Wat zijn VR Brillen, en heb je altijd een controller nodig bij je VR ervaring?

De virtual reality brillen zijn dé hype van de aankomende jaren. Deze technologie en deze brillen veranderen dan ook hoe wij kijken naar bijvoorbeeld een game en een applicatie. Dankzij deze brillen krijg je een compleet nieuwe kijk op een bestaande app en/of game. 

Een probleem in het begin van het VR tijdperk bleef nog wel eens de bewegingsvrijheid, veel mensen klaagden over het feit dat er geen goede combinatie was tussen vr bril met controller. De HTC Vive en de Oculus Rift hebben dit echt compleet opgelost, en andere aanbieders volgden al snel.

Virtual Reality brillen tonen verschillende beelden

De bril zelf toont twee verschillende beelden. Deze twee beelden worden dan ook afgestemd per oog en dus ervaar je een 3d beeld. Daarnaast is de bril ontzettend slim en houd hij alle bewegingen van je hoofd bij. De beelden op je bril worden dan ook aangepast op basis van jouw bewegingen.

In deze 3d wereld kun je dan ook als het ware rondkijken. In het duurdere klassement van deze brillen zijn er ook brillen die rekening houden met de omgeving waarin jij je bevind.

Vroeger dacht je tijdens het gamen wel eens, wat als ik daar nu echt aanwezig was…

Zo kun je dan ook rondlopen in jouw kamer, terwijl je het idee hebt heel ergens anders te zijn. Met deze brillen kun je bijvoorbeeld een reis maken naar een ander land en misschien ook naar een denkbeeldige planeet. En wat dacht je van een achtbaanrit waarbij het lijkt alsof je er echt in zit? 

We staan nu op het punt van een grote verandering in heel de game industrie. VR begint steeds groter te worden en veel gameproducten gaan vanaf 2018 grootste dingen doen. Het aanbod aan virtual reality producten blijft toenemen en eigenlijk iedereen kan tegenwoordig gemakkelijk een vr bril kopen.

De ultieme Virtual Reality ervaring hoort bewegingsvrijheid te bieden

Een vr bril en een vr controller zorgen voor een ultieme vr ervaring. Het is natuurlijk vet om in een digitale 3d wereld te zijn, maar in een VR vuurgevecht moet je toch echt kunnen bewegen om te overleven. En je moet natuurlijk ook nog een beetje recht blijven schieten.

Dit was echt een groot probleem in het begin van het Virtual Reality tijdperk. De graphics en de ervaring waren er al, maar nu de bewegingsvrijheid nog. Veel VR brillen en games boden nog geen volledige ervaring.

Maar gelukkig is er een hoop veranderd, zo zijn er tegenwoordig echte VR Guns en een hoop controllers die je ervaring onvergetelijk en zelfs een beetje verslavend maken 😉

VR bril met controller voor passieve virtual reality brillen

Homido V2 – Homido VR Controller

Virtual reality-headsets zijn waarschijnlijk een van de grote technische hits van volgend jaar, maar smartphoneleigenaren hoeven niet te wachten om een ​​voorproefje te krijgen van de virtuele wereld, dankzij hardware zoals Google Cardboard en dit, de Homido VR-headset.

De Homido V2 is een passieve bril, een hele andere ervaring als een actieve VR bril

Het is ontworpen om een ​​smartphone voor je ogen te houden, zodat je VR en augmented reality-content op de meest meeslepende manier kunt bekijken. Maar de vraag blijft dan altijd, is dit te vergelijken met de ervaring van actieve VR brillen zoals de Oculus en zijn concurrenten?

Laten we dat meteen beantwoorden. Het antwoord is nee.

De Homido steelt geen hordes kopers weg van Sony, HTC, Oculus of zelfs de Gear VR van Samsung. Dit is een chique versie van Google Cardboard – een die je niet fysiek voor je ogen hoeft te houden, en die de meeste leken voor de gek houdt door te denken dat het iets hightech achtigs is.

Geschikt voor alle smartphones, VR is nu dus toegankelijk voor iedereen

De Homido V2 VR is de nieuwste en meest veelzijdige virtual reality bril die geschikt is voor verschillende Android en iOS smartphones. De Homido V2 is een slankere en ge-update versie van de originele Homido VR bril. Het ontwerp van de Homido V2 is volledig nieuw en geeft nog meer comfort en VR plezier.

Met de V2 VR bril heb je een gezichtsveld van 100°. De behuizing van de bril is vernieuwd waardoor die bijna elk formaat smartphone kan houden. Op de bril zit ook een actie knop voor interactie met je smartphone tijdens bijvoorbeeld het gamen. Voor het kijkcomfort is er ook een draaiknop om de afstand van de lenzen aan te passen.

De Homido wireless gamepad, voor een combinatie tussen VR bril met controller

Bluetooth controller geschikt voor Android telefoons, deze controller is te gebruiken in combinatie met de Virtual reality headset van Homido voor het nog optimaler spelen van verschillende games in de Homido center app.

Specificaties Homido VR controller:

  • Bluetooth: 2.1
  • Draadloze verbinding 2-10 meter
  • Batterijduur: 10uur
  • Accu: Lithium 600mAh
  • Afmetingen 15 x 10 x 6,3 cm

VR Bril met controller voor actieve virtual reality brillen

Oculus Rift – Oculus Rift Touch

De Oculus Rift zou mogelijk de best uitziende VR-headset kunnen zijn in vergelijking met andere headsets in de line-up 2017 (zoals de HTC Vive en PlayStation VR), maar – zoals mijn moeder altijd zei: looks zijn niet alles.

De Oculus Rift lijkt in grote lijnen op een skibril die meestal is gewikkeld in een speciale zwarte stof die het plastic gedeelte van de headset eronder omhelst. Maar waarom is deze stof zo speciaal? Volgens Oculus helpt de stof de condensvorming tot een minimum te beperken, want wie wil er tijdens het hondengevechten in de ruimte beslaan?

Het dragen van een VR-headset kan behoorlijk snel en zweterig worden, vooral bij meer actieve spellen. Ik heb dit in het verleden zelf ervaren bij het gebruik van andere VR-headsets en het wordt erg ongemakkelijk, maar ik moet toegeven dat ik, zelfs als ik de Rift langere tijd heb gebruikt, nog steeds relatief koel en comfortabel was. Er was slechts een paar keer condensatie.

Oculus rift touch controller, in een bundel met de Oculus Rift VR Bril

Tegenwoordig geniet je al helemaal optimaal van Virtual Reality omdat de Oculus Rift met de Oculus Touch VR controllers in een bundel wordt verkocht. Met deze combinatie heb je het beste in handen op het gebied van VR.

De veel geprezen, goed ontworpen Oculus Rift headset, samen met de indrukwekkende Oculus Touch, waarmee je je in menig game met buttons, vinger en handbewegingen volop kan genieten van de virtuele wereld.

Om jouw Oculus VR ervaring helemaal compleet te maken beschikt de Oculus Rift over de mogelijkheid om de hele ruimte in 360 graden de tracken. Dit wordt room-scale genoemd. Voor het Roomscalen heb je naast een Oculus Rift Headset en een paar Touch controllers ook een extra Oculus Sensor nodig. Met deze extra sensor heb je in totaal 3 sensors. (Er wordt standaard één sensor meegeleverd met de headset en één sensor bij het paar Touch controllers.

 

Handige Video’s