De bibliotheek met games van PlayStation VR groeit elke week, en het blijft enkele edelstenen aantrekken. Eén ding over virtual reality, vooral vanwege de fysieke aard van de headset, is dat het een beetje een eenzame ervaring kan zijn. Als je wilt dat je game-ervaring gepaard gaat met het ontmoeten van een paar nieuwe vrienden of het uitdunnen tegen menselijke intelligentie, hebben we de beste multiplayer-spellen voor PlayStation VR afgerond.

Sparc

Als het gaat om competitieve games in VR, zijn ze een dozijn. Sparc wil dat echter veranderen door de eerste competitieve Vsport op PlayStation VR te leveren. Je speelt in korte rondes tegen een andere speler en gooit ballen om te proberen doelen te scoren. Het is snel en je zult in een mum van tijd in het zweet werken. Je moet ballen gooien naar het doel om te scoren, tegenstandersballen ontwijken en ze afbuigen met behulp van schilden om binnenkomende ballen naar je af te werpen. Er zijn drie verschillende gebieden, evenals verschillende spelmodi, waardoor dit een geweldige manier is om actief te worden in VR.

Star Trek Bridge Crew

Het is tijd om vreemde nieuwe werelden te verkennen en te gaan waar niemand is geweest, natuurlijk met je vrienden. Jij en je bemanning zullen piloot de USS Aegis het bevel over het schip als de Helm, Engineering en Tactical Officers, samen met de kapitein van het schip. Je zult allemaal moeten samenwerken om te slagen en elke positie is op verschillende manieren een integraal onderdeel van succes.

Keep Talking and Nobody Explodes

Hoewel PlayStation VR een aantal geweldige spellen levert voor het spelen in multiplayer, zijn er soms momenten dat je vrienden hebt in huis, maar slechts één headset om mee te spelen. Als dit het geval is, en je wilt laten zien wat het met een game kan doen, dan is een uitstekende keuze Keep Talking and Nobody Explodes. Eén persoon bevindt zich in VR en probeert een bom onschadelijk te maken, terwijl de spelers in de echte wereld moeten uitleggen hoe ze de bom onschadelijk kunnen maken met behulp van handleidingen die zijn gevonden via een bijbehorende app. Er zijn een paar verschillende bommen waarmee je zou kunnen eindigen, wat betekent dat deze game serieuze teamwork vereist. Vandaar de titel. Je moet als een team werken als je die bom onschadelijk wilt maken zonder jezelf op te blazen. Met verschillende bommen en geen idee welke je gaat krijgen, deze game is geweldig voor een groep en heeft veel replay-waarde.

Werewolves Within

Werewolves Within is waarschijnlijk het beste multiplayer-spel voor iedereen die graag liegt. Kom op, je weet dat je het een keer in een tijdje doet – waarom probeer je je karbonades niet uit in een arena zonder negatieve gevolgen behalve je virtuele hoofd te verliezen?

Het uitgangspunt is gebaseerd op een oud partyspel genaamd Mafia, waarbij een groep mensen aan tafel ging zitten en rollen toegewezen kreeg. In het geval van Werewolves Within is een van jullie een weerwolf in een stad van vreedzame dorpsbewoners. Niet alleen moet de weerwolf uit een executie liegen, de rest van de stedelingen moet ook zijn eigen nek sparen door de anderen te overtuigen dat zij niet de schuldige partij zijn. Het is een spel gebaseerd op verstand en een zilveren tong, en het is oh zo leuk. Niet alleen dat, het is ook prachtig geïllustreerd. Ten minste zes spelers zijn verplicht om een ronde te spelen, en er zijn 11 verschillende rollen die moeten worden toegewezen, elk met hun eigen personagekunstwerk. Als het een bijna oneindige herspeelbaarheid is en een arena om te liegen waar je naar op zoek bent, probeer dan Werewolves Within.

x Gedeeld