U zult de HTC Vive ondertussen wel kennen. Volgens ons is het de beste VR-Bril van dit moment en er is ongeveer een maand geleden een upgrade uitgekomen. De HTC Vive Pro, lees snel verder om meer te weten te komen.

De HTC Vive Pro is een goede upgrade op de HTC VIVE

De virtual reality bril is de technische rage die niet zal verdwijnen. Een van de bekendse producenten van VR Brillen, HTC heeft de Vive Pro uitgebracht. Ga je nog een HTC Vive kopen? Lees dan snel verder.

Een flinke verbetering t.o.v. de 1e VIVE

Hoewel de originele HTC Vive, gemaakt in samenwerking met gamesgigant Valve, geen low-end VR-headset was, belooft de Vive Pro een goede upgrade te zijn. Dubbele OLED-schermen bieden een flinke gecombineerde resolutie van 2.880x1.600, een 78 procent stijging in resolutie ten opzichte van het origineel, wat belooft de hele VR-ervaring visueel aantrekkelijker te maken.

Het geluid van de HTC Vive is sterk verbeterd

Maar geluidsplezier is ook belangrijk, dus de Vive Pro rockt een geïntegreerde “high-performance” hoofdtelefoon met een ingebouwde versterker voor rijkere geluiden. Hoewel dubbele microfoons worden geleverd met ruisonderdrukkingstechnologie om te communiceren met andere VR-fans of gewoon een telefoontje te plegen midden in een virtuele verkenning van een computer.

De headset steekt beter in elkaar

De ergonomie van de headset is ook verbeterd, stelt HTC, die opmerkt dat de Vive Pro comfortabeler is en beter in balans om een ​​deel van het frontgewicht van zijn voorganger te verminderen, waardoor de Vive een beetje ongemakkelijk was om te dragen gedurende lange perioden.

VR is nog niet helemaal mainstream maar…

Hoewel VR op dit moment nog lang niet mainstream is, ziet de algemeen directeur van Vive, de Amerikaanse regio Daniel O’Brien, veel potentieel voor de VR-headset. Er is een duidelijke behoefte in de VR-markt voor een eersteklas VR-ervaring met een scherm met hoge resolutie, geïntegreerde audio en de beste componenten die tegenwoordig beschikbaar zijn in een headset, zei hij. “De Vive Pro biedt een onmiddellijke upgrade voor zowel VR-enthousiastelingen als bedrijven die de beste VR-ervaring willen gebruiken.”

Er is nog een nieuwtje voor HTC Vive gebruikers

Als zodanig heeft HTC meer te bieden in de vorm van de Vive Wireless Adapter, die door het gebruik van Intel’s interessant genoemde WiGig-technologie de Vive Pro draadloos kan maken. Of het zal in ieder geval doen wanneer het debuut maakt in het derde kwartaal van 2018. Goed verzwijgen voor onhandige draden is wat we zeggen.
En naast deze nieuwe hardware is het bijgewerkte Viveport VR-platform, dat interactieve previews biedt voor mensen om VR-apps, games en ervaringen te testen voordat ze kopen of zich abonneren.

Er is een update gedaan aan de VIVE video

En tot slot is er een geüpgradede Vive Video, een native VR-videospeler die VR-content rechtstreeks naar een VR-headset kan streamen, waarbij de onhandige aard van het ontdekken en leveren van dergelijke meeslepende video’s wordt omzeild. Vive Video heeft nu toegang tot geïntegreerde content van een groot videoplatform dat geen YouTube is, Vimeo en zal ook beschikbaar zijn op Google Daydream VR-platform.

Handige & leuke Video’s

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld