Samsung 360 graden camera

De Samsung 360 graden camera, een nieuwe technologie die vorig jaar naast de Galaxy S7 en S7 Edge werd uitgebracht, was ondanks zijn gebreken een goede camera. Het was overduidelijk de eerste poging om een ​​nieuw soort camera te maken. Het resultaat: een camera die in 360 graden fotografeert.

De tweede versie van de Samsung 360 graden camera is uit

Momenteel is de tweede versie van de Samsung 360 graden camera inmiddels uitgebracht. Het is een langere, slankere versie van de Gear 360 die gemakkelijker in de hand te houden is, video’s en foto’s van betere kwaliteit vastlegt en de meeste kleine problemen oplost die zijn voorganger frustrerend maakte om te gebruiken.

De nieuwe Gear 360 is geen grote evolutie. Het maakt nu dan wel een ware 4K-resolutie, maar onthoud: die resolutie is verspreid over de hele 360-gradenbol.

Laat je niet in de maling nemen met de nieuwe marketing term “4K”

4K is een mooie benchmark, maar de beeldkwaliteit is slechts marginaal beter dan die van de originele Gear 360. Ook geen verrassing, omdat de camera twee 8,4-megapixel beeldsensors gebruikt in plaats van de dubbele 15-megapixel sensoropstelling op de eerste camera.

De videomogelijkheden van de Samsung Gear zijn nog niet extreem verbeterd

Anders dan dat Samsung de resolutie iets hoger uitrekent, hebben de videomogelijkheden van de Gear 360 niet veel vooruitgang geboekt. Je kunt nog steeds alleen in 4K fotograferen met een maximale framesnelheid van 24 frames per seconde.

Ik kijk meestal naar het uiterlijk van 24 fps als het gaat om normale video’s, maar hogere framesnelheden (zoals 30 of 60) zijn de sleutel bij 360-gradenvideo’s omdat de beelden er vloeiender uitzien. (Dat is vooral belangrijk als je het in een headset bekijkt.)

De hoogste resolutie die de nieuwe Gear 360 je laat opnemen bij het maken van 30 frames per seconde is 2880 x 1440, en om met 60 frames per seconde te fotograferen, moet je genoegen nemen met 2560 x 1280.

De nieuwe Samsung Gear 360 graden camera is smartphone compatible

De nieuwe Gear 360 is compatibel met Galaxy S6 of latere topmodel Samsung-telefoons, de Galaxy A5 en A7, recente iOS-telefoons, Macs en pc’s, maar niet met niet-Samsung Android-telefoons. We hebben het getest met een Galaxy S6, Galaxy S7, iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus, iPad Air 2 en MacBook Pro.

H.265 indeling voor de video opnames

De app voor Android-partners is solide, veel beter dan wat we zagen met de eerste Gear 360. De camera neemt nog steeds op in H.265-indeling, die vandaag een betere ondersteuning geniet dan een jaar geleden, maar wanneer je video naar je telefoon overbrengt, is het automatisch geconverteerd naar het beter ondersteunde H.264-formaat, allemaal met volledige resolutie.

Het feit dat je met video van volledige kwaliteit op je telefoon kunt werken, is een groot pluspunt. In tegenstelling tot de oorspronkelijke Gear 360 hebben we geen oververhittingsproblemen ondervonden bij het overbrengen van lange clips.

De apps van de gear zijn een stuk solider geworden op iPhone

Toen we voor het eerst naar de Gear 360 keken, werkte de iOS-app gewoon niet. Maar apps kunnen worden geüpdatet en met het harde werk van Samsung is er nu een nieuwe versie uitgekomen die heel goed werkt.

Ik testte de app met een iPhone 6 Plus en een iPhone 7, en beiden konden videobestanden van de camera ontvangen en converteren, zij het met verschillende snelheden.

Een clip van 1 minuut kost ongeveer 8,5 minuten om naar de oudere telefoon te kopiëren, maar de duur is 3,5 minuten met de veel snellere iPhone 7.

De op iOS gebaseerde workflow neemt een kleine stap terug in kwaliteit, waardoor de videoresolutie tot 3.840 wordt verminderd 1.920, maar het kwalitatief goed genoeg om videobestanden snel te delen met vrienden. Let wel: Serieuze bewerking moet op een desktop gebeuren.

Handige Video’s

x Gedeeld