Insta 360 Air, een 360 graden camera met potentie

De Insta360 AIR, een 360 graden camera die alle huidige problemen omzeilt
Virtuele reality headsets en 360-graden video’s zijn nieuwe technische snufjes die in de nabije toekomst alleen maar groter en beter gaan worden, verdwijnen gaan ze in ieder geval zeker niet.

Ga jij gebruik maken van nieuwe technische snufjes?

Dat betekent dat je misschien wil beginnen met het nemen en delen van dit soort media, klaar om je vrienden en volgers op social media te verbazen en verrassen met jou unieke beeldmateriaal. Er is alleen een probleem met sommige 360 graden camera’s, ze zijn vaak behoorlijk prijzig en ook nog een lastig mee te nemen op uitstapjes omdat ze nog relatief groot zijn.

De Insta360 AIR camera doet het anders

De Insta360 Air-camera is een unieke 360 graden camera. Hij is betaalbaar, compact en echt gemakkelijk te gebruiken.

Maar het grootste gemak: hij wordt aangesloten op de USB-poort van een Android-telefoon voor een directe verbinding en stroomvoorziening. De InstaAIR 360 graden camera heeft wel zijn beperkingen. Zo is de resolutie in verhouding met bijvoorbeeld de Ricoh Theta V of Samsung 360 behoorlijk matig, maar die is dan ook zeker 2 keer zo duur.

Ontwerp en functies

De Insta360 Air heeft ongeveer de vorm en grootte van een golfbal. De bolvormige camera heeft twee lenzen aan weerszijden van elkaar en een USB-connector eronder. Wanneer de InstaAIR 360 graden camera niet gebruikt wordt, glijdt hij eenvoudig in een rubberen beschermhoes die de camera veilig houdt en voorkomt dat de lenzen bekrast worden (het rubber trekt echter stof en pluisjes aan en het is onmogelijk om deze eenvoudig af te vegen).

De Insta360 AIR ziet er strak uit

Afgezien van een subtiele branding, zien de zwarte en grijze kleuren van de camera er heel gewoon uit, maar je kunt versies in uniekere kleuren kopen. De Insta360 is van degelijk materiaal gemaakt en wanneer hij is aangesloten op de telefoon, is de USB-connector stevig bevestigd.

We hebben een Air met een USB Type-C-connector getest, maar hij is ook verkrijgbaar als Micro USB-optie. Insta360 sluit de iPhone-gebruikers van Apple niet buiten: terwijl de Air exclusief voor Android (5.1 of hoger) is ontwikkeld heeft Insta360 toch een andere 360grade ncamera met een Lightning-connector, de Nano, voor iPhones. Deze camera is een tijdje terug op de markt gekomen met de naam Insta360 One.

De Insta360 AIR is makkelijk mee te nemen

De Air is zeer makkelijk draagbaar. De 360 graden camera is zo klein dat je hem gemakkelijk in een tas of in je zak kunt bewaren, als je de lelijke bult in je broek niet erg vindt. In tegenstelling tot grotere, stand-alone 360-graden camera’s waarbij je bijna met twee apparaten moet jongleren, is de Insta360 Air niet opdringerig. We willen maar foto’s blijven maken.


Directe USB verbinding

Andere 360 ​​graden camera’s maken gebruik van Bluetooth of Wi-Fi (of beide) om draadloos verbinding te maken met een telefoon voor foto overdracht of als live verbinder, maar deze verbinding is helaas niet altijd betrouwbaar en kan zelden snel worden ingesteld.

De directe USB verbinding van de Air is echter super eenvoudig en verbazend stabiel. De app verschijnt automatisch wanneer de camera is aangesloten en de kans is klein dat je de verbinding verliest. Het nadeel van deze connectiemethode is zoals we al zeiden, dat deze alleen werkt met apparaten met de compatibele USB-poort.

 

De Insta360 camera werkt via een app

De camera kan alleen worden bediend via de Instant 360 Air-app. Sluit de camera aan op een Android-telefoon en de app wordt meteen gestart. Door het ontwerp moet je je telefoon omdraaien (met de goede kant naar beneden) om de camera te gebruiken. Het is geen enorm gedoe gelukkig, maar het is vervelend als je een andere app nodig hebt.

Voeg je eigen foto’s toe aan je galerij

U kunt ervoor kiezen om uw eigen foto’s toe te voegen aan de eigen galerij of netwerk om het delen van afbeeldingen van de Insta360 mogelijk te maken of om ze privé te houden.

Op de startpagina worden 360 graden foto’s en video’s van over de hele wereld weergegeven, gemaakt en gedeeld door andere eigenaars van de Insta360-camera’s. Het is net als het eigen sociale netwerk voor het delen van afbeeldingen van Insta360, en je kunt ervoor kiezen om je eigen foto’s eraan toe te voegen of ze privé te houden.

Alle inhoud van de Insta360 Air

Alle inhoud die u maakt, vindt u op het tabblad Album. Ten slotte is er een tabblad Instellingen waarin u zich aanmeldt bij uw Insta360-account, Facebook-account en verschillende opties voor de camera en de app aanpast. Je kunt met de app downloaden en er alvast mee spelen, zelfs zonder een camera, om een ​​idee te krijgen van hoe het gebruik van de Air zou zijn.

Makkelijke handleidingen in de Insta360 Air app

De app heeft een paar handleidingen die functies introduceren voor nieuwe gebruikers, maar het is geen moeilijke camera om te gebruiken. Iedereen die een camera van een smartphone gebruikte, heeft ze waarschijnlijk niet nodig.
De knop om de camera te activeren staat op het tabblad Start, maar we hadden liever dat er een permanente snelkoppeling was die we overal in de app konden openen. Het is tenslotte de belangrijkste reden dat we de app gebruiken.

Moet ik de Insta360 Air kopen?

Ja, hij is betaalbaar en geeft Android-gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig 360-graden content te creëren. Het compenseert afbeeldingen en video van acceptabele kwaliteit met een concurrerende prijs, terwijl het waarde toevoegt met live streaming, eenvoudig te delen functies en snelle connectiviteit.

De Insta360 Air is een leuke, eenvoudig te gebruiken en betaalbare introductie tot 360 graden foto’s en video voor consumenten. Het omzeilt de vaak frustrerende verbindingsproblemen in stand-alone 360-graden camera’s en de InstaAir is bovendien ook nog eens een zeer draagbaar en handig pakket.

Insta360 Air Qua prijs/kwaliteit superieur

Buiten modellen van onbekende merken die je uit China kunt importeren, is de Insta360 Air een van de goedkoopste manieren om aan de slag te gaan met 360 graden foto’s en video, en het feit dat het live streaming ingebouwd heeft, maakt het nog meer een koopje. De LG 360 graden camera kostte ruim 300 euro bij de lancering, maar is nu wat minder te vinden. Hij maakt foto’s van hogere kwaliteit, maar mist het gemak en de livestream functie van de Insta Air 360

Handige Video’s

x Gedeeld