Dus jij bent op zoek om naar de perfecte VR gear?

Klik op de button om het actuele VR aanbod direct te zien

Vr bril gratis verzending
VR bril morgen in huis
VR experts partners
virtual reality startersgids

Gratis verzending

Voor 22:00 uur besteld? Morgen in huis.

Partnership met 2 VR Experts

Gratis VR Startergids

VR Reviews

VR is HOT.

En met een goede reden, je zult het de laatste tijd wel gemerkt hebben, de opmars van VR of virtual reality. Dit jaar was echt het kantelpunt van deze techniek en het aantal Nederlandse VR bezitters neemt dagelijks toe. Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat 20% van de Nederlanders inmiddels een virtual reality ervaring gehad, en maarliefst 65% bekend is met VR producten.

De ervaring met virtual reality komt met name uit 360° video’s online, VR-games, en virtuele rondleidingen. Nederlanders zijn al behoorlijk geïnteresseerd in VR en de ervaring die het met zich meebrengt. Ze beleven televisie, films en online video’s realistischer wanneer deze in Virtual Reality zijn, een geweldige toevoeging op ons toch al zo mooie leven.

De meeste VR-brillen waar mensen de afgelopen tijd mee in contact zijn  gekomen zijn de Cardboard-, Gear VR- en de kunststofbril voor de mobiele telefoon. Daarbij worden er de laatste maanden veel high end headsets voor pc of gameconsole, zoals de HTC Vive, Oculus Rift en Playstation VR verkocht, dit heeft even op zich laten wachten, de oorzaak hiervan was voornamelijk de hoge aanschafprijs.

VR Brillen

VR brillen hebben de wereld voorgoed veranderd.

Nu de eerste stappen zijn gezet, en de geldschieters hun investeringen hebben gedaan is het zeker. VR is coming to your door. Kun jij ook al niet meer wachten om virtueel  films, series en documentaires te kijken, of games spelen waarbij de kogels je om de oren vliegen? Of misschien ben je meer het type die virtueel een stad wil bezoeken? 

De mogelijkheden van virtual reality brillen zijn eindeloos. Ook voor bedrijven en zakelijk gebruikers is het een geweldige innovatie. Van autofabrikanten, toeristische attracties tot aan de makelaar om de hoek. Eigenlijk gewoon te veel om op te noemen.Zo kan de makelaar virtual reality inzetten om de potentiële klant een virtuele rondleiding te geven door een huis, bijvoorbeeld om te laten zien wat er allemaal met de woning mogelijk is.

Of wat te denken van alvast je potentiële nieuwe keuken of badkamer bekijken, alsof deze al bij je thuis is geplaatst. Heb je vakantieplannen? Loop alvast een rondje over de camping(s) van je keuze of loop door middel van Google Streetview alvast rond in de omgeving. Kortom, Virtual Reality is awesome. Je wil deze nieuwe technische snufjes echt niet laten liggen, de prijzen worden steeds acceptabeler en toegankelijker voor iedereen.

oculus rift met VR controller
HTC vive vr bril kopen
Samsung VR gear

VR Controllers

Bij VR draait alles om de immersie.

Een ding is zeker, bij virtual reality draait alles om immersie, je wil natuurlijk een onvergetelijke ervaring hebben. Toch zijn er nog wat obstakels op het pad naar de ultieme ervaring. Er zijn (vooral bij de goedkopere versies) vaak nog wat problemen met de interactie, en dan in het bijzonder met bewegen. De oplossing die sommige aanbieders leveren is simpel. Een controller of toetsenbord.

Gelukkig zijn er veel bedrijven bezig met controllers en accessoires om virtual reality naar het hoogste niveau te tillen. Het afgelopen jaar zijn er al ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen geweest die de ervaring een stuk completer hebben gemaakt. In het begin van de virtual reality opmars was het namelijk nog wel eens het geval dat de controller of het toetsenbord de beleving enigszins beinvloedde.

Er zitten immers ook veel voordelen aan het gebruiken van een controller tijdens je ervaring, Je hebt met een controller namelijk wel meer controle over je virtuele beleving. Het besturen van apps en games gaat daarbij heel comfortabel, je vrienden inmaken was nog nooit zo eenvoudig.

Homido VR controller
Magicsee VR controllers
Oculus touch controller

360 Graden camera

De VR 360 graden camera. Je kent ze misschien ook al.

De 360 graden camera heeft ook zijn opmars gemaakt in Nederland. Met deze ultime actie camera’s maak je fotos en videos van de gehele omgeving. Je zult ze misschien wel kennen van de video’s van festivals, of van filmpjes op Facebook. De camera is vaak uitgerust met een dubble 13 megapixel camera die opnamen maakt in 2K. Ook wat geluid betreft zijn dit echt hoogwaardige technische snufjes.

Camera’s die in 360 graden filmen geven je een uniek perspectief en voegen een extra dimensie toe aan de opnames die jij live maakt. Het mooie is dat je midden in de omgeving staat en dat je volledige bewegingsvrijheid hebt. De camera’s die deze video’s maken beschikken over meerdere lenzen waardoor de gehele omgeving in beeld wordt gebracht, en dat is een geweldige toevoeging voor je opnames.

De camera’s verschillen overigens behoorlijk in prijs, want voor professionele camera’s ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Maar niet getreurd, doordat veel consumenten interesse tonen in deze producten is er ook een goed betaalbaare alternatieven op de consumentenmarkt gebracht. Zo kun jij ook de stap maken naar professionele, unieke opnames.

samsung 360 graden camera kopen
LG 360 graden camera
Homido 360 graden camera kopen

Overige VR Gear

De overige VR gear.

De overige virtual reality gear, ook wel de randapparatuur genoemd laat ons hartje sneller kloppen. De mogelijkheden zijn het laatste jaar zo extreem gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan levensechte VR guns, treadmills die het mogelijk maken om reallife te bewegen in jou first-person-shooter en aan razendsnelle desktop computers die jou software met gemak laten draaien.

Maar er zijn ook simpele soorten randapparatuur zoals tassen, speciale schoonmaakdoekjes, headsets, montageklemmen en zelfs heuze universele hygienische maskers. En geloof me, we hebben ze zelf stiekem ook wel eens nodig gehad na een vuurgevecht in de virtuele wereld.

De simpelste manier om virtual reality te proberen is met je smartphone. Beschik je over een smartphone uit het duurdere segment – denk aan een Samsung Galaxy S7, iPhone 7, of LG G4- en is deze niet ouder dan 2015? Dan heb je alleen nog maar een geschikte virtual reality bril nodig. Let op want je smartphone moet het besturingsysteem van Android of iOS draaien om te werken.
Voor de echte virtual reality fanaat zijn er brillen voor de pc of laptop beschikbaar. Deze brillen vereisen een krachtige en recente game pc. Denk aan een desktop of laptop met minimaal een Nvidia Geforce GTX 1060, Core i5 processor en voldoende vrije usb poorten. Oudere hardware zal moeite hebben met het weergeven van games en wordt door fabrikanten van pc-geschikte virtual reality brillen ook afgeraden.
Als console gamer kun je met virtual reality op de PlayStation 4 prima aan de slag. Je sluit de PlayStation bril sluit aan op je PlayStation 4, en je bent klaar om je favoriete game wereld virtueel in te duiken. Tenminste, als je ook over de PlayStation Camera beschikt. Ook heb je de PlayStation Move controllers nodig om bepaalde  games nóg leuker te maken door je handen te gebruiken. Het beeld op de PlayStation  is scherper dan VR met je smartphone. Toch is het wel nog even wachten op de echte doorbraak want de hoeveelheid games loopt nog enigszins achter. Toch zijn er de laatste maanden ontwikkelingen zichtbaar en komen er steeds meer games beschikbaar.
MAG VR gun
virtual reality gun
virtual reality pc kopen