Daar is die dan de Samsung VR controller!

Gelukkig is er de Samsung VR controller gekomen waardoor veel van de hekelpunten achterwegen kunnen blijven. Samsung lijkt geïnspireerd door de Daydream View-afstandsbediening van Google en lijkt veel op een verkleinde HTC Vive-controller. De klikbare touchpad is de grootste draw en kan in verschillende richtingen worden geklikt voor verschillende soorten invoer, afhankelijk van het spel.

Vele verbeteringen aan de nieuwe Samsung VR controller

Hoewel de headset-gebonden touchpad nog steeds zit bevestigd op de Samsung VR-bril, is het nooit een bijzonder goede manier geweest om tijdens een game te communiceren. Als je je vingers ernaar moet manoeuvreren tijdens het dragen van de bril, leidt dit altijd tot onbedoelde acties, verder als je lang speelt en je hand omhooghoudt, zal je arm zeker moe worden.

Goed systeem om mee te spelen

Ondertussen is er een mooie grote trigger aan de onderkant – ideaal voor shooters – en een paar menu-centrische knoppen langs de greep. De controller wordt gevoed door een paar AAA-batterijen en wordt ongelooflijk compact gehouden; je kunt hem zelfs in de riem van de headset schuiven om hem op te bergen. Nee, ik heb de batterijen niet versleten, maar het is nog steeds vervelend om vervangingen te moeten kopen. Google’s Daydream View heeft een oplaadbare controller die net iets verfijnder is.

Wat een ervaring, met de Samsung VR controller wordt alles leuker

Het is leuk. Het is echt leuk, eigenlijk. Zonder externe sensoren die je bewegingen lezen, kan de Samsung VR controller niet het soort ongelooflijke nauwkeurigheid of complexiteit bieden van interacties die we hebben gezien met de Vive, PS4VR of de Oculus Touch-controllers, maar het doet een bewonderenswaardige job dankzij een ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop.

Tot leven komend

Je zult zien dat het tot leven komt in games als een toverstaf of een pistool, en het heeft vermogen om een ​​bewegings controller in het spel te laten reageren, zoals in je hand, dit versterkt echt de onderdompeling in de virtual reality. Het is snel reagerend, is erg precies met het richten van wapens en het maken van headshots. Al met al een erg goed in de hand liggende controller.

Weinig tot geen minpunten aan de Samsung VR controller

Er is echter een nadeel: je zult regelmatig de controller opnieuw moeten uitproberen tijdens het spelen. De Samsung VR-controller verliest geleidelijk zijn positionering terwijl je beweegt en de afstandsbediening verplaatst, maar als je naar voren wijst en de kleine Home-knop ingedrukt houdt dan centreert die je weer in het midden van de game erg handig.

Dat is een klein minpunt, maar we hebben het hier over betaalbare mobiele VR – er zijn afwegingen die je moet maken bij het aanschaffen van een VR-controller, deze keuzes ga je terugzien in de prijs die je wil betalen. Dit is niet erg hinderlijk tijdens het spelen van een game.

 

Handige Video’s