijn mensen die bijvoorbeeld een Windows systeem op hun telefoon hebben, veel VR apparaten ondersteunen dit besturingssysteem echter niet. 

Voor de echte virtual reality fanaat zijn er brillen voor de pc of laptop beschikbaar, dit zijn actieve brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive. Deze brillen hebben een krachtige en recente game pc nodig om goed te functioneren. Denk dan bijvoorbeeld aan een desktop of laptop met minimaal een Nvidia Geforce GTX 1060, Core i5 processor en voldoende vrije usb poorten. Dit is echt nodig om de ultieme VR beleving te hebben. Oudere hardware zal moeite hebben met het weergeven van games en wordt door fabrikanten van pc-geschikte virtual reality brillen ook afgeraden. Je kunt in onze vergelijker kijken naar VR Computers in verschillende prijsklasses. Het hoeft namelijk helemaal niet extreem duur te zijn.

Als console gamer kun je met virtual reality op de PlayStation 4 prima aan de slag. Je sluit de PlayStation bril sluit aan op je PlayStation 4, en je bent klaar om je favoriete game wereld virtueel in te duiken. Tenminste, als je ook over de PlayStation Camera beschikt. Ook heb je de PlayStation Move controllers nodig om bepaalde  games nóg leuker te maken door je handen te gebruiken. Het beeld op de PlayStation  is scherper dan VR met je smartphone. Toch is het wel nog even wachten op de echte doorbraak want de hoeveelheid games loopt nog enigszins achter. Toch zijn er de laatste maanden ontwikkelingen zichtbaar en komen er steeds meer games beschikbaar.

Meest populaire overige VR Gear

1

2

3

virtual reality gun
VR pc kopen
Virtual reality gun kopen

MAG P90 Gun

VR Certified Desktop PC

MAG 360 Gun

Meest populaire overige VR Gear

1

MAG P90 VR Gun

Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp waardoor je langdurig kunt gamen

Compatible met alle FPS games

De geïntegreerde display maakt het gevecht nog spectaculairder

2

VR Certified Desktop PC

3

MAG 360VR Gun

( Nu maar liefst 26% korting!)