VR bril Samsung

De VR bril Samsung is een van de meest complete VR-ervaringen die tegenwoordig beschikbaar is, en alles wat je nodig hebt om het aan te zetten, is je telefoon.

Samsung en Oculus werken sinds eind 2014 nauw samen op een manier om een ​​meeslepende VR-ervaring te bieden met alleen maar een telefoon. De Gear VR maakt gebruik van Samsung’s superieure schermtechnologie en een unieke maar vergrendelde software-ervaring van Oculus, en sinds die eerste lancering zijn er vier revisies van de hardware geweest.

De nieuwste innovatie op VR gebied

De meest recente versie, uitgebracht naast de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 +, tilt de Gear VR-ervaring naar nieuwe hoogten door een speciale bewegingscontroller aan te bieden voor nieuwe diepten in interactiviteit.

Net als zijn voorgangers is deze nieuwste versie van de Gear VR ontworpen om urenlang gedragen te worden, en kan hij zelfs je telefoon opladen terwijl hij in de headset is geplaatst, zodat uitgebreide gaming- of filmsessies geen negatieve invloed hebben op je batterij voor de rest van de de dag.

Misschien wel het belangrijkste, het is comfortabel genoeg dat je het eigenlijk voor die langere tijd zou willen dragen.

Wat maakt VR nou zo leuk?

Virtual Reality is een nieuwe manier om een ​​heleboel geweldige dingen te ontdekken die je anders nooit persoonlijk te zien zou krijgen, door je het gevoel te geven dat je je op een heel andere plek bevindt.

Je kunt midden in Stonehenge staan ​​of bovenin het Empire State Building zitten, en alles wat je ziet is een enorm bolvormig beeld van die plek. Je kunt zelfs andere mensen uitnodigen om deze dingen met je te ervaren en met een virtuele versie van hen praten alsof je naast elkaar staat. Alles is mogelijk met de VR bril van Samsung.

Het is ook ongelooflijk voor entertainment. Je kunt de volgende aflevering van The Handmaid’s Tale bekijken met een vriend die aan de andere kant van de wereld woont, zombies wegblazen met futuristische geweren, of het snelste ruimteschip in de melkweg besturen. Deze ervaringen leven niet op een vlak scherm voor je, het gebeurt overal om je heen wanneer je een VR-headset draagt.

Bewegen is een makkie met VR bril van Samsung

Je hoeft niet stil te zitten of op zijn plek te staan ​​om ook van VR te genieten. Overal ter wereld zijn er pretparken met VR-headsets om achtbanen in verbluffende nieuwe ervaringen te veranderen, gewoon door de bezienswaardigheden en geluiden van het pretpark uit te schakelen met iets meeslepend en nieuws.

Deze vorm van onderdompeling had zelfs medische toepassingen, van het assisteren bij fysiotherapeutische sessies tot het afleiden van pijn.

Het lijkt misschien vreemd om te zien dat VR nieuw wordt genoemd. Maar waar we het hier over hebben, is nergens in de buurt van hetzelfde, ook al heeft het dezelfde naam. Het is nieuw, het is leuk en als je geen nieuwe Gear VR hebt geprobeerd, is het zeker tijd om dit een kans te geven.

VR brillen van Samsung

Kortom, deze headset is een complete gedachte. Hij is ontworpen om licht buiten te houden en biedt ventilatie om te voorkomen dat de lenzen na langdurig gebruik beslaan en kan snel worden aangepast voor verschillende oogcomfortniveaus.

Headset VR bril Samsung geschikt voor brildrager

Je kunt de headset dragen met een bril of zonder, en de headset zelf biedt extra tracking-hardware om een soepele ervaring te garanderen, zelfs wanneer je snel een app-game in wil schakelen. Het is ook erg stevig, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je het in een rugzak doet.

Het extravagante design van de VR bril Samsung

Er zit een belangrijk detail in de VR bril van Samsung dat helpt verklaren waarom deze headset opvalt in de massa van VR gear. De Samsung Gear VR is meer dan alleen plastic en glas, er zijn extra sensoren ingebouwd om de telefoon te helpen bij het volgen van bewegingen. Dit zorgt ervoor dat bij snel draaien van het hoofd de beelden in de VR bril natuurlijker aanvoelen, dit kan fijn zijn voor mensen die gemakkelijker zijn gehinderd door het gevoel dat ze geen lichaam meer hebben. Ofterwijl het prachtige virtual reality.

Hoewel er andere VR-ervaringen zijn die een telefoon gebruiken om andere wereldlijke beelden en spannende games te leveren, zorgt Samsung ervoor dat er geen concurrentie is voor de Gear VR als je al een telefoon hebt gekocht. Als u al tevreden bent met uw telefoon en VR wilt verkennen, is de beslissing grotendeels voor u genomen dankzij de vele voordelen die de VR bril van Samsung u biedt.

Positieve bedrijvigheid binnen de VR wereld

Het goede nieuws is dat veel van de meest populaire ervaringen in VR zijn gemaakt door bedrijven die er graag voor zorgen dat elke VR-gebruiker dezelfde ervaring heeft.

Het slechte nieuws is dat als je geniet van je Gear VR-ervaringen maar een telefoon wilt die door een andere fabrikant in de toekomst is gemaakt, je dingen als game saves en vriendenlijsten achterlaat.

Dit is geen groot probleem als je je Gear VR slechts af en toe gebruikt, maar zodra je iets unieks vindt dat je dagelijks in VR onderdompelt, is het duidelijk dat je een tijdje vasthoudt aan het merk Samsung.

vr bril Samsung prijzen
vr bril samsung controller kopen

De nieuwe Gear VR-controller

Hoewel de Gear VR veel spellen heeft die de toevoeging van een Bluetooth-gamepad ondersteunen of vereisen, vertrouwen veel games op de touchpad aan de zijkant van de headset voor invoer. Dit werkt goed voor snelle apps en games, maar als je wilt dat iemand gedurende langere tijd iets in VR doet, kun je niet van hen verwachten dat ze hun hand aan de zijkant van de headset houden.

Samsung VR controller maakt het u gemakkelijk

Met de nieuwe Gear VR-controller kunt u alles doen wat u normaal gesproken aan de zijkant van de headset zou doen, maar dan in de palm van uw hand. Het is niet alleen aanzienlijk comfortabeler, maar voegt ook knoppen toe waarmee ontwikkelaars functies kunnen toevoegen. Waar alles in het verleden “veeg omhoog om te springen” was, kunt u nu een knop hebben voor dit soort dingen, wat veel leuker is.

Het verfijnde 3Dof

De Gear VR-controller doet veel meer. Als u naar beneden kijkt terwijl u de Gear VR draagt, kunt u de controller echt zien. Terwijl je het in je hand beweegt, worden die bewegingen gezien in de Gear VR.

De Controller heeft iets genaamd Three Degrees of Freedom (3Dof), wat betekent dat je het kunt verplaatsen en die bewegingen zullen worden toegevoegd aan VR. Voor VR-spellen betekent dit een pistool dat je kunt richten en schieten. Voor educatie of browsen betekent dit een laserpointer in uw hand voor nauwkeurig aanwijzen en zelfs typen.

Je krijgt een Gear VR-controller met de nieuwste Gear VR, maar als je al een Gear VR hebt, is het super eenvoudig om de Controller aan je bestaande ervaring toe te voegen, omdat je hem gelukkig ook apart kunt kopen.

Samsung en Oculus hebben met meer dan 40 ontwikkelaars samengewerkt aan het snel bouwen van unieke nieuwe ervaringen die sterk afhankelijk zijn van deze unieke nieuwe controller.

VR bril Samsung games

Je kunt veel ongelooflijke spellen spelen op de VR bril van Samsung. In feite zijn er meer geweldige games op de Samsung Gear VR dan elk ander mobiel VR-platform. Je kunt epische puzzelgames, shooters, racen, zelfs tafelachtige fantasiekaartspellen spelen.

Er is veel om van te houden over de opties die je beschikbaar hebt, en nieuwe ervaringen raken de Oculus Store dagelijks.

Het beste van alles is dat de Oculus-winkel gemakkelijk laat zien welke games het meest intens zijn in de beschrijving. U kunt uw comfortniveau instellen, of u kunt uw eigen grenzen verleggen om te zien wat u aankan. Het is helemaal aan jou, en dat maakt het superleuk.

De warmte van de Samsung VR bril

Virtual Reality is ongelooflijk veeleisend op deze kleine zakcomputers waar we zo dol op zijn. Voor deze ervaringen is meer nodig van de processor, grafische weergave en weergave dan van alles wat u met uw telefoon kunt doen.

Als gevolg hiervan waren veel vroege Gear VR-ervaringen beperkt tot een paar minuten om te voorkomen dat de telefoon te lang warmer bleef dan normaal. Samsung heeft hard gewerkt om dit de laatste paar generaties aan te pakken, waarbij de Galaxy S8 de meest significante verandering in prestaties vertegenwoordigd. De Gear VR komt zelfs aardig in de buurt van de PSVR tegen een veel lagere prijs.

In veel opzichten hebben mobiele processors de verwachtingen van virtual reality-ervaringen ingehaald. Met een Galaxy S8 in een Gear VR kun je meerdere uren spelen zonder ooit een waarschuwing tegen hitte te krijgen. Dit is een groot probleem in vergelijking met de eerste generatie die Samsung en Oculus voor het eerst hebben gemaakt, en het overwinnen van deze hindernis betekent dat VR-ontwikkelaars de envelop nog verder kunnen duwen en meer intense en realistische ervaringen kunnen creëren om de zintuigen te verrassen.

Handige Video’s

x Gedeeld