VR en brildragers, is het altijd een ramp om VR te spelen als je een bril hebt?
Niemand wil tijd en geld besteden aan het oppakken en opzetten van een nieuwe VR Bril, om erachter te komen dat hij niet goed lijkt te passen omdat hij een bril draagt.

Of je nu bijziend bent, of ze je helpen te lezen, je bril dragen tijdens een virtual reality ervaring is een groot probleem. Als mede slechtziende gamer weet ik dat het lijkt alsof er dingen zijn die je moet doen om echt van de VR-ervaring te genieten.

Tip 1: Verwijder je bril niet tijdens het spelen met virtual reality

Verwijder, indien mogelijk, je bril niet om VR te spelen. De meeste headsets zijn gebouwd met voldoende ruimte zodat brildragers hun bril gemakkelijk in de VR bril kunnen dragen, met uitzondering van enkele van de minder dure cardboard sets die er zijn.

Als je probeert om zonder bril te spelen, zul je de graphics van het spel niet duidelijk zien, en het kan mogelijk de VR ervaring van de de game veranderen als je die speelt. Aangezien je je headset aanpast aan hoe wazig het beeld is, zal het niet langer gebruiken van je bril tijdens het spelen nog veel lastiger maken

Als je nog een beetje redelijk ziet kun je je bril afdoen

Het enige voorbehoud van dit is als je zicht niet echt beperkt is. Als je een bril draagt ​​voor een lichte astigmatisme, of als je niet bent verteld, moet je ze altijd dragen, misschien kun je even wegkomen door de brandpuntsafstand en IPD op je headset aan te passen. Nogmaals, niet elke VR-headset biedt deze opties. Voor een optimale kijkervaring, moet je proberen je bril op te houden tijdens het spelen in VR.

Wanneer je de headset voor het eerst opzet, zorg er dan voor dat je je bril op hebt, zodat er voldoende ruimte tussen de headset en de lens is. Dit zorgt ervoor dat uw ervaring comfortabel is en dat u deze gemakkelijk kunt aanpassen wanneer u uw ruimte zichtbaar maakt.

Afhankelijk van de headset, kunt u mogelijk de brandpuntsafstand en IPD aanpassen om een ​​goede pasvorm te krijgen, maar wat er in de headset gebeurt, is niet het enige belangrijke. In tegenstelling tot andere gebruikers hebben degenen onder ons die een bril dragen twee verschillende accessoires tegen onze gezichten gedrukt.

Let op met het aanpassen van de pasvorm van de VR headset

Dit betekent dat u heel voorzichtig wilt zijn bij het aanpassen van de pasvorm van de headset, en ervoor moet zorgen dat uw bril stabiel op uw gezicht is. Als ze in je neus glijden, kun je ze niet aanpassen met een VR-headset aan. Evenzo, als uw headset te strak om uw hoofd wordt aangepast, kunt u zichzelf hoofdpijn geven door uw bril tegen de brug van uw neus te drukken.

Je kijkt eigenlijk door twee lenzen met een bril

Mensen die een bril dragen, kijken eigenlijk door twee paar lenzen wanneer ze in VR spelen. Terwijl je ervoor zorgt dat je headset goed is geplaatst en dat je kunt zien wat er in de headset gebeurt, als je bril voortdurend langs je neus glijdt, zul je een slechte tijd hebben.

Zorg er voor dat uw bril goed bevestigd is

Daarom raden we u aan ervoor te zorgen dat uw bril goed is geplaatst. Wat we bedoelen is dat wanneer je ze opzet, ze blijven zitten. In VR zul je constant rondkijken en misschien een beetje slingeren, en je zult moeten zien om te reageren op wat er om je heen gebeurt.

Zorg dat de lenzen van uw VR Bril schoon zijn

Dit betekent ook dat de lenzen van uw bril mooi en schoon moeten zijn. De eenvoudigste manier om dit te garanderen is door ze snel te laten wegvegen voordat je in VR springt.

Dan ga je niet door het proces om aan de slag te gaan en merk je alleen de enorme vlek die lezen onmogelijk maakt.
Nu je je headset hebt aangepast met je bril aan, en je hebt alle instellingen voltooid die je nodig hebt, ga je gang en word gek! Je bent klaar om VR als geen ander te spelen, of het nu doet alsof je een baan hebt in Job Simulator of buitenaardse wezens bevecht in games zoals Farpoint of Alien Isolation. Heb je problemen gehad met het dragen van je bril tijdens het spelen van VR?

Handige Video’s

x Gedeeld