Shooters zijn een steunpilaar en favoriet bij veel gamers en de speelstijl wordt alleen maar verhoogd in PlayStation VR dankzij bewegingsregistratie en intense onderdompeling. De lijst met shooters voor PS4VR wordt steeds groter, maar hier zijn degenen die volgens ons eerst moeten proberen.

Elder Scrolls 5: Skyrim VR

Skyrim is een absoluut gigantische ervaring die de tand des tijds heeft doorstaan dankzij het uitstekende schrijven, de uitgestrekte wereld en het prachtige gevoel voor schaal. Nu heeft Bethesda de geliefde RPG getransporteerd naar een virtuele realiteit en dat voelt fantastisch. Of je nu speelt op PlayStation VR, Oculus Rift of HTC Vive, de hele reis is samengesteld op maat van het medium door middel van nieuwe besturingsmethoden en bewegingsopties. Het voelt allemaal verrassend naadloos aan en het zwaaien van een virtueel zwaard naar tegemoetkomende bandieten wordt nooit oud. Skyrim VR is niet zonder eigenaardigheden en presenteert een van de mooiste gevallen van traditionele gameplay ervaringen die worden getransporteerd naar de wereld van virtual reality. Als je een headset hebt, is dit moeilijk over te slaan.

Superhot VR

Superhot VR is een enorm slechte ervaring die je de meest gevoelloze daad maakt. De tijd beweegt alleen als je dat doet, en dus is het de sleutel om alle voorwerpen en wapens tot je beschikking te gebruiken om vijanden te misleiden terwijl ze naar je toe komen. Terwijl het buiten VR koel is, geeft de binnenkant de actie een heel nieuw element van koelte. Je beweegt je eigenlijk over de omgeving om kogels te ontwijken en je vijanden lelijk te maken. Het is ongelooflijk bevredigend, en de PSVR-poort is een stevige inspanning ondanks enkele visuele compromissen. Rigs

Ontwikkeld door Killzone-maker Guerilla Games, laat RIGS je meedoen in The Mechanized Combat League, een competitie die explosieve basketbalactie combineert met gigantische mech-pakken. Het uitgangspunt klinkt misschien een beetje gek, maar in de praktijk is het opwindend. Het spel pits twee teams van drie tegen elkaar, en om te scoren moet je jezelf door een doel duwen dat zich in het midden van de kaart bevindt. Het is een onorthodoxe draai, die aan elk spel een voelbaar gevoel van spanning geeft terwijl jij en je team naar het doel rennen.

Until Dawn: Rush of Blood

Totdat Dawn ons in 2015 bang maakte met zijn boeiend verhaal, grote schrik en gedenkwaardige personages en nu brengt Sony een spin-off op de rails naar Playstation VR. Beschreven als een “afdaling in gekte” door Supermassive Games, neemt Rush of Blood je mee op een literaire achtbaanrit gevuld met sensatie, schrik en arcade-achtige schietactie. Rush of Blood zal een door carnaval ge├»nspireerde esthetiek bevatten, aangevuld met veel van de angstaanjagende wezens die te vinden zijn in Until Dawn. Survival horror is een briljant genre voor virtual reality, meer nog als je op je stoel blijft zitten kronkelen op een onontkoombare ghost train met niets anders dan een nietig vuurwapen om jezelf mee te verdedigen. Helaas zul je geen belangrijke beslissingen nemen in Rush of Blood, maar het zou een huiveringwekkende rit moeten zijn als je je vrienden in VR in oktober wilt betrappen.

x Gedeeld