Alle manieren om kunst te maken met VR

Van alle dingen die mogelijk zijn in een virtuele omgeving, is kunst verreweg het meest overtuigend. Stel je een canvas voor dat overal om je heen bestaat, met de mogelijkheid om snel je penseelstreken of kleivormen te bewerken, en dan te begrijpen dat de ervaring persoonlijk nog indrukwekkender is.

Iedereen kan het

Zelfs als je geen creatief type bent, kan iemand een afbeelding vanuit zijn geest naar het 3D-canvas brengen en het is een unieke ervaring om vanuit 3D rond die creatie te lopen.

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je VR kunt maken en delen. Het enige wat je echt nodig hebt, is de juiste app en tijd om erachter te komen wat je wilt creëren.

Wij helpen je!

We kunnen je helpen met dat eerste deel! Hier is een gedetailleerde lijst van alle geweldige manieren die je in VR kunt creëren.

Tilt Brush

Met de VR-art-app van Google voor HTC Vive en Oculus Rift bevindt u zich midden in een schijnbaar eindeloos virtueel canvas met een enorme verscheidenheid aan penseel- en materiaalsoorten, zodat u vrijwel alles kunt maken.

Waar is de app voor gemaakt?

De app is ontworpen om je controle te geven over zowel de schaal van je creatie als je positie erin, zodat je in en om je kunst heen en weer kunt bewegen om te blijven creëren op elk niveau.

Tilt Brush-creaties kunnen ook worden gedeeld in indelingen waarmee mobiele VR-headsets zoals Daydream en Gear VR uw creaties in VR kunnen ervaren.

Oculus Medium

Deze exclusieve Oculus Rift is de ultieme beeldvormingsomgeving. Je kunt op elke schaal creëren, waardoor je onmogelijk gedetailleerde maar toch enorme kunstwerken kunt maken dankzij de tientallen tools die beschikbaar zijn in Medium.

Delen van creaties

Oculus stelt je ook in staat om jezelf op te nemen vanuit een perspectief dat niet rechtstreeks uit je headset komt, zodat je kunt zien dat je virtuele avatar de video van jezelf maakt en deelt alsof iemand daadwerkelijk in de kamer met je stond terwijl je beeldhouwt.

Gravity Sketch

Op dit moment alleen beschikbaar via Viveport, deze beeldhouwen en bouwen app is zo ontworpen dat uw definitieve creaties kunnen worden verzonden naar een 3D-printer zodra u klaar bent met het maken van deze creatie.

Zeer handige hulptools

Gravity Sketch bevat een reeks hulpmiddelen waarmee u de schaal kunt bepalen, zodat u niet per ongeluk iets van de verkeerde maat maakt, dit maakt het opvallend eenvoudig om iets te maken, van eenvoudige telefoonhoesjes tot complexe 3D-puzzels die allemaal gereed zijn om te worden afgedrukt met de 3D-printer. Wil jij weten hoe VR jouw wereld nog meer gaat veranderen?

Handige & leuke Video’s

De Magie Achter Virtual Reality

Virtual Reality, de bedrieger van ons brein We zetten een bril op en plots bevinden we ons in een andere wereld. Maar hoe dan? Magie? Nee, om dit te bereiken moet de Virtual Reality bril onze hersenen kunnen bedriegen. In het bijzonder de zintuigen die...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld