Playstation VR

Virtual Reality kan er voor zorgen dat een alternatieve werkelijkheid door middel van hard- en software kan worden benaderd, Sony lijkt met de Playstation VR (PSVR) een troef in handen te hebben waarmee het fans over de hele wereld kan bedienen.

Vanwege de uitgebreide bibliotheek en de adoptie door het publiek, lijkt de PSVR een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan.

Accessoires

De lancering van de Playstation VR vond in het najaar van 2016 plaats en sindsdien zijn er voor het apparaat van Sony de nodige accessoires op de markt verschenen.

Om de PSVR op alle fronten volledig te benutten, is de aanschaf ervan het overwegen meer dan waard. We zullen met je doornemen welke accessoires het interessantst zijn om het meeste uit het technologische hoostandje te halen.

PlayStation Camera

De PSVR is zonder de PlayStation Camera niet echt bruikbaar. Het elektronische oog is essentieel omdat het jouw positie kan volgen, waardoor je je hoofd en handen kan gebruiken in de virtuele wereld.

Er is goed nieuws voor wie de oudere PlayStation Camera uit 2014 nog in bezit heeft. Die is namelijk gewoon bruikbaar om al je bewegingen te registreren voor VR.

De nieuwere variant is in bepaalde opzichten wat nauwkeuriger, maar bij de meeste games heeft het geen invloed op de spelervaring.

PlayStation Move Controllers

Wanneer je de volledige PSVR-ervaring wilt, dan heb je de PlayStation Move-controllers nodig. De controllers zien er futuristisch uit en volgen je bewegingen nauwgezet.

Je kunt ze nieuw kopen, maar je kunt ze ook tweedehands oppikken op Marktplaats. Ook biedt Amazon ze refurbished aan voor hele schappelijke prijzen.

Opladen

De PSVR heeft natuurlijk iets nodig om de accessoires in te plaatsen en op te laden. Een product wat daar bijzonder geschikt voor is, is de PowerA.

Dat is een docking station waarmee je draadloos twee PlayStation Move-controllers en een DualShock 4-controller kunt opladen.

Bij deze accessoire krijg je ook nog een houder voor je PlayStation VR-headset om alles netjes op te kunnen bergen. Het vastklikken is eenvoudig, al had het totaalplaatje er wellicht iets strakker uit kunnen zien.

Gaming Headset

Sony en Plantronics hebben de handen ineen geslagen om de Plantronics RIG 4VR te produceren. Het is een gaming headset die perfect past bij de PlayStation VR. Geluid is essentieel bij de VR en deze headset zorgt voor een intense surround-ervaring.

Bij de productie van de RIG 4VR lag de focus op comfort en het lage gewicht. Op die manier sluit het prettig aan op je hoofd.

De headphones gaan over je oren en de kabel ervan is van je af gebogen. Daardoor is het onmogelijk om per ongeluk jezelf eromheen te wikkelen. De kabel is nodig, omdat deze aansluiting nodig is om je audio aan te sluiten.

 

PlayStation Aim

De PlayStation Aim-controller is bedoeld voor actiespellen. Wanneer je een game als Doom of Wolfenstein wilt spelen, dan heb je aan deze controller een prima metgezel om vijanden mee uit te schakelen.

Het apparaat lijkt op een soort vuurwapen en reageert onmiddellijk wanneer je op de vuurknop klikt.

De vorm had wat realistischer gemogen om de realiteit wat meer te benaderen, maar wanneer je in de virtuele wereld zit, kijk je hier niet meer naar.

Racen

Heb je altijd al willen ervaren wat het is om Max Verstappen te zijn, dan is de Thrustmaster VG T300RS Racing Wheel echt wat voor jou. Dit stuurwiel is niet goedkoop, maar heeft wel force feedback.

Daardoor wordt het sturen in racegames bijzonder realistisch. De versnellingen zitten in het stuur verwerkt. Het is ontworpen voor de PlayStation 4, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het instellen van knoppencombinaties.

Een andere optie is om de Logitech Driving Force G29 Race Wheel in huis te halen. Het is ontworpen voor zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4. Gelijk aan de Thrustmaster heeft de G92 force feedback en zitten de versnellingen in het stuur.

Er zit een lampje in het midden van het stuurwiel, dat aangeeft wanneer je moet schakelen. Wanneer je dit alles combineert met de Driving Force Shifter, wordt het racen nog intenser. Deze accessoire bootst een versnellingsbak na.

Ervaring optimaliseren

Zoals je kunt zien, zijn er veel producten voor handen om de PlayStation VR-ervaring zo prettig mogelijk te maken.

Of je nu een PSVR koopt omdat je van schietspellen houdt, of lekker wilt racen: voor iedere gamer is het mogelijk om alles te optimaliseren.

Bekijk eens een YouTube-video om verder uit te vinden of de PSVR wat voor je is, of ga naar een gamewinkel om hem uit te testen.

Handige Video’s

x Gedeeld