Alle grote onthullingen over de Oculus Rift op de Connect 3

Oculus onthulde een laatste versie van zijn Rift Touch-controllers, een sociale ontmoetingsplaats met persoonlijke avatars, nieuwe minimale systeemspecificaties voor de Rift, een heleboel nieuwe games ontworpen voor de Touch Controllers en meer!

Een laatste iteratie van de Oculus Touch-controllers werd onthuld, en daarmee werd een enorm belangrijke vraag beantwoord – Oculus Touch zal VR-gaming in de ruimte ondersteunen. De Oculus rift kopen is op dit moment dus een goed idee

Oculus Touch

Aanraakbedieningen worden geleverd inclusief een extra sensor voor 360-graden tracking en een derde sensor is beschikbaar voor €79,- voor diegenen die willen instappen voor ruimteschepen.

De Touch-controllers zijn beschikbaar voor pre-order 10 oktober voor €199,- en worden vanaf 6 december verzonden. Pre-orders zullen twee spellen bevatten: VR Sports Challenge en The Unspoken.

Oculus Avatars, partijen en kamers

Mark Zuckerberg en een paar vrienden toonden de nieuwe sociale ruimtes die naar Oculus kwamen, waarin elke persoon een persoonlijke avatar heeft.

Met behulp van de Touch-controllers kunt u een systeem voor het maken van tekens doorlopen dat lijkt op een kledingkast om een ​​nauwkeurige virtuele weergave van uzelf te krijgen.

Avatars emoting

De avatars konden lachen, emoties uiten met gezichtsbehandelingen en konden hun handen – compleet met duim en wijsvinger – gebruiken om een ​​gebaar te maken.

Ga in gesprek met 8 vrienden

Gesprek met maximaal acht vrienden in Oculus Parties, en neem uw avatars mee naar een vergaderlocatie die bekend staat als Oculus Rooms. Je kunt video’s bekijken, naar muziek luisteren en minigames spelen.

De minimale pc-specificaties

Avatars zullen beschikbaar zijn voor Rift bij Touch-lancering en voor Gear VR begin 2017; Partijen en kamers zullen de komende weken worden geleverd voor Gear VR.

Dit voorschot heeft een geheel nieuwe set minimale pc-specificaties voor de Rift gecreëerd:

  • NVIDIA GTX 960 of hoger
  • Intel i3-6100 / AMD FX4350
  • 8 GB RAM
  • 1x USB 3.0 / 2x USB 2.0
  • Windows 8 of nieuwer

Oculus liet een nieuwe AMD-pc van Cyberpower zien die slechts €499 kost. Dit is een grote stap in het openstellen van de markt voor VR.

Investeren in VR

Oculus heeft ook iets aangekondigd genaamd NextGen, waarin ze samenwerken met onderwijsinstellingen om hun eigen VR-creaties te lanceren.

Koppel dit aan een VN-partnerschap om documentaires te maken op basis van humanitaire problemen, evenals €10 miljoen aan financiering voor diversiteitsprogramma’s zoals VR for Good, Amplified New Voices en Launchpad en je hebt binnenkort een heleboel spannende content voor de VR.

Een VR-headset met inside-out tracking

Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat Oculus werkt aan een naamloze headset die ergens tussen Gear VR en Rift zit. Wat dit betekent is tracking van binnen naar buiten in plaats van extern volgen van sensoren op een headset die geen draden meer bevat.

Deze headset bevindt zich nog in de beginfase en we kregen slechts een glimp van hoe het eruit zag – in feite een Rift met een vak op de achterkant ervan. Met een gebrek aan externe sensor en bedrading zou dit een toekomst van VR brillen zonder grenzen kunnen kickstarten.

React VR

React VR is een nieuw webraamwerk gebouwd op de basis van React, een Javascript-bibliotheek die wordt gebruikt voor het maken van gebruikersinterfaces. VR-ervaringen die voornamelijk op het web zijn gebaseerd, kunnen eenvoudig worden gemaakt en toegankelijk zijn voor zowel standaardwebbrowsers als VR-headsets.

Oculus verwacht dat iedereen in de nabije toekomst een VR-ruimte op het web zal hebben.

Er is ook een aankomende Oculus-webbrowser genaamd “Carmel” die volledig is geoptimaliseerd voor VR en die op elk Oculus-apparaat werkt.

Wil je meer weten over de VR Brillen van 2018? Lees dan hier verder. https://virtual-reality-bril-kopen.nl/vr-bril/

Handige & leuke Video’s

Hoe kun je de Oculus Rift het beste vervoeren

Een Oculus Rift, het is natuurlijk breekbaar De Oculus Rift is natuurlijk geen apparaat waarmee je hardhandig te werk kan gaan. Daarom hebben we een aantal tips hoe je het best je Oculus Rift kunt vervoeren.Het vervoeren van jouw Oculus Rift Wanneer je jouw Oculus...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld