Google Daydream View 2 – De nieuwe VR Bril van Google

We zullen het je vergeven zijn als je de bijgewerkte Daydream View VR-headset van Google gemist hebt, het product is niet echt groots in de markt gezet qua marketing. Dat is niet omdat Google’s interesse in VR is afgenomen. Integendeel, Google introduceert zelfs stand-alone Daydream-headsets later dit jaar.

De limieten van de Google Daydream View

Als je de originele Daydream View hebt gebruikt, dan weet je wat de limieten van deze bril zijn. Dit is de mobiele VR-headset van Google, het antwoord op Gear VR van Samsung.

In tegenstelling tot de Gear VR ondersteunt de Daydream View smartphones buiten de eigen apps van Google, die de Daydream-software ondersteunen.

Het design is iets aangepast

Een ontwerpverandering van de nieuwe Daydream view, is de zichtbare opening in de voorklep. Een van de problemen met telefoongebaseerde VR brillen is dat smartphones niet alleen voor VR zijn gebouwd en oververhit kunnen raken als ze in een hoofdtelefoon worden gestopt.

Een ingebouwde heatsink voor verkoeling

Google heeft een oplossing gevonden door een heatsink in te bouwen, waardoor de warmte beter kan worden afgevoerd vanaf de telefoon als je diep in een VR-sessie zit.

Dat is vermoedelijk ook de reden waarom de controller nu aan de achterkant van de headset wordt gehouden, in plaats van binnen in de bril. Ben je op zoek naar een wat betere VR Bril? Dan raden we je aan om een HTC Vive te kopen.

Het gezichtsveld is aangepast

Eén ding dat Google hier heeft veranderd en de kwaliteit van VR zal beïnvloeden, is het gezichtsveld, dat gaat van 90 graden tot 100 graden, een hele graad minder dan de nieuwste Gear VR.

Goede ontwikkeling

De nieuwe fresnel-lenzen creëren een beetje een wisselwerking, met een beter gezichtsveld en een grotere sweet spot (dus minder friemelen met de pasvorm) op zijn beurt voor meer risico op wazig beeld.. Kijk goed en je merkt het misschien, maar ik denk dat de beslissing zeker de moeite waard was om een ​​meer meeslepende, comfortabele VR ervaring te krijgen.

De Google Daydream View 2 werkt met veel smartphones

Google heeft het zo gemaakt dat Daydream View werkt met meer smartphones, wat natuurlijk goed nieuws is, maar je ervaring zal enigszins variëren, afhankelijk van welke smartphone je gebruikt.

Koellichamen

De nieuwe koellichamen van de Daydream view zouden ook de prestaties technisch moeten verbeteren als je het type persoon bent dat voor langere VR-sessies gaat. In ons geval met de eerste Daydream View zou de oude Samsung S7 zeer gemakkelijk oververhitten. Bij het testen van de nieuwe Daydream kreeg mijn Galaxy het hoogstens een beetje warm, maar niets om zorgen over te maken.

De Daydream View 2 Controller

De Google Daydream View 2 controller is alleen 3DoF (vrijheidsgraden), dus de controller volgt geen diepte. Dat betekent dat je heel veel moet wijzen en klikken met zwaaiende zwaarden, toverstokken of wat dan ook.

Een nadeel

Maar je kunt niet bukken in VR, of een object pakken en gebruiken. Op dezelfde manier heeft de headset geen positionele tracking, dus het zal je bewegingen in de kamer niet volgen. Klik hier om alle VR brillen te bekijken.

Dat is op dit moment de juiste koers voor mobiele VR, hoewel het ook betekent dat er geen bewakingssysteem is zoals de HTC Vive en Oculus Rift, die je waarschuwen wanneer je op het punt staat met een fysiek object in botsing te komen. Ja, ik heb meer dan eens tegen een muur aan geslagen.

Het probleem van de Google Daydream View 2

Maar dit is het probleem, de Google Daydream View gaat niet meer concurreren met de Rift of Vive qua inhoud en kwaliteit, maar dat is ook niet waar het om gaat.

Google ziet dit als een headset die je in de woonkamer bewaart, misschien neem je hem mee naar het huis van een vriend, voor een snelle en gemakkelijke manier om in VR te springen. TIP: Lees hier de review van de Oculus Rift.

iOS-ondersteuning

iOS-ondersteuning zou leuk zijn, maar lijkt voorlopig zeer onwaarschijnlijk. iPhone-gebruikers moeten bij Cardboard blijven, of verder kijken dan wat Google te bieden heeft.

Pas op!

De Google Daydream View is alleen geschikt voor de Asus Zenfone AR, Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Google Pixel XL, Huawei Mate 9 Pro, LG V30, Moto Z, Moto Z Droid, Moto Z Force Droid, Moto Z2 Force, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 Plus, ZTE Axon 7

Handige & leuke Video’s

Handige accessoires voor de Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is een interessante optie voor mensen die virtual reality willen verkennen. De virtual reality bril heeft een relatief lage prijs en werkt met enkele van 's werelds populairste telefoons. Naarmate je gebruik toeneemt, wil je investeren in een aantal...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld