Samsung Odyssey Mixed Reality headset

De Samsung Odyssey Mixed Reality headset is een van de nieuwe pareltjes in de virtual reality wereld. Bij deze virtual reality bril/headset kun je zelfs spreken van een Mixed Reality bril.

De VR-bril van Samsung

Deze brillen hebben als voordeel dat de positietracking gebeurd binnen in de VR bril. Dit zorgt er voor dat je geen tracking modules meer nodig hebt. De Samsung Odyssey heeft een gigantisch hoge resolutie van 1440x1600 per oog. En de refresh rate mag er ook wezen met 90Hz, de headset heeft daarbij ondersteuning voor geluid en een makkelijke microfoon met een 3,5mm audio jack.

Goed, die specificaties zijn leuk. Maar is het wat die VR bril?

Samsung is de nieuwste gebruiker van het Windows Mixed Reality (MR) -milieu met de Samsung HMD Odyssey, in wezen een virtual reality (VR) headset met Windows 10 geinstalleerd.

De nieuwe headset van Samsung VR is het duurste lid van de Windows MR-familie en komt uit op ongeveer 700 euro. Maar het is de enige VR bril die een ingebouwde hoofdtelefoon met ruimtelijke audio bevat. De Samsung Odyssey wordt dan ook geleverd met twee bewegingscontrollers die je nodig hebt om alles uit je VR ervaring te halen.

Misschien wel het meest complete VR pakket ooit

Vanwege de hoofdtelefoon, gepaarde controllers en de uitstekende beelden van de headset is de Samsung Odyssey het meest complete apparaat in de Windows MR-familie. We hebben de Odyssey, Acer Mixed Reality Head-Mounted Display en de Dell Visor geprobeerd, en Samsung stond met kop & schouders boven de rest.

Hoewel de ontwikkeling van de Samsung Odyssey misschien niet echt op één lijn ligt met de Oculus Rift en HTC Vive in termen van pure grafische weergave (hoewel het is wel behoorlijk close) en de materiaalkwaliteit, is de Samsung HMD Odyssey echt de moeite waard om te overwegen als je een computer hebt die dit aankan.

Ontwerp

Wat het ontwerp betreft, is de Samsung HMD Odyssey niets om enthousiast over te worden. De kleur van de VR bril is zwart zonder kleuraccenten. Het lijkt erg op de LG SteamVR-headset uit 2017.

Het vizier, meer afgerond dan dat van LG, is glanzend en afgezien van enkele gravures is dat de enige flair op een overigens matzwart apparaat.
De headset heeft ook een enigszins budgetkwaliteit, die te danken kan zijn aan het lichte gevoel (hij weegt 645 g, of iets minder dan 1,5 kilo).

Om eerlijk te zijn, we werden niet gehinderd door de goedkope indruk die het achterliet, omdat de koptelefoon niet slap of slecht gemaakt voelde; plus, de VR bril was super comfortabel om te dragen. Als je echter 700 euro uitgeeft aan een apparaat, dan wilt u misschien dat het een beetje zwaarder en grootser aanvoelt.

Het vizier draait niet helemaal naar boven, hoewel het voldoende omhoog en naar voren schuift om het ding gemakkelijk over je hoofd te schuiven. Als je het apparaat wilt vastdraaien, scrolt u een klein wieltje op de achterkant. De ingebouwde AKG-koptelefoon schuift naar beneden en voordat je het weet, word je ondergedompeld in de Windows Mixed Reality-wereld.

Zoals eerder vermeld, is de Samsung HMD Odyssey buitengewoon comfortabel. Het voelt alsof we het gemakkelijk voor een lange periode kunnen dragen zonder last te hebben van nekpijn of het ontwikkelen van dat drukkerige gevoel rond de schedel dat andere headsets al snel veroorzaken.

Prestatie

De opvallende kenmerken van de Samsung HMD Odyssey zijn de dubbele AMOLED-displays. De schermen verschijnen met een resolutie van 1.440 x 1.600 pixels per zijde en een vernieuwingsfrequentie tussen 90 en 60 Hz. De Acer Mixed Reality HMD heeft in vergelijking een resolutie van 1.440 x 1.440 per lens met een verversingsfrequentie van 90 Hz.

Op papier lijken de cijfers dichtbij. In werkelijkheid zijn de beelden van Samsung echter zacht en soepel, met een extra levendigheid van de kleuren die opvalt. De AMOLED-displaytechnologie, waar Samsung om bekend staat met zijn Galaxy-telefoons, maakt duidelijk een verschil. En in vergelijking met de Dell Visor, die visuals heeft met een saaie en zelfs meer uitgesproken rafelige kwaliteit, is de Samsung Odyssey ongetwijfeld superieur.

Onze conclusie en eerste gevoel

Er is een nieuwe standaard gezet in het Windows Mixed Reality-rijk en de naam is Samsung HMD Odyssey. Waar Samsung’s headset zich onderscheidt van Dell in het bijzonder, staat op de displays; de beelden van de Odyssey zijn net zo veel vloeiender en levendiger dan de VR bril van Dell, die allesbehalve slecht presteerde, maar niet dezelfde beeldkwaliteit haalt als de Odyssey

Samsung HMD Odyssey biedt een spannende, oogstrelende joyride in de wereld van virtual reality, en hoewel de kosten natuurlijk vrij hoog zijn voegt de ingebouwde ruimtelijke audio een volledigheid toe aan het systeem dat de andere Windows MR-apparaten ontbreken.

Moeten Oculus Rift en HTC Vive zich zorgen maken? HTC Vive is misschien veilig voor nu vanwege de toonaangevende trackingfunctie op kamerschaal, maar Oculus Rift zou je nu eigenlijk de rug moeten toekeren. De Samsung Odyssey is superieur ten opzichte van de oudere VR bril van Oculus.

Wat meer is, net als bij de andere Windows Mixed Reality-headsets, is bereikbaarheid een kenmerk van de Samsung HMD Odyssey. Er zijn geen externe sensoren nodig, en terwijl de duurdere concurrenten een top-pc nodig hebben om VR-ervaringen te kunnen uitvoeren, kan een apparaat dat zo licht is als een Ultrabook Windows MR-werelden genereren. Bekijk hier alle feiten over VR Brillen als je meer wil leren.

Hoewel de Oculus Rift-headset en controllerbundel hetzelfde kosten als de Odyssey, zijn er de iets minder zichtbare kosten van de bijbehorende game-rig die in aanmerking komt voor een Oculus.

Ondanks dat Samsung een waardige concurrent is voor de Oculus Rift en de HTC Vive, hebben deze apparaten een sterke positie op de markt en kan het voor de Odyssey of een ander Windows MR-apparaat moeilijk zijn om door te breken.

Ben je misschien op zoek naar een meer betaalbare VR bril? Lees dan deze lijst van de best betaalbare VR Brillen.

Handige & leuke Video’s

Handige accessoires voor de Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is een interessante optie voor mensen die virtual reality willen verkennen. De virtual reality bril heeft een relatief lage prijs en werkt met enkele van 's werelds populairste telefoons. Naarmate je gebruik toeneemt, wil je investeren in een aantal...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld