Er is weer heel wat VR gear bijgekomen

Er zijn in de afgelopen jaren uiteraard verschrikkelijk veel soorten en maten van Virtual Reality op de markt gekomen. Maar welke is hiervan nou het best? Moet ik hierbij gewoon naar de prijs kijken, of zijn de technologische specificaties het belangrijkst? Dat gaan wij voor je op een rijtje zetten.

Cardboard Apps

Het aller populairste Virtual Reality platform is Google Cardboard. Vanwege de technische uitdagingen is het ook het meest beperkte systeem. Het komt er op neer dat de Cardboard niet meer is dan een kartonnen omheining voor u telefoon. Dit wilt dus zeggen dat er weinig specificaties nodig zijn voor het programmeren van apps voor de Cardboard. Lees snel verder om meer te weten te komen over de VR apps van de Cardboard.

– Titans of Space Virtual Reality: Een fantastische reis door het zonnestelsel. Het is een van de beste apps om planeten en sterren te verkennen.

– Youtube: Natuurlijk kan youtube niet in dit rijtje ontbreken. Zij waren er als de kippen bij toen de evolutie van de Virtual Reality van start ging. En met succes, youtube is het kanaal waar veruit het meest gebruik van wordt gemaakt.

– Public Speaking: U kunt uw eigen presentaties oefenen met Public Speaking. Deze app maakt het mogelijk om u optimaal te kunne voorbereiden op uw presentaties. U kunt zelfs uw eigen presentaties uploaden.

– Google Arts & Culture: Dit is een app voor de kunst en cultuur fanaten onder ons. U kunt hier verschrikkelijk veel leren met virtuele tours van musea over de gehele wereld. Er wordt voor u mogelijk gemaakt om kunst te bekijken op locaties waar u waarschijnlijk nooit in uw leven zou komen.

– Star Wars Virtual Reality: U kunt met deze gratis app ongetwijfeld veel plezier hebben in de Star Wars wereld.

Gear Virtual Reality en Oculus GO Apps

De Gear Virtual Reality is gepubliceerd voor de Samsung Galaxy gebruikers onder ons. De software is afkomstig van Oculus Go, die met de Oculus Rift een fantastische bril, met veel mogelijkheden, heeft ontwikkeld. Met name voor het kijken van films en het spelen van puzzelspellen is de bril uitstekend.

– Gunjack: Gunjack maakt het voor u mogelijk om op hoge kwaliteit een schietspel te spelen en laar hierdoor zien hoe mooi en gaaf een mobiel spel kan zijn.
– Netflix: Uiteraard kan Netflix niet uit deze lijst blijven. U kunt vanaf elke positie, waar u dan ook bent, uw favoriete films en series bekijken. U dient uiteraard wel een abonnement op netflix te hebben. Ook dient u op de plek van gebruik WiFi te hebben voor het afspelen van de films en series.
– Drop Dead: Drop Dead is een shooter met een fantastische verhaallijn. U kunt tijdens het spelen van de game gebruik maken van de controller van de Virtual Reality bril.
– Ocean Rift: U gebruikt met deze app de bril als duikbril. Maar dan letterlijk. U komt terecht in een fantastisch geperfectioneerde zee. Waardoor het lijkt alsof u tussen de vissen zwemt.
– Catan Virtual Reality: Deze app kennen velen van jullie als het bordspel Kolonisten van Catan. Dat een bordspel nog kan transformeren tot een game laat Catan hierbij ook zien. Het is mogelijk om dit spel te spelen met mensen die een andere Virtual Reality bril hebben.

HTC Vive en Oculus Rift Apps

Deze Virtual Reality bril biedt u de meeste bewegingsvrijheid en de allermooiste graphics. Als u een goede pc/gaming laptop bezit kunt u optimaal genieten van deze Virtual Reality Bril. Houdt er rekening mee dat niet alle spellen op SteamVR vlekkeloos werken.
– Job Simulator: Deze fantastische app maakt het kantoorwerk het leukste werk wat er maar te bedenken valt.
– Superhot Virtual Reality: Dit is een shooter waarbij u moet schieten, stoppen, plannen en weer schieten. Speel met je vrienden en kijk wie de beste is!
– Tilt Brush: Met deze app kunt u uw tekenkunsten een nieuw leven in blazen. U kunt de meest volwaardige 3D kunstwerken ontwerpen.
– Virtual Desktop: Door deze virtuele desktop te gebruiken heeft u geen monitor meer nodig. Hij is nog niet volledig geoptimaliseerd maar het begint er aardig op te lijken!
– 3D Organon VR Anatomy: Deze app is gepubliceerd voor de medische mensen onder ons. Het laat zien hoe je virtual reality in een professionele omgeving kunt gebruiken.

 

Handige & leuke Video’s

De Magie Achter Virtual Reality

Virtual Reality, de bedrieger van ons brein We zetten een bril op en plots bevinden we ons in een andere wereld. Maar hoe dan? Magie? Nee, om dit te bereiken moet de Virtual Reality bril onze hersenen kunnen bedriegen. In het bijzonder de zintuigen die...

Hoe kan je je VR- systeem het beste vervoeren?

Terwijl telefoongebaseerde VR systeem - Gear VR, Daydream View, Google Cardboard - van nature vrij draagbaar zijn, zijn de pc-systemen en PlayStation VR niet zo gemakkelijk om mee te sjouwen. Het is leuk om thuis te blijven en naar een virtuele wereld te glippen, maar...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld