360-graden camera naar video

Wanneer je fan bent van YouTube video’s is dit echt iets voor jou, 360-graden beelden omgezet naar een video. Wil je een VR bril kopen en Youtube kijken? Lees dan snel verder.

360 graden video’s van YouTube naar uw VR bril

Wanneer je niet zo’n fan bent van het kijken van films via je VR bril, dan is een goede 360-gradenvideo misschien echt iets voor jou. 360-graden camera’s worden steeds populairder en men krijgt steeds beter door hoe ze de camera optimaal kunnen gebruiken.

Zeer realistisch

Vandaag de dag worden er duizenden geweldige filmpjes op YouTube gezet maar kunnen hierop weer niet optimaal bekeken worden, via een VR bril is het fenomenaal en lijkt het allemaal levensecht.

Onze mening

Wij zijn dan ook van mening dat u een optimale kijkbeleving ervaart bij het gebruik van een VR bril. Maar hoe kun je nu een YouTube video omzetten naar het 360 gradenbeeld van een VR bril?

Niet zo makkelijk

Helaas is dit proces niet zo eenvoudig als het lijkt, met name bij de Oculus Rift en HTC Vive. Lees verder zodat u precies te weten komt hoe dit mogelijk is. Begin nu met genieten van prachtige 360 graden video’s van YouTube op uw VR bril.

Via een externe app

Zoals het er nu uitziet, heb je de hulp nodig van een app van derden als je 360-graden YouTube-video’s wilt bekijken zoals ze bedoeld waren om in VR te worden bekeken. YouTube via de Desktop-modus op de HTC Vive zal de video om je heen niet schalen.

Geen specifieke app

De Oculus Rift en HTC Vive beschikken nog niet een over een specifieke YouTube app. Er zijn momenteel twee afzonderlijke apps voor het afspelen van 360 ° -video’s in het algemeen, maar je wilt waarschijnlijk minder gedoe.

Zoals al eerder benoemd zijn er een aantal gratis applicaties beschikbaar voor 360-graden weergave van lokale bestanden, hiervoor raden we Virtual Desktop aan. Perfect voor degenen met de bandbreedte om video van hoge kwaliteit te streamen.

Native 360-graden Youtube

Met native 360-graden YouTube-videostreaming kun je video’s bekijken zonder eerst handmatig bestanden te downloaden. Om de streaming-functionaliteit te gebruiken, plakt u eenvoudig de URL volgens de onderstaande stappen.

1. Kopieer de URL van uw browser

2. Open Virtual Desktop.

3. Selecteer het tabblad Video in de bureaubladtoepassing.

4. Klik op URL plakken

5. Je video begint nu automatisch met spelen op de headset. Hoewel de kwaliteit kan variëren afhankelijk van uw verbinding, ondersteunt het programma streaming van hoge kwaliteit vanuit een heldere VR-ervaring.

Nieuwe YouTube VR app

Steam heeft een officiële app voor YouTube uitgebracht, gepubliceerd en ontwikkeld door Google.

Steam VR

De app moet je lanceren via SteamVR, als je hier al vaker mee hebt gewerkt, zouden wij Google wat tijd geven om patches te repareren voordat we echt helemaal overschakelen naar de officiële app.

Gemengde reacties

Er zijn momenteel niet veel recensies over, maar die we tot nu toe hebben gezien, lijken ze een beetje van mening om van elkaar te verschillen.

Klachten

Klachten houden in dat sommige stereoscopische video’s niet worden herkend en helaas waren deze links niet voor ons beschikbaar om te testen of dit alleen voor hen het geval was. De enige andere klacht, die wij hadden, was een wens dat de streamingkwaliteit een beetje beter zou zijn.

Draag jij een bril? Lees dan dit artikel over VR Brillen en brildragers.

Handige & leuke Video’s

Samsung Gear VR – Dit moet je weten!

Samsung Gear VR, het Samsung VR paradepaardje De Samsung Gear VR blijft een van de populairste mobiele VR-headsets op de markt. Maar dat betekent niet dat Samsung niet innoveert in haar producten. Als reactie op de eerdere Samsung VR, is Samsung terug met een...

Google Daydream View 2 – Alles van A tot Z

Google Daydream View 2 - De nieuwe VR Bril van Google We zullen het je vergeven zijn als je de bijgewerkte Daydream View VR-headset van Google gemist hebt, het product is niet echt groots in de markt gezet qua marketing. Dat is niet omdat Google's interesse in VR is...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld