Real Time Web Analytics

Simulatieziekte

Sommige spelers ervaren gevoelens van ongemak of misselijkheid bij het spelen van games op de PS4 VR. We hebben enkele tips verzameld over het voorkomen van simulatieziekte tijdens het gebruik van PSVR.

Hoe VR-simulatieziekte ontstaat

Terwijl VR-simulatieziekte nog steeds wordt onderzocht, lijken veel van de verschijnselen verband te houden met een mismatch tussen de visuele en vestibulaire systemen – je ogen vertellen je één ding, terwijl je andere zintuigen je hersenen vertellen dat je iets anders zou moeten zien.

Wat is bewegingsziekte?

Het is het tegenovergestelde van bewegingsziekte – in VR vertellen je ogen je hersenen dat je beweegt terwijl je andere zintuigen je hersenen vertellen dat je dat niet aan het doen bent, en voor bewegingsziekte vertellen je ogen je hersenen dat je stilstaat terwijl je andere zintuigen vertel je dat je in beweging bent.

Speel niet door met prestatieproblemen

Als je merkt dat een game die je speelt glitching is of frames consequent laat vallen, stop dan met spelen en herstart de game. Probeer niet te spelen totdat het soepel draait, dit kan uitlopen op ziekte.

Zorg voor optimale prestatie

Ziek worden lijkt gebonden te zijn aan VR-simulatieverschijnselen, dus het spelen van een game bij weinig optimale omstandigheden is een slecht idee. Uitvallen van een spel en opnieuw opstarten heeft absoluut de voorkeur boven het creëren van een situatie die je ziek kan maken.

Ga zitten

Een gevoel van stabiliteit helpt sommige mensen bij VR-gaming. Dus speel waar mogelijk zittend terwijl je speelt. PlayStation VR is gebouwd om in de meeste gevallen vanuit een zittende positie te worden gespeeld, dus zoek een comfortabele plek op ten minste op een paar meter afstand van de camera met een duidelijk gezichtsveld.

Overweeg gember supplementen

Gember supplementen zijn beschikbaar in verschillende vormen en zijn op grote schaal gemaakt om te helpen bij reisziekte. Ze kunnen ook helpen met VR-simulatieziekte. Volg de aanwijzingen op het etiket zodat je precies genoeg inneemt van alle supplementen.

Zelf op onderzoek uit

Als u de werkzaamheid van OTC-reisziektetabletten of medicijnen wilt onderzoeken, raadpleeg dan uw arts.

Sommige mensen gebruiken acupressuurpolsbanden (bijvoorbeeld Sea-Band polsbandjes) als een tegenhanger van misselijkheid en reisziekte. De effectiviteit van deze middelen is onduidelijk in het geval van PSVR.

Speel niet met een oorontsteking of met vermoeidheid

Bewegingsziekte lijkt banden te hebben met het perceptoon van het binnenoor, dus het is nooit een goed idee om VR te spelen als je oren niet 100% oke zijn.

Pas op met aandoeningen

Als u een aandoening heeft die uw oren beïnvloedt (zoals verkoudheid), kunt u last krijgen van VR. Vermoeidheid is een andere manier om het risico op simulatieziekte te vergroten.

Oefening baart kunst

Volgens rapporten heeft VR-ziekte overeenkomsten met de ervaringen van militair personeel in simulatieomgevingen, waar sommige mensen zich kunnen aanpassen door middel van acclimatisering: geleidelijk toenemende ervaring totdat het lichaam gewend raakt aan de ervaring.

Doorzetten

Geef niet per se een spel op, de eerste keer dat het je ongemak bezorgt. Probeer je een weg te banen door meerdere pogingen, beweeg langzaam, hou je ogen gericht op enkele punten en bouw geleidelijk je tolerantie op.

Waarschuwingen van Sony

Dat gezegd hebbende, moet Sony aanbevelen om een PlayStation VR-sessie onmiddellijk te staken als je jezelf ziek voelt. Als je van plan bent om terug te gaan naar een spel, doe dit dan niet voordat je jezelf eerst 100% beter voelt.

Niet iedereen zal hier noodzakelijkerwijs van profiteren, maar sommige mensen die lijden aan simulatieziekte lijken te verbeteren wanneer ze meer gebruik maken van VR.

Pas het display en de headset aan

Zorg ervoor dat de PSVR-VR Bril goed op uw hoofd is geplaatst en dat het display duidelijk zichtbaar is. Als de positionering is uitgeschakeld, kan dit een deel van uw ongemak met de virtuele ervaring veroorzaken.

Stop onmiddelijk met spelen als je jezelf ziek voelt 

U MOET stoppen zodra u de eerste symptomen van simulatieziekte begint te voelen, zoals hoofdpijn of een warm en bezweet gevoel. Het is niet fysiek mogelijk om er doorheen te komen, hoe langer je speelt hoe zieker je wordt.

Pas goed op 

Ga te ver en je bent misschien dagen ziek, in de mate dat je niet kunt autorijden of werken, en er zijn zelfs enkele meldingen van langdurige problemen, zoals mensen die vatbaarder worden voor zaken als autoziekte en simulatieziekte in niet-VR-spellen.

Wat kan ik er aan doen?

Sta langzaam op en neem rust en gebruik de VR niet opnieuw totdat je jezelf 100% beter voelt. Sommige mensen rapporteren duizeligheid na een aantal VR-ervaringen, dus wees voorzichtig en sta niet te snel op. Wil jij nog een virtual reality bril kopen? Lees dan snel verder.

Handige & leuke Video’s

De allerbeste Playstation VR Shooters

Shooters zijn een steunpilaar en favoriet bij veel gamers en de speelstijl wordt alleen maar verhoogd in PlayStation VR dankzij bewegingsregistratie en intense onderdompeling. De lijst met shooters voor PS4VR wordt steeds groter, maar hier zijn degenen die je volgens...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld
<Real Time Web Analytics !-- End TradeTracker SuperTag Code -->