U zult de HTC Vive ondertussen wel kennen. Het is een van de allerbeste VR brillen van dit moment en er is ongeveer een maand geleden een upgrade uitgekomen. De HTC Vive Pro, lees snel verder om meer te weten te komen.

Oculus Rift vs HTC Vive, welke software is beter?

De Oculus Rift wordt geleverd met Eve: Valkyrie en Lucky’s Tale. Beide zijn hoogwaardige games die veel te bieden hebben en vooral Valkyrie biedt memorabele momenten van hectische gameplay zoals we eerder beleefde op andere consoles.
De freebies van The Vive bieden meer een overzicht van de mogelijkheden dan games die je urenlang wilt spelen. Met Fantastic Contraption kun je machines bouwen om taken te voltooien, zoals een minder gewelddadige versie van Besiege. Het is heel leuk en zorgt ervoor dat de creatieviteit blijft stromen.

Job Simulator is heel toegankelijk voor iedere speler

Job Simulator is aan de andere kant heel toegankelijk voor gaming en VR-nieuwelingen, terwijl Tilt Brush helemaal geen spel is, maar eerder een 3D-canvas voor het maken van prachtige “schilderijen”. Het is maar net waar je interesses liggen
De gebundelde games van de HTC Vive zijn aanvankelijk indrukwekkender, maar je zult de nieuwigheid vrij snel voorbij zijn. De games van de Rift zijn daarentegen veel interactiever en ik merkte dat ik regelmatig terugkeerde naar Eva: Valkyrie in een poging om mijn prestaties te verbeteren.

Je hebt natuurlijk nog een groot aanbod aan games

Natuurlijk zijn dit niet de enige spellen die je kunt krijgen. Ongetwijfeld moeten de sterkste games van de HTC Vive worden gekocht en zijn er een paar crackers die een explosie hebben bewezen. Multiplayer shooter Hover Junkers is geweldig, maar mijn favoriet is Vanishing Realms.
Het deed me denken aan Zelda op de Wii. Je kunt vechten met zwaard en schild, boog of magische wapens, die allemaal verschillende bewegingen met de controllers vereisen – en er waren twee gelegenheden waarbij ik me realiseerde dat ik helemaal ondergedompeld was in de virtuele realiteit.

De games van de Oculus Rift voelen wat gebalanceerder

De games van Oculus Rift daarentegen hebben het gevoel dat ze ook op een normale monitor of tv kunnen worden afgespeeld. In sommige opzichten is Chronos vergelijkbaar met Vanishing Realms, en is het een buitengewoon spel op zich – maar het simpele feit dat het een derde persoon is en een Xbox-controller gebruikt, maakt het veel minder meeslepend.

Dat is het kernverschil tussen deze twee headsets – hun ervaringen zijn anders. De Vive’s is des te indrukwekkender, als het goed werkt, maar ik blijf aangetrokken tot de Oculus Rift voor een goede avond gamen. Beide headsets hebben hun eigen portals voor toegang tot games, hoewel je in het geval van de Vive ook Steam kunt gebruiken.

Oculus Home voelde wat intuitiever voor mij

Ik vond Oculus Home het gelikter en gemakkelijker om te navigeren en te gebruiken. Het is niet perfect, maar het is beter geschikt voor virtual reality dan Steam momenteel is. Dat is het kernverschil tussen deze twee headsets – de ervaringen zijn anders. De Vive’s is des te indrukwekkender, als hij goed werkt met een vet spel, maar ik blijf aangetrokken tot de Oculus Rift voor een goede avond gamen.

Beide headsets hebben hun eigen portals voor toegang tot games, hoewel je in het geval van de Vive ook Steam kunt gebruiken. Ik vond Oculus Home het gelikter en gemakkelijker om te navigeren en te gebruiken. Hij is niet perfect, maar het is beter geschikt voor virtual reality dan Steam momenteel is.

Handige & leuke Video’s

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld