Virtual Reality 

Hoewel bijna al deze kritieken een zekere kern van waarheid bevat, wordt er te veel gekeken naar wat er mis was, en minder naar wat er goed was. De technologie is hard vooruit gegaan en Virtual Reality wordt steeds groter. Helaas zijn er nog wel enkele hordes op de weg.

We zijn zo ver met de techniek, maar toch

We zijn zo ver met de techniek, iedereen kent virtual reality, maar toch zie je het bijna bij niemand. Als je zelf nog nooit een ervaring met een goede Vr bril hebt gehad weet je niet hoe goed het eigenlijk is. VR overschrijdt al verwachtingen. Het is nu tijd om deze technologie serieuzer te nemen.

Er blijven mensen sceptisch

Hoewel sceptici zich zullen blijven bekommeren om de oude contrasten met technologie in het verleden, blijven enkele van de grootste namen in technologische innovatie (met de meest financiële en intellectuele middelen om het te gebruiken) eraan herinneren dat dit een van de grootste technische doorbraken zal zijn in decennia en het de nieuwe mobiele telefoon gaat worden.

Prijs, we blijven Nederlanders toch?

Zoals het er nu uitziet, is VR exclusieve technologie. Het prijsniveau plaatst zich op het gebied van vroege investeerders en, zelfs tussen hen, zijn er mensen met genoeg geld die alles kunnen kopen wat nodig is voor een VR-opstelling. Klik op deze link om erachter te komen welke VR producten in 2018 populair zijn.

De bril

De headsets die momenteel beschikbaar zijn voor consumenten – de Oculus Rift en de HTC Vive – kosten respectievelijk 599 dollar en 799 dollar. Dan heb je ook nog naast de toch al hoge instapkosten, de technische hindernis die u moet overwinnen om VR-software op uw thuiscomputer uit te voeren.

Functioneel is een ding, maar dat is stijl ook

Tijd voor een onontkombaar feit: een soort van baksteen die bedekt is met een slanke, zwarte, matte afwerking is nog steeds een soort van baksteen. Het hangt aan de voorkant van je gezicht, en hoe comfortabel het ook is … het is nog steeds net een steen die voor je gezicht hangt.

Doe research over je VR-bril

Het is dan ook niet vreemd om te bedenken als het om een dure investering gaat, dat je dan kritisch naar het design kijkt. Je hebt toch altijd een klein beetje een schaamte gevoel als je met zo ding opzit. Het oogt nog te futuristisch.

Zijn ze al comfortabel genoeg om langer te dragen?

Gelukkig hebben vroege beoordelingen van eigenaren van Oculus en Vive over het algemeen gesproken over het verrassende comfort van elke headset.

Ze kunnen vingerafdrukken erop hebben staan nog en er nog steeds opzichtig uitzien, maar op een paar uitzonderingen na, lijken ze knus, veilig en niet zo zwaar als je zou verwachten. Die paar uitzonderingen waren echter al meer dan een jaar uitzonderingen.

Toegankelijkheid moet vergroot worden voor succes

Misschien hebben we de bredere paraplu van ‘toegankelijkheid’ al behandeld met onze meer precieze opsommingspunten hierboven, maar ik vind het nog steeds belangrijk om VR op een grotere schaal te vergelijken.

Een lang proces

Als deze technologie voor meer dan gamers van start moet gaan – ook al duurt het vijf tot tien jaar – dan zal er een serieuze inspanning moeten worden geleverd om het grote publiek te verleiden. Moeten we het hebben over Google Glass of is het voldoende om gewoon te zeggen: “Herinner je de Google Glass nog?”

Handige & leuke Video’s

Kun je lang in VR spelen en is het gevaarlijk?

VR en de gevaren ervan Te lang in VR blijven kan enkele consequenties hebben, dus het is de moeite waard om te weten hoe lang je in VR kunt blijven voordat je een pauze neemt.Hoe lang in VR is te lang? je tijd doorbrengen met VR is leuk en de moeite waard. Van het...

De Reis Naar Jouw Virtuele Wereld, Alles Wat Je Moet Weten

Tot voor kort was Virtual Reality een beetje een fantasie voor de sciencefiction fans. Al in 1935 beschreef de Amerikaanse sciencefictionschrijver Stanley G Weinbaum zoiets als Virtual Reality in een kort verhaal genaamd Pygmalion's Spectacles. Maar luister - een film...

Hoe kan je je VR- systeem het beste vervoeren?

Terwijl telefoongebaseerde VR systeem - Gear VR, Daydream View, Google Cardboard - van nature vrij draagbaar zijn, zijn de pc-systemen en PlayStation VR niet zo gemakkelijk om mee te sjouwen. Het is leuk om thuis te blijven en naar een virtuele wereld te glippen, maar...

Hoe gaan we kunst maken in de VR wereld

Alle manieren om kunst te maken met VR Van alle dingen die mogelijk zijn in een virtuele omgeving, is kunst verreweg het meest overtuigend. Stel je een canvas voor dat overal om je heen bestaat, met de mogelijkheid om snel je penseelstreken of kleivormen te bewerken,...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld