Een Oculus Rift, het is natuurlijk breekbaar

De Oculus Rift is natuurlijk geen apparaat waarmee je hardhandig te werk kan gaan. Daarom hebben we een aantal tips hoe je het best je Oculus Rift kunt vervoeren.

Het vervoeren van jouw Oculus Rift

Wanneer je jouw Oculus Rift overal mee naar toe neemt, ben je meestal een van de populairste mensen in de kamer, maar het constant meedragen en instellen van je Oculus Rift kan nog wel eens even duren.

De stress

Vergeet niet de stress die gepaard gaat met het verplaatsen van uw dure VR bril, fragiele onderdelen kunnen onderweg beschadigd raken of verloren gaan. Wij hebben voor u een paar items en tips die het reizen met Oculus Rift een stuk makkelijker en stresslozer maken.

De beschermhoes van de Oculus Rift

De binnenkant van deze hoes is bekleed met zachte stof om te voorkomen dat je Rift en accessoires bekrast raken, Tevens heeft de hoes een harde EVA-schaal om de bril te beschermen tegen vallen en andere ongelukkige momenten tijdens het meenemen van je bril.

Materiaal van de hoes

PU-leer bedekt de buitenkant van de behuizing, wat het voordeel met zich meebrengt dat je het vuil kunt wegvegen, wanneer dit leer vies wordt.

Aan de binnenkant heeft de helft van de hoes een vak door middel van gaas met een speciale rits voor je controller, sensor en andere accessoires, en de andere helft heeft een elastische band om je Rift op zijn plaats te houden.

De draagtas van de Oculus Rift

Op zoek naar een Rift-draagtas die je over je schouder kunt dragen? Deze case heeft enorm veel plek, een heleboel aanpasbare verdelers, een afneembare schouderriem en duurzame ritsen.

Alles past erin

Je kunt je Rift, sensor en controller met geen probleem meenemen en het zal allemaal veilig en gezond blijven terwijl jij er lange ritten meemaakt.

Bovendien is er een extra zak aan de buitenkant van de tas voor andere accessoires die je eventueel hebt, en de onderkant van de behuizing is gemaakt van waterdicht materiaal om je hardware te beschermen in ongunstige omstandigheden.

Hyperkin Polygon Rift tas, ultieme bescherming

Stel je bent op reis en in een situatie waarin je niet de hele tijd op je dure Oculus Rift wilt letten, zoals in een vliegtuig, dan wil je de ultieme bescherming. Hyperkin heeft een draagtas ontworpen om je Rift tot het uiterste te beschermen.

Ontwerp

Het heeft een aantal gewatteerde binnenwanden die naar wens kunnen worden verwisseld, en de schuimvulling aan de buitenkant bevindt zich op een rooster om te helpen beschermen tegen stoten en schokken.

Hoe werkt het dan?

Een gevoerde hoes gaat over je Rift en accessoires, waarna je een ander deksel naar beneden kunt klappen hierna worden de clips gesloten om alles op zijn plaats te houden. Er is meer dan genoeg ruimte voor uw sensor, controller en HMD, en het wordt geleverd met een schouderriem voor uw gemak.

De beste laptop voor uw VR bril

Wanneer u gaat reizen met de Rift vereist dat natuurlijk ook een draagbare pc om mee te werken. Om uw gehele desktop computer samen met een monitor mee op reis te nemen is natuurlijk niet echt acceptabel, vooral bij het gebruik van het openbaar vervoer. Hier is onze keuze voor de beste laptop voor uw VR bril.

De Alienware 17, in één woord: perfect

Hoewel veel laptops die klaar zijn voor VR astronomisch duur kunnen zijn, is de Alienware 17 echt niet slecht voor wat je krijgt.

Een van de beste

Dit omvat uw keuze voor een NVIDIA GTX 1060 met 6 GB GDDR5 VRAM, een AMD Radeon RX 470 met 8 GB GDDR5 VRAM, of een NVIDIA GTX 1070 met 8 gb GDDR5 VRAM voor een grafische kaart en tot een Intel Core i7-6700HQ processor met een kloksnelheid van 3,5GHz. Dit ding vliegt. Je kunt ook kiezen voor een 17-inch, 4K-scherm en tot 32 GB RAM voor als je echt omver geblazen wilt worden.

Veiligheidsrichtlijnen

Er zijn een paar veiligheidsrichtlijnen die u in gedachten moet houden wanneer u met uw Rift reist. Hieronder zullen wij verschillende richtlijnen met u bespreken.

Waterschade

Niets van elektronica kan nat worden (op waterdichte toestellen na), dus overweeg om te investeren in een waterdichte behuizing als je op reis bent.

Geen hoes beschikbaar?

Als er geen hoes beschikbaar is, is het inpakken van de Rift in opvulling en plastic een goed alternatief. Je weet nooit wanneer je onverwachte regen tegenkomt of – erger – wanneer je per ongeluk in het zwembad van het hotel valt, je weet het maar nooit.

Microfiberdoeken

De weg is lang … en vies. Stof dringt zelfs door de strakste ritssluitingen en je Rift wordt daarom ook een beetje vies. De bril gaat op een bepaald moment op je gezicht, dus je wilt zeker weten dat het schoon is.

Het is een goede investering

Investeren in een goede microvezeldoek voor de lenzen is een goed uitgangspunt. Let op dat u geen andere doeken neemt, hierbij loopt u het risico tot krassen op de lens.

De Oculus Rift op het vliegveld

Als je met je Oculus Rift door de lucht reist, neem dan altijd documentatie mee, zoals een gebruikershandleiding, die bewijst dat het niets schadelijks is. Omdat je het niet gemakkelijk kunt inschakelen als een laptop, kunnen sommige veiligheidsagenten misschien terughoudend zijn om u door te laten als ze niet bekend zijn met het product.
Er is geen twijfel mogelijk dat uw Rift wordt gescand met X-Ray, maar maak u geen zorgen!

Hou je bagage in de gaten

Er zal geen schade worden aangericht. Als je jouw Rift moet laten controleren, zul je een fatsoenlijke bescherming willen hebben, de bril is immers niet meer in uw handen. Draag, indien mogelijk, je Rift in het vliegtuig mee zodat je het in de gaten kunt houden. Luchthavens zijn berucht om het kwijt raken van bagage. Wil je alle VR brillen van 2018 zien? Klik dan op https://virtual-reality-bril-kopen.nl/vr-bril/

Handige & leuke Video’s

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld