Voor ons kan een respectabele date meer in de trant zijn van samurai zwaardvechten zijn, trampoline trefbal spelen, of uit een vliegtuig springen. We willen een echte ervaring. En door de jaren heen zijn onze dates, net als al het andere, steeds meer hightech geworden.

Bijvoorbeeld. De afgelopen maand hadden we een “virtual reality” -date nadat wij dit kleine winkeltje vol VR-apparatuur zagen. we deden de brillen op en brachten een behoorlijke tijd door met het spelen van een behoorlijk angstaanjagend en oh-zo-realistisch zombie oorlogsspel. Deze kleine ervaring in de middag deed me beseffen dat VR nu een ‘ding’ wordt.

Het Begint Al Steeds Meer Een Ding Te Worden

Sterker nog, de grootste augmented en virtual reality expo ter wereld vindt deze week in Los Angeles plaats en roept alle grote spelers ter wereld op om te laten zien wat hun nieuwste ontwikkelingen zijn. VRLA, dat begon als een bijeenkomst, is nu een volwaardig officieel congres dat dit jaar wordt gehouden in het Los Angeles Convention Center.

Hoewel het echt aanvoelt alsof virtual reality nu al een paar jaar een rage is, heeft het tot voor kort nog niet echt toe kunnen treden tot het grote publiek. Omdat de kosten van headsets en platforms nog iets te hoog zijn.

Er Komt Meer En Meer Content

Momenteel is er een reëel tekort aan beschikbare content voor bestaande hardware. Natuurlijk, naarmate er meer content wordt geproduceerd voor de platforms die er zijn, is de meerwaarde die consumenten uit hun investering kunnen halen, natuurlijk groter. Merken proberen steeds meer meeslepende ervaringen te creëren voor hun publiek en virtuele realiteit biedt enkele creatieve mogelijkheden om dit te doen. Check hier de nieuwe VR gear van 2018.

Toegang Tot De Industrie Is Een Grote Stap Geweest

Vroeger zorgde een studio of een merk ervoor dat content zelfs van een eenvoudige interactieve VR-video veel kosten met zich meebracht, met vrijwel altijd een minimum van €50.000. De drempel voor verhalenvertellers, videomakers en zelfs de meeste merken was een beetje te hoog om de kosten te rechtvaardigen.

Met nieuwere innovaties en platforms kunnen inhoudmakers hun eigen virtuele ervaringen ontwikkelen zonder de ingewikkelde programmering en ontwikkeling die momenteel vereist is om dit te doen. Naarmate meer organisaties toegang krijgen tot tools zoals deze, zal meer content worden gemaakt en de massa worden aangesproken.

De Bijdrage Van De Mobiele Telefoon

Het vermogen van uw mobiele telefoon om hoogwaardige VR content af te spelen, wordt alleen maar beter met elk voorbijgaand jaar. De meeste nieuwe modellen Android- en iOS-telefoons kunnen eenvoudig een VR-app draaien. Economisch is het een goed idee om VR-ervaringen vooral met je telefoon te gebruiken.

Omgekeerd kunnen steeds meer mensen hun eigen VR-content maken door simpelweg hun telefoon te gebruiken met een 360-camera. Stel je voor dat je belangrijke momenten kunt live streamen in volledige meeslepende omgevingen naar mensen en geliefden die niet bij je kunnen zijn tijdens de vakantie, afstuderen, huwelijk of andere belangrijke gebeurtenissen in het leven.

Er Zijn Genoeg Spelers Om Het Grote Podium Te Bereiken

Zoals eerder vermeld, zijn er op dit moment een groot aantal virtual reality-platforms beschikbaar en het is niet helemaal duidelijk welke je moet kiezen, de meeste zijn hoe dan ook te duur. Maar omdat meer videomakers de beschikking krijgen over eenvoudige ontwikkeltools, zullen meer consumenten worden blootgesteld aan deze content omdat deze meer en meer wordt gepromoot. Het grote podium is steeds meer in zicht.

Handige & leuke Video’s

Hoe kan je je VR- systeem het beste vervoeren?

Terwijl telefoongebaseerde VR systeem - Gear VR, Daydream View, Google Cardboard - van nature vrij draagbaar zijn, zijn de pc-systemen en PlayStation VR niet zo gemakkelijk om mee te sjouwen. Het is leuk om thuis te blijven en naar een virtuele wereld te glippen, maar...

De Reis Naar Jouw Virtuele Wereld, Alles Wat Je Moet Weten

Tot voor kort was Virtual Reality een beetje een fantasie voor de sciencefiction fans. Al in 1935 beschreef de Amerikaanse sciencefictionschrijver Stanley G Weinbaum zoiets als Virtual Reality in een kort verhaal genaamd Pygmalion's Spectacles. Maar luister - een film...

Kun je lang in VR spelen en is het gevaarlijk?

VR en de gevaren ervan Te lang in VR blijven kan enkele consequenties hebben, dus het is de moeite waard om te weten hoe lang je in VR kunt blijven voordat je een pauze neemt.Hoe lang in VR is te lang? je tijd doorbrengen met VR is leuk en de moeite waard. Van het...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld