De Oculus Rift was al een van de meest vooraanstaande VR-systemen die er zijn, en nu Touch-controllers zijn aangekomen, is hij naar een geheel nieuw niveau gesprongen. Deze controllers bieden full-motion tracking en hebben ingebouwde sensoren om uw vingers te detecteren – u kunt wijzen, een duim omhoog geven en een vuist maken door gewoon de natuurlijke beweging van uw hand te gebruiken.

Om de Touch-controllers zoveel beter te maken, zijn er een aantal gratis games en ervaringen beschikbaar voor iedereen die de controllers op hun Oculus-account heeft geactiveerd. Hier zijn de beste gratis Touch-titels die u aan uw bibliotheek moet toevoegen

Echo Arena

De gratis broer van Lone Echo, Echo Arena, is een multiplayer-ervaring die zich afspeelt in een zwaartekrachtkamer vol obstakels waar je een schijf in het net van de tegenstander gooit. Klinkt eenvoudig, toch? Het is niet. Wat het echter is, is intensief concurrerend.

We hebben tot nu toe twee open bèta’s gezien, en ze zijn allebei bijna ongelooflijk verslavend en opwindend geweest. Dit is duidelijk de toekomst van VR eSports en we kunnen niet wachten tot de volledige versie 20 juli 2017 uitbrengt.

Robo Recall

Voor alle shooterfans die er zijn, is Robo Recall de eerste gratis Touch-titel die je moet downloaden. Je bent een terugroepagent die naar jouw stad wordt gestuurd om zoveel mogelijk schurkenrobots uit te schakelen met je pistolen, jachtgeweren, geweren en blote handen.

Deze AAA-titel beschikt over eersteklas graphics, een opwindende soundtrack en een hectische gameplay die ervoor zorgt dat je blijft terugkomen voor meer. Toss is volledige mod-ondersteuning en je hebt de basis voor een VR-game die blijft leveren zolang de Rift in de buurt is.

REC Room

Wanneer je voor het eerst in de Rec Room stapt, sta je in een slaapzaal vol speelgoed en een kledingkast. Zodra je je kapsel, huidskleur en kleding hebt uitgekozen, kun je naar de lobby gaan waar een aantal andere echte spelers aan het praten zijn. Hier kun je een paar vrienden maken, advies en tips krijgen en ten slotte een van de beschikbare activiteiten bekijken, waaronder schijfgolf, paintball, trefbal, charades en meer.

De community is vriendelijk en VR-slim, en iedereen die je tegenkomt om de ervaring te ruïneren, kan snel worden gerapporteerd. Als het een informele, sociale ervaring is waar je naar op zoek bent, probeer dan zeker de Rec Room eens.

Dead and Buried

Dead and Buried is het gratis Touch-spel waar alle fans van spaghetti-westerns dol op zullen zijn. In het Wilde Westen, jij en een paar partners – matchmaking is eenvoudig – moet je zes shooters, dynamiet en wat dan ook meer rondslingeren om golven van vijanden af te weren.

Tussen ronden kun je je opgebouwde punten gebruiken om wapens te upgraden of de cover te herbouwen die door vijanden is neergehaald. Hoewel Dead and Buried volledig gratis is, heeft het genoeg inhoud zodat je denkt dat je het gestolen hebt.

Altspace VR

Veel mensen hebben geïnvesteerd in VR niet voor games, maar voor de sociale experimenten die zich voor onze ogen ontvouwen. In de voorhoede van het maken van vrienden in een nieuwe, virtuele wereld is Altspace VR.

Er is altijd iets gaande in deze ervaring, of het nu een live-show is die wordt georganiseerd door een van je favoriete dichters of auteurs, een podcast die een interessant onderwerp bespreekt of een bijeenkomst van gelijkgestemde mensen die anders niet zouden kunnen afspreken. Iedereen kan een ruimte maken waar anderen kunnen meedoen, en binnen zijn er genoeg minigames en activiteiten om van te genieten.

Nu, met Oculus Touch, kun je echt in gesprek raken – het is verbazingwekkend hoeveel je handen kunnen toevoegen wanneer je je punt uitdrukt.

Medium

Virtuele realiteit blijkt een ongelofelijke uitlaatklep te zijn voor de artistiek getalenteerde mensen die er zijn, en Oculus Medium is een andere titel in een groeiende verzameling apps die zich op deze personen richten. In plaats van alleen een 3D-afbeelding te kunnen schilderen, kunt u een breed scala aan gereedschappen gebruiken om creaties uit het niets te maken.

De Touch-controllers zorgen voor natuurlijke handbewegingen, waardoor het gemakkelijk wordt om dingen precies goed te krijgen, net alsof je in het echte leven een blok klei vormgeeft. Wanneer u klaar bent met uw model, kunt u het exporteren voor 3D-printen of voor gebruik in een game-engine. Of je nu een casual artiest bent of een ervaren professional, Medium biedt iets dat je leuk zult vinden.

Quill

Terwijl Medium meer geschikt is om creaties uit het niets te boetseren, is Quill ontworpen om illustraties te maken op een oneindig canvas. Het werd oorspronkelijk gebruikt om een korte film te maken met de naam Dear Angelica, en nu is het beschikbaar voor alle ambitieuze artiesten die er zijn.

Je canvas kan zo veel als je wilt op en neer geschaald worden, zodat je een ongelooflijk gedetailleerde tekening kunt maken voordat je deze inkrimpt en er iets groters omheen maakt. De beschikbare tools zijn gemakkelijk te gebruiken dankzij de Touch-controllers – zowel pro’s als casual artiesten zullen hun verbeelding op een doek kunnen zetten met Quill.

Nanite Fulcrum: issue one

Eerst waren er romans, vervolgens waren er grafische romans en nu zijn er interactieve graphic novels. Terwijl je door dit interessante verhaal bladert, word je steeds meer naar het punt gezogen waar je je Touch-controllers gebruikt om geheimen op de pagina’s te vinden, jezelf tegen aanvallen te verdedigen en in de aanval te gaan om de protagonist te redden.

Voor fans van grafische romans, of zelfs als je alleen maar een paar geweldige interactieve kunst wilt bekijken, is dit de ervaring voor jou.

x Gedeeld