We hebben alle handige trucjes op een rijtje gezet om u te helpen met het meeste uit uw Samsung Gear VR te halen. Als je net je Samsung Gear VR hebt gekregen of gekocht, vraag je je misschien af ​​hoe je het beste uit je geweldige nieuwe VR-headset kunt halen. Als dat het geval is, wees dan niet bang. We hebben een paar tips en trucs om je te helpen je ervaring te optimaliseren en er zo veel mogelijk van te genieten.

Laad de batterij van je telefoon op

Een van de eerste dingen waar je zeker van wilt zijn voordat je in VR springt, is dat je telefoon een behoorlijke batterijpercentage heeft. De Gear VR werkt met je telefoon, dus hoe groter de lading, hoe langer je kunt spelen. Niemand wil midden in een vuurgevecht zitten en plotseling uit het spel gerukt worden omdat je telefoon leeg is. Bekijk hier de accessoires van de GEAR VR.

U kunt uw telefoon aansluiten en opladen terwijl u speelt, maar dit is geen ideale situatie. Je kunt verstrikt raken in het snoer, wat gegarandeerd gaat vervelen omdat je niet kunt zien wat er aan de hand is. Door je telefoon op te laden voordat je aan de slag gaat, kun je ervoor zorgen dat je geen ongeziene stroomproblemen hebt terwijl jij je perfecte VR ervaring beleeft.

Maak gebruik van een geschikte hoofdtelefoon

VR wordt het best ervaren in een zo meeslepende omgeving als mogelijk is. Met dat in gedachten, moet je zeker investeren in een goede koptelefoon of oordopjes. Een paar dat Bluetooth ondersteunt, zorgt ervoor dat je niet verward raakt in de draad terwijl je een spel speelt. Zoals al eerder vermeld gaat dit gegarandeerd vervelend worden.

Spring eenvoudig in de VR wereld en laat de echte wereld achter je

Als je een goede koptelefoon hebt, kun je eenvoudig in de VR-ervaring springen en de echte wereld achter je laten. Je hoeft niet perse een hoofdtelefoon te gebruiken om je Samsung Gear VR te gebruiken, maar het verbetert ze zeker al je ervaringen en helpt je om de ervaring naar het volgende niveau te brengen.

Aanpassen van jouw VR headset

Om de beste ervaring met Gear VR te krijgen, moet je je headset aanpassen voor de beste pasvorm. Het aanpassen omvat twee afzonderlijke handelingen. Zorg er allereerst voor dat de headset stevig tegen je hoofd zit, in een comfortabele positie. Pas ook het brandpunt van de lenzen aan, zodat je een zo helder mogelijk beeld hebt speciaal afgesteld op jouw pasvorm.

Essentieel voor een perfecte ervaring

Het aanpassen van uw headset voor een optimale pasvorm draagt ​​bij aan een fantastische ervaring. Niemand wil tenslotte een game verliezen of opgeven omdat de VR bril van het gezicht valt. Door zowel de manier waarop de headset zit in te stellen, als het brandpunt van de lenzen, kunt u ervoor zorgen dat u klaar bent voor alle excellentie die VR u te bieden heeft.

Draaistoelen zijn een van de beste vrienden van VR gebruikers

Een van de ervaringen die je op je Gear VR vindt, zijn 360-graden foto’s en video’s. Je kunt zeker gewoon op je bank kunt zitten en hoofd ronddraaien, maar er is een betere manier. Dit is het punt waar iedere VR gebruiker een draaistoel nodig heeft. Met deze stoelen kunt u eenvoudig ronddraaien zonder uw nek te spannen of uzelf per ongeluk te pijnigen bij het bekijken van deze prachtig, mooie video’s. Wil je misschien weten of een andere virtual reality bril kopen slimmer is? Lees dan snel alle reviews.

Wederom versterkt het je ervaring

Draaistoelen helpen zeer goed om echt in meeslepende ervaringen te vallen. Het maakt niet uit of je alleen maar naar een video kijkt, of je vecht tegen ruimtepiraten, echt kunnen vallen in dingen is een van de voordelen van VR. Draaistoelen helpen je hierbij en zorgen ervoor dat je tijdens het spelen je nek niet onnodig gaat bewegen en misschien wel kunt blesseren.

Zorg dat je beschikt over een VR Gear controller

Eerder in 2017 bracht Samsung de officiële Gear VR-controller uit. Als je er nog geen hebt, zou het zeker op je lijst moeten staan. De controller is een integraal onderdeel van veel nieuwe spellen – hoewel je voor bepaalde games nog steeds een gamepad nodig hebt – en het is veel gemakkelijker om door de menu’s te navigeren om sneller te kunnen vinden wat je zoekt.

Elke euro waard

De controller past gemakkelijk in één hand en vervangt in wezen de bedieningselementen die beschikbaar zijn op uw headset zelf. Elke game die werkte met touchpad-knoppen werkt nu met je Gear VR-controller, samen met tientallen nieuwe games die met deze controller zijn ontwikkeld. Dit maakt het een accessoire dat absoluut elke euro waard is.

Begin nu met een geweldige ervaring

Niet alle VR-apps zijn gelijk gemaakt en sommige liggen misschien niet in jouw straatje. Sommige ervaringen zijn veel intenser dan andere, en dit kan een probleem veroorzaken als je gemakkelijk beweging ziek wordt. Er is niets mis met toe geven dat een bepaalde app te intens voor je is.

Binnen de Oculus Store hebben apps een beoordeling waarmee u weet hoe intens ze kunnen zijn. Dit is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk in een app springt die je misselijk kan maken. Je moet ook onthouden dat bepaalde apps, zoals horrorspellen, binnen VR veel intenser kunnen zijn dan avontuur games. Dus als je gemakkelijk op de kast te jagen bent, wil je misschien op je hoede zijn.

Let op de hitte

VR kan veel meer stress op je telefoon leggen, waardoor de hitte kan sterk kan oplopen. Samsung heeft veel aandacht besteed aan dit probleem. Om dit probleem snel op te lossen, zul je kunnen kiezen voor een nieuwer model telefoon. De hitte loopt snel op bij de oudere toestellen bij het gebruik van de Samsung Gear VR set.

Sluit apps af en kijk naar het vizier

Oververhitting is een behoorlijk serieus probleem, maar er zijn een paar manieren om je telefoon te helpen. Voordat je je Gear VR start, moet je alle andere applicaties sluiten en ervoor zorgen dat de VR-app die je wilt spelen al op je telefoon is geïnstalleerd. U kunt ook het vizier aan de buitenkant van de headset verwijderen om ervoor te zorgen dat uw telefoon zoveel mogelijk lucht krijgt als u een oudere modelheadset gebruikt.

Handige & leuke Video’s

Samsung Odyssey Headset Review

Samsung Odyssey Mixed Reality headset De Samsung Odyssey Mixed Reality headset is een van de nieuwe pareltjes in de virtual reality wereld. Bij deze virtual reality bril/headset kun je zelfs spreken van een Mixed Reality bril.De VR-bril van Samsung Deze brillen hebben...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld