Betaalbare VR-brillen

We hebben een makkelijke selectie gemaakt van alle goede virtual reality brillen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Virtual reality technologie heeft onze wereld namelijk voorgoed veranderen, en hoewel de ontwikkelingen op dit moment misschien iets trager gaan dan verwacht kun je er vanuit gaan dat we steeds meer in de virtuele wereld gaan wonen.

In dit artikel gaan we vooral in op virtual reality brillen die relatief betaalbaar zijn. Voor de echte high-end brillen zoals de Oculus Rift & HTC Vive kunt u deze diepgaande reviews apart lezen.

Er zijn diverse virtual reality brillen beschikbaar

Op dit moment zijn de meeste virtual reality brillen of VR brillen een combinatie van een headset en controller of 360 graden camera’s. Als je puur prijstechnisch kijkt zit er natuurlijk wel een groot verschil tussen alle VR brillen.

De virtual reality brillen voor smartphones brengen namelijk al een hoog niveau van realisme mits je ze gebruikt op een degelijke telefoon. Maar de echte high-end VR brillen zoals de Oculus Rift of HTC Vive brengen de VR wereld al helemaal naar een nieuwe niveau.

Er staat nog een hoop te gebeuren in de VR Bril wereld

Zoals ik al besprak zullen we in de toekomst steeds meer in de virtuele wereld gaan leven. Een VR bril zal dan ook een sociaal platform gaan worden waar mensen echt samen gaan beleven in een andere wereld.

Je zult dalijk een opleiding aan Harvard kunnen doen in de huiskamer en Luke Skywalker kunnen uithangen vanuit je keuken. Er zijn met de aankomende technologische ontwikkelingen in VR land echt geen grenzen meer.

Gear-VR. De betaalbare, bijzondere VR Bril van Samsung

Samsung was een van de eerste met een VR bril in hun assortiment, toen de Galaxy S6 en S7 uitkwamen begon Samsung direct met het verkopen van de GEAR VR. De virtual reality bril is opgezet in samenwerking met Oculus.

Dit wil niet zeggen dat de Samsung Gear VR net zo goed is als de Oculus Rift, maar daar is de prijs ook niet naar. Daarbij is de Rift een actieve bril en is de GEAR VR een passieve vr bril die geschikt is voor een smartphone.

Het pareltje van Samsung

De GEAR VR is echter wel een van de paradepaardjes als het aankomt op de passieve brillen, de kwaliteit van het beeld is zeer sterk mede als het flitsende design.

Er zijn diverse apps en spelletjes beschikbaar waar je urenlang mee uit de voeten kunt. De prijs van de GEAR VR is in vergelijking met de BOBO VR bril wel wat hoger, maar je krijgt er kwalitatief dan ook meer voor terug.

De Homido VR brillen

Je zult de merknaam misschien nog niet kennen. Maar Homido is een VR ontwikkelaar uit Frankrijk en heeft met de eerste Homido brillen een goede lijn gezet in de eerste generatie virtual reality brillen.

De Homido Bril is met een prijs tussen de 40 en 90 euro een relatief goedkope en veelzijdige virtual reality bril. Wel is het belangrijk om een goede smartphone te hebben, want deze zorgt er voor dat je Homido bril alles volledig op HD afspeelt.

Beeldkwaliteit

We hebben van wat gebruikers gehoord dat op vooral (oudere) smartphones de beeldkwaliteit nogal kan tegenvallen. Er zijn veel spelletjes die je via je smartphone kunt spelen en ook het bekijken van VR video’s is geen enkel probleem voor de Homido.

De Homido virtual reality bril heeft nog meer voordelen, zo zijn er meerdere soorten lenzen bijgeleverd waardoor ook brildragers gemakkelijk gebruik kunnen maken van de bril. Het instellen van de scherpte is ook vrij gemakkelijk.

De Homido app

Veel gebruikers van de Homido VR bril zijn erg te spreken over de bijgeleverde Homido app. Een grote catalogus met allerlei apps, spelletjes en video die uitermate geschikt zijn voor de Homido bril. Het afgelopen jaar heeft Homido echt naam gemaakt als een van de beste passieve VR brillen die in Nederland beschikbaar zijn.

Nogmaals, de Homido blijft een passieve VR Bril en daarmee beperkt ten opzichte van actieve brillen zoals de HTC Vive. Het is een goede degelijke vr-bril voor mensen die geen zware vr-games willen spelen. In de klasse passieve brillen is hij echter een van de sterkste.

Playstation-VR. De VR-bril van Sony voor de PS4.

Playstation, iedereen kent het merk. En dat betekent natuurlijk ook dat Sony niet achter blijft op virtual reality gebied. De Playstation VR mag met recht een high-end VR bril genoemd worden, zeker in combinatie met de PS4.

Tot nu toe is de PS4VR een succes want de vr brillen waren in het begin niet aan te slepen. Op dit moment worden er nog steeds veel meer PSVR-exemplaren gekocht als aanvankelijk gedacht, veel PS4 liefhebbers waren ook toe aan een nieuwe extra op hun console.
De virtual reality bril ziet er futuristisch uit en heeft meer weg van een headset. De PS4VR is uitgerust met een uitstekend OLED-scherm met een hoge resolutie die alle zware spellen op de Playstation aankan. Een nadeel, hij is behoorlijk prijzig. Maar dat issie zeker waard!

De BOBO VR Bril

Nog een merk dat nog niet echt bekend is. BOBO. Er zijn momenteel al 4 verschillende VR brillen van dit merk op de markt gebracht. De laatste versie is de BOBO VR Z4. De sterkste verbetering van deze VR bril zijn de premium harslenzen, deze zorgen er voor dat de beeldkwaliteit van de Z4 enorm is toegenomen ten opzichte van het jongere broertje de Z3. Ook deze bril is goed geschikt voor mensen die brillen dragen. Daarbij is de virtual reality bril super licht en wordt de hitte van het apparaat goed afgevoerd.

Een extra puntje

Nog een pluspunt is dat de ZR4 beschikt over een handige volume en selectieknop waarmee je gebruiksvriendelijk navigeert door apps en spelletjes. Een ander voordeel is dat de BOBO VR Z4 bril ook nog eens gebruikt kan worden in augmented reality omgevingen. Denk dan aan spelletjes zoals Pokemon Go.

Handige & leuke Video’s

Handige accessoires voor de Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is een interessante optie voor mensen die virtual reality willen verkennen. De virtual reality bril heeft een relatief lage prijs en werkt met enkele van 's werelds populairste telefoons. Naarmate je gebruik toeneemt, wil je investeren in een aantal...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld