De virtual reality controller

Virtual reality is gaaf, en met het aanschaffen van een VR bril kom je al een heel eind. Maar om de boel goed aan te sturen heb je controllers nodig. Het is namelijk zo dat als je een VR-bril op zet zie je de buitenwereld eigenlijk niet of je moet je bril constant af willen zetten. 

De meeste virtual reality controllers zijn speciaal gemaakt 

De meeste controllers zijn speciaal gemaakt voor specifiek voor één type bril. Voor de Oculus rift zijn dit de Oculus Touch-controllers, en voor de HTC Vive, HTC Vive controllers. Voor je console VR-bril gebruik je controllers speciaal voor je console. Voor je smartphone gebruik je universele controllers en werken eigenlijk altijd met je smartphone. Eigenlijk werken alle types VR controller via Bluetooth, deze controllers zijn gemakkelijk aansluitbaar en werken met plug’n’ play.

Let vooraf wel even op of de virtual reality controller compatible is met Android/iOS.

Een van de topmodellen in de virtual reality controller wereld. De Oculus Touch.

Oculus Touch is een paar bijgehouden controllers die u “handaanwezigheid” geven – het gevoel dat uw virtuele handen eigenlijk van u zijn. Het brengt interactie naar het volgende niveau. Touch maakt natuurlijke handaanwezigheid mogelijk, waarbij er weinig aandacht aan moet worden besteed hoe je je virtuele handen moet gebruiken of wat je ermee moet doen.

Zie de touch als een set menselijke handen in de virtual reality wereld

Je kunt de Oculus Touch zien als een set van menselijke handen in de virtuele wereld. Met een aantal simpele aanrakingen kunt u allerlei soorten objecten in de virtuele ruimte nauwkeurig manipuleren. Pak speelgoed, laat blokken vallen, gooi vuurwerk en schiet lasergeweren af ​​- allemaal met een intuïtieve, natuurlijke handbeweging.

Je kunt (bijna) alles met deze virtual reality controller

Door het vastleggen van nuances van menselijke expressie, maakt de Touch het mogelijk bewegingen te maken zoals wijzen, zwaaien en een duim omhoog geven. Het ontgrendelt een sociaal element dat nog nooit eerder in VR is ervaren. Touchcontrollers zijn voorzien van traditionele actieknoppen, thumbsticks en analoge triggers die vertrouwdheid toevoegen aan nieuwe ervaringen.

Dit zijn je knoppen voor grijpen, tillen en nog veel meer. Oculus heeft Toybox ontwikkeld om je zonder beperkingen van de hand te laten genieten van de ultieme virtual reality controller. Gooi voorwerpen, licht vuurwerk, speel pingpongen met andere avatars – de wereld van interactie is oneindig.

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van alle controllers.

 

 

Handige Video’s

x Gedeeld