Films met VR

Film kijken is natuurlijk heerlijk, en al helemaal wanneer je dit met jouw VR-Bril kan doen. Dit is in dit tijdperk natuurlijk mogelijk, wij hebben het voor je uitgetest.

Iedereen kent het wel

Het is 3 uur s’nachts aan de westkust en ik ben klaarwakker omdat ik om 6 uur ‘s ochtends gewoonlijk wakker word en tijdzones geen enkele mening betekenen voor de interne klok van mijn lichaam. Er zal nog uren niets te doen zijn, dus ik ben een tijdje alleen in mijn hotelkamer. Niets op de beperkte hotelkanalen, dus ik wend me tot de zesentwintig streaming-apps die ik op mijn telefoon heb staan om een film te kijken en om me weer in slaap te brengen.

Irritatiepuntje

Nu zou ik daar kunnen zitten en mijn telefoon ongemakkelijk vasthouden of op het kussen leggen en de audio gedeeltelijk dempen. Het is iets dat ik al honderdduizend keer heb gedaan, vooral wanneer ik in een auto zit te wachten tot de kinderen klaar zijn met gymnastiek of mijn echtgenoot een afspraak wil maken zodat we samen een lunch kunnen nemen.

In plaats daarvan plug ik mijn telefoon in de Samsung Gear VR en geniet ik de volgende twee uur van het bekijken van mijn film in VR.

Waarom zou je een film kijken in VR

Als je de keuze hebt tussen het bekijken van een film op je telefoon en het bekijken van een film in VR, zijn er een aantal goede redenen om dit te overwegen. Je telefoon vasthouden of ergens gedurende twee uur ophouden, is geen geweldige ervaring.

Je kunt niet echt bewegen of je comfortabel voelen, en het laatste wat je wilt, is een van die mensen zijn die hun telefoon in de lucht houden terwijl ze op hun rug liggen om de telefoon op hun gezicht te laten vallen.

VR ontzorgt

Door een film in VR te bekijken, worden al deze zorgen weggenomen. Je kunt zitten of liggen zoals je wilt en ervoor zorgen dat het virtuele scherm voor je staat en dat scherm eenvoudig kan worden verplaatst als je beweegt. Sommige streaming-apps hebben zelfs een volgmodus waarbij het scherm altijd is gepositioneerd waar je ogen ook zijn, zodat je comfortabel films kunt kijken in bewegende voertuigen.

Lekker relaxen

Je handen zijn gratis, er is geen gedempt geluid en de meeste filmstreaming-apps bevatten een virtuele omgeving die alles op het scherm doet lijken op een bioscoop of een ligstoel op de maan. Dat laatste deel klinkt een beetje gek, maar het is leuk!

Waar kijk je een film in VR

Het bekijken van een snelle video in VR is niet zoals het kijken naar een film in VR. Wanneer je een film in VR gaat bekijken, zet je jezelf in voor een langere periode in een volledig geïsoleerde ervaring. Met een fatsoenlijke koptelefoon en je favoriete VR-koptelefoon bestaat de rest van de wereld niet terwijl die film speelt.

Een paar voorbeelden

Vanzelfsprekend zijn er maar een paar situaties waar dit logisch is. Als je niet alleen bent, is het bijvoorbeeld niet passend om een film in VR te bekijken. Voor het grootste deel is het bekijken van films in VR een solo-act, het best uitgevoerd als je al in wezen alleen bent.

Bijvoorbeeld:
– Alleen in een kamer met niets goeds op tv en geen manier om films van je telefoon op de tv te zetten

– Op een lange vlucht alleen, of naast iemand met wie je liever niet praat

– Achterin een auto tijdens een roadtrip met andere mensen die liggen te slapen.

Dit is duidelijk niet overal voor bedoeld. Het is over het algemeen geen goed idee om films op een openbare plaats te bekijken, bijvoorbeeld in een bus, trein of in een restaurant.

Overal waar zelfs een klein niveau van persoonlijk bewustzijn vereist is, is over het algemeen een goede indicator om niet te proberen een film in VR te kijken. Bijna elke andere tijd is eerlijk spel.

Bekijk je een film in VR comfortabel?

Dit hangt grotendeels af van uw omgeving. Is het comfortabel om op een bed te liggen en een film te kijken alsof deze op het plafond wordt geprojecteerd? Absoluut. Is dat beter dan een film kijken op een grote, heldere HD-televisie? Niet echt.

HD-televisie 

Ongeacht welke VR-headset u op dit moment gebruikt, geen van hen is net zo helder en gedetailleerd als uw gemiddelde HD-televisie. De visuele kwaliteit is nog steeds goed, net niet zo goed als de traditionele methoden voor het bekijken van een film.

Zorg dat de VR bril comfortabel zit

Je moet ook comfortabel genoeg zijn om je VR-headset gedurende die tijd te dragen, en niet iedereen is dat. Zoiets als de Samsung Gear VR heeft alleen voldoende batterijlevensduur om een volledige film te kijken als je een Galaxy Note 5, Galaxy S7 of Galaxy S7 edge gebruikt.

Dit is geen probleem op zoiets als de Oculus Rift, maar de laptops of desktops die nodig zijn om die headset van stroom te voorzien, zijn niet de meest draagbare dingen ooit.

Handige & leuke Video’s

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld