Alle manieren om kunst te maken met VR

Van alle dingen die mogelijk zijn in een virtuele omgeving, is kunst verreweg het meest overtuigend. Stel je een canvas voor dat overal om je heen bestaat, met de mogelijkheid om snel je penseelstreken of kleivormen te bewerken, en dan te begrijpen dat de ervaring persoonlijk nog indrukwekkender is.

Zelfs als je geen creatief type bent, kan iemand een afbeelding vanuit zijn geest naar het 3D-canvas brengen en is het een unieke ervaring om vanuit die hoek rond die creatie te lopen. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je VR kunt maken en delen. Het enige dat je echt nodig hebt, is de juiste app en tijd om erachter te komen wat je wilt creëren.
We kunnen je helpen met dat eerste deel! Hier is een gedetailleerde lijst van alle geweldige manieren die je in VR kunt creëren.

Tilt Brush

Met de VR-art-app van Google voor HTC Vive en Oculus Rift bevindt u zich midden in een schijnbaar eindeloos virtueel canvas met een enorme verscheidenheid aan penseel- en materiaalsoorten, zodat u vrijwel alles kunt maken. De app is ontworpen om je controle te geven over zowel de schaal van je creatie als je positie erin, zodat je in en om je kunst heen en weer kunt bewegen om te blijven creëren op elk niveau. Tilt Brush-creaties kunnen ook worden gedeeld in indelingen waarmee mobiele VR-headsets zoals Daydream en Gear VR uw creaties in VR kunnen ervaren.

Oculus Medium

Deze exclusieve Oculus Rift is de ultieme beeldvormingsomgeving. Je kunt op elke schaal creëren, waardoor je onmogelijk gedetailleerde maar toch enorme kunstwerken kunt maken dankzij de tientallen tools die beschikbaar zijn in Medium. Oculus stelt je ook in staat om jezelf op te nemen vanuit een perspectief dat niet rechtstreeks uit je headset komt, zodat je kunt zien dat je virtuele avatar de video van jezelf maakt en deelt alsof iemand daadwerkelijk in de kamer met je stond terwijl je beeldhouwt.

Gravity Sketch

Op dit moment alleen beschikbaar via Viveport, deze beeldhouwen en bouwen app is zo ontworpen dat uw definitieve creaties kunnen worden verzonden naar een 3D-printer zodra u klaar bent met het maken van. Make VR bevat een reeks hulpmiddelen waarmee u de schaal kunt bepalen, zodat u niet per ongeluk iets van de verkeerde maat maakt en het opvallend eenvoudig maakt om iets te maken, van eenvoudige telefoonhoesjes tot complexe 3D-puzzels die allemaal gereed zijn om te worden afgedrukt zodra u bewaart uw project.

x Gedeeld