Sommige spelers ervaren gevoelens van ongemak of misselijkheid bij het spelen van games op de PlayStation VR. We hebben enkele tips verzameld over het voorkomen en voorkomen van simulatieziekte tijdens het gebruik van PSVR.

Waarom VR-simulatieziekte gebeurt

Terwijl VR-simulatieziekte nog steeds wordt onderzocht, lijken veel van de verschijnselen verband te houden met een mismatch tussen de visuele en vestibulaire systemen – je ogen vertellen je één ding, terwijl je andere zintuigen je hersenen vertellen dat je iets anders zou moeten zien. Het is het tegenovergestelde van bewegingsziekte – in VR vertellen je ogen je hersenen dat je beweegt wanneer je andere zintuigen je hersenen vertellen dat je dat niet bent, en voor bewegingsziekte vertellen je ogen je hersenen dat je stilstaat terwijl je andere zintuigen vertel je dat je in beweging bent.

Vermindering van VR-simulatieziekte

Hoewel er geen manier is om simulatieziekte te voorkomen, zijn er enkele preventieve maatregelen om te proberen.

1. Speel niet door prestatieproblemen

2. Ga zitten

3. Overweeg gember supplementen

4. Speel niet met een oorontsteking of wanneer u moe bent

5. De praktijk mag perfect zijn

6. Pas het display en de headset aan

7. Stop onmiddellijk met spelen als u zich ziek voelt

1. Speel niet door prestatieproblemen

Als je merkt dat een game die je speelt glitching is of frames consequent laat vallen, stop dan met spelen en herstart. Probeer niet te spelen totdat het soepel draait.

Framerate lijkt gebonden te zijn aan VR-simulatieverschijnselen, dus het spelen van iets bij weinig optimale omstandigheden is een slecht idee. Uitvallen van een spel en opnieuw opstarten heeft absoluut de voorkeur boven het creëren van een situatie die je ziek kan maken.

2. Ga zitten

Een gevoel van stabiliteit helpt sommige mensen bij VR-gaming. Dus speel waar mogelijk zittend terwijl je zit. PlayStation VR is gebouwd om in de meeste gevallen vanuit een zittende positie te worden gespeeld, dus zoek een comfortabele plek op ten minste een paar meter afstand van de camera met een duidelijk gezichtsveld.

3. Overweeg gember supplementen

Gember supplementen zijn beschikbaar in verschillende vormen en zijn op grote schaal gemeld om te helpen bij reisziekte. Ze kunnen ook helpen met VR-simulatieziekte. Volg de aanwijzingen voor het precies innemen van alle supplementen.

Als u de werkzaamheid van OTC-reisziektetabletten of medicijnen wilt onderzoeken, raadpleeg dan uw arts.

Sommige mensen gebruiken acupressuurpolsbanden (bijvoorbeeld Sea-Band polsbandjes) als een niet-invasieve tegenhanger van misselijkheid en reisziekte. De effectiviteit van deze apparaten is onduidelijk in het geval van PSVR.

4. Speel niet met een oorontsteking OF WANNEER VERMOEID

Bewegingsziekte lijkt banden te hebben met perceptoon van het binnenoor, dus het is nooit een goed idee om VR te spelen als je oren niet gezond zijn. Als u een aandoening heeft die uw oren beïnvloedt (zoals verkoudheid), kunt u last krijgen van VR. Vermoeidheid is een andere manier om het risico op simulatieziekte te vergroten.

5. Oefening KAN Perfect worden

Volgens rapporten heeft VR-ziekte overeenkomsten met de ervaringen van militair personeel in simulatieomgevingen, waar sommige mensen zich kunnen aanpassen door middel van acclimatisering: geleidelijk toenemende ervaring totdat het lichaam gewend raakt aan de ervaring.

Geef niet per se een spel op, de eerste keer dat het je ongemak bezorgt. Probeer je een weg te banen door meerdere pogingen, beweeg langzaam, hou je ogen gericht op enkele punten en bouw geleidelijk je tolerantie op.

Dat gezegd hebbende, moet Sony aanbevelen om een PlayStation VR-sessie onmiddellijk te staken als je je ziek voelt. Als je van plan bent om terug te gaan naar een spel, doe dit dan niet voordat je je eerst 100% beter voelt.

Niet iedereen zal hier noodzakelijkerwijs van profiteren, maar sommige mensen die lijden aan simulatieziekte lijken te verbeteren met een verhoogde blootstelling.

6. Pas het display en de headset aan

Zorg ervoor dat de PSVR-headset goed op uw hoofd is geplaatst en dat het display duidelijk zichtbaar is. Als de positionering is uitgeschakeld, kan dit een deel van uw ongemak met de virtuele ervaring veroorzaken.

7. STOP ONMIDDELLIJK MET HET SPELEN ALS JE ZIEK VOELT

U MOET stoppen zodra u de eerste symptomen van simulatieziekte begint te voelen, zoals hoofdpijn of een warm en bezweet gevoel. Het is niet fysiek mogelijk om er doorheen te komen, hoe langer je speelt hoe zieker je wordt.

Duw het te ver en je bent misschien dagen ziek, in de mate dat je niet kunt autorijden of werken, en er zijn zelfs enkele meldingen van langdurige problemen, die vatbaarder worden voor zaken als autoziekte en simulatieziekte in niet-VR-spellen. Dus sta langzaam op en neem rust en gebruik VR niet opnieuw totdat je je 100% beter voelt.

Sommige mensen rapporteren duizeligheid na een aantal VR-ervaringen, dus wees voorzichtig en sta niet te snel op.

x Gedeeld