VR Bril kopen maar weet je niet waar je moet beginnen?

Klik op de button om het actuele aanbod te zien en vindt de VR bril die bij jou past

]

Gratis verzending

VR bril morgen in huis

Voor 22:00 uur besteld? Morgen in huis.

VR experts partners

Alle VR experts onafhankelijk vergelijken

virtual reality startersgids

Gratis VR Startergids

De VR Bril is HOT. 2018 gaat het jaar worden van virtuele realiteit

De VR Bril gaat de komende jaren een ware revolutie teweegbrengen. En met een goede reden, je zult het de laatste tijd wel gemerkt hebben, er komen steeds meer virtual reality brillen uit en de voorheen duurdere modellen beginnen goed betaalbaar te worden. Dit jaar was echt het kantelpunt van deze techniek en het aantal Nederlandse VR bezitters neemt dagelijks toe.

Onderzoek in Nederland

Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat 20% van de Nederlanders inmiddels een VR ervaring gehad, en maarliefst 65% bekend is met VR producten. Recent onderzoek uit maart 2018 heeft aangetoond dat er in Nederland momenteel zeker 650.000 mensen een VR product in huis hebben. Verwacht wordt dat er eind 2018 ruim een miljoen mensen een VR product gaan aanschaffen, een behoorlijke groei dus waar nog lang geen einde aan gaat komen.

Nederlanders doen snel ervaring op met virtual reality

De ervaring met virtual reality komt met name uit 360° video’s online, VR-games, en virtuele rondleidingen. Nederlanders zijn al behoorlijk geïnteresseerd in VR en de ervaring die het met zich meebrengt. Ze beleven televisie, films en online video’s realistischer wanneer deze in virtuele realiteit zijn, een geweldige toevoeging op ons toch al zo mooie leven.

Welke VR brillen worden het meeste gebruikt?

De meeste producten waar mensen de afgelopen tijd mee in contact zijn gekomen zijn de Cardboard-, Gear VR- en de kunststofbril voor de mobiele telefoon. Daarbij worden er de laatste maanden veel high end VR-headsets voor pc of gameconsole, zoals de HTC ViveOculus Rift en Playstation VR verkocht, dit heeft even op zich laten wachten, de oorzaak hiervan was voornamelijk de hoge aanschafprijs. Wil je een voorproefje van een VR bril met controller?

Stel je eens voor dat

Een virtual reality bril kopen? Stel je voor: je bezoekt een concert van Eminem, je vecht mee in een oorlog zonder risico op sterven, je ontdekt steden waar je nog nooit geweest bent, maar toch altijd al eens een bezoekje wilde aan brengen, je vliegt als een volleerde piloot over de zeven wereldzeeën,… En dat allemaal zonder je huis uit te moeten! Hoe dat kan, vraag je je af? Maak kennis met de VR Bril en al zijn mogelijkheden!

Wat is een virtual reality bril en hoe kan ik ze allemaal gebruiken?

Voor vele van de VR Brillen die te koop worden aangeboden, heb je enkel je smartphone nodig. Door middel van gedownloade VR-apps kijk je door de bril naar het scherm van je smartphone. Andere brillen kun je dan weer aansluiten op je PC, je laptop

Installeren is heel makkelijk

Het principe is steeds hetzelfde: sluit de bril aan op het daarvoor bestemde device en stap binnen in een andere dimensie! Je beleeft avonturen zonder dat je daarvoor de deur uit moet. Het binnenstappen in een nieuwe werkelijkheid mag je gerust letterlijk nemen.

Je stapt in een nieuwe wereld

Zodra je de bril op hebt, kun je voor je, achter je, links van je, rechts van je, boven je en onder je kijken. Nergens is dan nog iets te bespeuren van de kamer waar je je pas geleden in bevond. Vanaf dat moment ben je namelijk omringd door een nieuwe wereld, een nieuwe dimensie, een nieuwe virtuele werkelijkheid.

Wat kun je met een VR Bril?

Zo goed als alles. Je kunt gamen, video’s bekijken, als je al wat ouder bent VR porno kijken en zelfs naar school gaan in de virtuele wereld is mogelijk. Kijk alleen goed of je wel de juiste bril koopt.

Waarvoor kan je een Virtual Reality Bril gebruiken?

Je hebt het wellicht al gemerkt aan voorgaande beschrijving van wat een virtuele werkelijkheidsbril precies is: Virtual Reality Brillen kun je voor heel uiteenlopende doeleinden gebruiken. Eerst en vooral wordt de game-ervaring naar een hoger niveau getild. Ondertussen zijn er al heel wat games ontwikkeld speciaal om te spelen met VR toestel en controller.

VR Bril games & apps

Deze games bieden je de mogelijkheid om in het spel te stappen en zelf een personage te worden in het verhaal. Daarnaast kun je met daartoe voorziene apps steden bezoeken die je altijd al eens wilde bezoeken of concerten bekijken van artiesten waarvan je nooit de kans hebt om ze te zien.

VR Bril kopen voor 360 graden ervaringen

Bovendien betekent dit soort bril de toekomst van de cinema! Ondertussen zijn er al enkele kortfilms gedraaid met 360°-camera’s én er zijn er gegarandeerd nog meer in aantocht. Dit biedt je de mogelijkheid om de film vanop de setting zelf te bekijken! Ongelofelijk, niet?!

Als jij een gamer bent dan moet je wel beginnen aan een avontuur in de virtuele wereld

Voor gamers is deze bril zonder twijfel een absolute must-have. De game-ervaring wordt naar ongekende hoogtes getild dankzij deze bril. Ook voor iedereen die de toekomst wil bijbenen, is een VR Bril kopen een belangrijk punt op het to do-lijstje. Waar je zo’n bril kunt kopen? Zoek niet te ver.

Lees reviews en vergelijk

Bij ons is er een ruim aanbod beschikbaar van de meest gewilde Virtual Reality Brillen. Wij bieden je de beste kwaliteit. Neem gerust een kijkje in onze vergelijker en vindt de bril die jij wil! Een VR Bril kopen kan best lastig zijn, lees daarom alle reviews en vergelijk de prijzen op onze vergelijkingspagina

Je moet goed nadenken over je device

Hiervoor dien je rekening te houden met het device dat je wilt gebruiken om de bril te koppelen (zoals smartphone, personal computer of spelcomputer). Alle informatie is hier te vinden. Een VR Bril kopen was nog nooit zo gemakkelijk. Deze VR brillen kun je onderverdelen in verschillende soorten.

Langs de ene kant heb je de passieve brillen. Deze brillen gebruik je in combinatie met je smartphone. Voorbeelden van zo’n brillen in onze webshop zijn de BOBO, de Homido, de Zeiss, Google Daydream 2 en de Samsung-brillen. Het gebruik is simpel: Je schuift je smartphone in of voor de bril en je virtuele ervaring kan beginnen.

Passieve en actieve VR Brillen

Naast de passieve brillen heb je de actieve brillen. Deze sluit je aan op je computer. De actieve brillen hebben een ingebouwd scherm waarop de virtuele werkelijkheid geprojecteerd wordt, je computer dient dan als ondersteuning. Merken die wij ter beschikking hebben in onze webshop en die deze soort aanbieden zijn: HTC, LG, Oculus en Shinecon.

Variaties VR Brillen in Nederland

Binnen al deze zonet genoemde en gerenommeerde merken heb je variaties in brillen naargelang jouw eigen voorkeuren en vereisten.

Zo zijn er brillen met koptelefoon, zonder koptelefoon, brillen waarbij je de afstand tussen ogen en scherm kunt verstellen, compacte brillen. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Waar kun je virtuele brillen kopen?

In Nederland heb je een aantal aanbieders die gespecialiseerd zijn in de verkoop van VR Brillen. Zo kun je terecht bij specialist UnboundVR, Coolblue, BOL.com of de Mediamarkt. Onze voorkeur gaat uit naar UnboundVR omdat deze winkel specialistisch is in VR artikelen.

Hoe werkt een VR Bril, en is het interactief?

Het echt voelen laten voelen, kan worden bereikt met handheld invoerapparaten zoals motion-trackers die hun interactiviteit baseren op de bewegingen van de gebruiker. Maar ook console zoals de Playstation 4 hebben tegenwoordig een aparte VR productlijn, de virtual reality bril PS4.

Door het stimuleren van dezelfde zintuigen die we gebruiken om te navigeren in de echte wereld, voelt een virtual reality-omgeving steeds meer aan als een natuurlijke wereld.

Wat is een virtual reality bril?

Toen het eind 2016 werd gelanceerd, wisten we allemaal dat het niet meteen de markt ging veroveren. Oculus en Valve/HTC brachten hun respectievelijke headsets voorlopig uit, om ze bij wijze van spreken op de markt te laten druppelen en de mening van het publiek te meten, terwijl

Alle grote spelers doen mee

Sony zich volledig ging bezighouden met zijn PlayStation VR-headset. Een VR bril kopen is heel gemakkelijk. Maak gebruik van de vergelijker en kijk naar de huidige prijzen in de Nederlandse markt.

Prijsdalingen van VR Brillen

Maar een jaar later konden de eerste prijsdalingen al opgemerkt worden, waardoor het item nu opengesteld wordt voor zo goed als iedereen. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken over het feit dat dit slechts een trend zou zijn, zoals Pokemon Go en Google Glass.

Het aanbod van virtual reality bril merken

De VR-markt is goedkoper en toegankelijker geworden dan voorheen. Tegelijkertijd voelt het op veel manieren nog steeds als een nieuwe technologie.

Bekabeling en gewicht blijven VR nog altijd wat belemmeren om het de echt bevrijdende ervaring die het belooft te zijn naar voor te brengen, hoewel slimme ontwikkelaars aan allerlei oplossingen voor deze problemen werken (zoals draadloze adapters voor VR-headsets). Maar de vooruitgang leeft en is gezond.

De Oculus Rift & HTC Vive blijven domineren onder de virtual reality brillen

Op de pc voldoen de verkoopcijfers van de Oculus Rift en HTC Vive volledig aan de verwachtingen, hoewel de duurdere Vive de verkoop van Oculus nog steeds domineert. De Vive wordt door de meeste gebruikers gezien als de kwalitatief superieure headset, omdat het ondersteund wordt met het allesoverheersende Steam-platform.

De Oculus Rift is ook compatibel met Steam-games, maar heel wat ontwikkelaars van spelletjes geven prioriteit aan compatibiliteit met de Vive.

Het aanbod aan VR brillen wordt steeds groter

Verder vind je in het aanbod ook de Homido, Zeiss VR One, Gear VR, LG 360 VR, de Playstation VR en de Google Cardboard. Google Cardboard is een VR-ervaring voor beginners dat weet dat het een VR-ervaring voor beginners is. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen.

Ten eerste de geweldige dingen: Google Cardboard is goedkoop en het platform werkt met zowel Android- als iOS-apparaten. Ten tweede is het zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast heb je ook nog Samsung Gear VR dat in veel opzichten lijkt op Google Cardboard.

Welke ervaring verwacht je?

Wat je ook koopt, alles hangt grotendeels af van hoever je wil gaan in de beleving van VR. Een ding is zeker, de wereld van VR wordt alsmaar krachtiger, unieker en beter! 

Wij durven zelfs te zeggen dat het een niet te missen ervaring is die je minstens een keer moet geprobeerd hebben. Probeer het vandaag nog!

Prijzen Juli 2018

MerkSamsung GEAR VRPlaystation VROculus RiftHTC ViveGoogle Daydream
Prijs€ 149€ 299€ 449€ 599€ 81,99
ResolutieLigt aan de smartphone960x10801080x12001080x1200Ligt aan de smartphone
Refresh Rate60Hz120Hz90Hz90Hz60Hz
BedieningHandheldDualshockOculus TouchHTC Vive MotionHandheld remote
PlatformSmartphonePlaystation 4PC/LaptopPC/LaptopSmartphone
Bekijk directBekijk directBekijk directDirect bekijkenDirect bekijken

Welke software is beter, de HTC Vive of Oculus Rift?

U zult de HTC Vive ondertussen wel kennen. Het is een van de allerbeste VR brillen van dit moment en er is ongeveer een maand geleden een upgrade uitgekomen. De HTC Vive Pro, lees snel verder om meer te weten te komen.Oculus Rift vs HTC Vive, welke software is beter?...

Alle grote onthullingen over de Oculus Rift op de Connect 3

Alle grote onthullingen over de Oculus Rift op de Connect 3 Oculus onthulde een laatste versie van zijn Rift Touch-controllers, een sociale ontmoetingsplaats met persoonlijke avatars, nieuwe minimale systeemspecificaties voor de Rift, een heleboel nieuwe games...

Hoe zorg je er voor dat je Samsung GEAR VR schoon blijft?

De Gear VR van Samsung VR productlijn neem je mee naar allerlei plaatsen, laat je spelletjes spelen en bekijkt zelfs je favoriete films vanuit VR. Nadat je er een beetje mee hebt gespeeld, wil je zeker weten dat je je headset schoonhoudt. Dit is dubbel waar als u van...

De HTC Vive heeft weer een goede upgrade gehad

U zult de HTC Vive ondertussen wel kennen. Volgens ons is het de beste VR-Bril van dit moment en er is ongeveer een maand geleden een upgrade uitgekomen. De HTC Vive Pro, lees snel verder om meer te weten te komen.De HTC Vive Pro is een goede upgrade op de HTC VIVE De...

BOBO VR Brillen

BOBO is een merk uit China. Deze producent legt de nadruk op eenvoud met een strak design. De meeste modellen zijn gemaakt uit een zwart/witte constructie. De BOBO modellen zien er daarom ook eigentijds en professioneel uit. De BOBO brillen hebben vaak een verstelbare t-vormige elastische band verbonden is in 3 delen. De binnenkant is van zacht leerachtig materiaal gemaakt. BOBO’s assortiment is daarbij uitgerust met Headphone Integrity Design en een inituitieve geluidsknop.

Meest populaire BOBO Brillen

1

BOBO VR5 VR Bril

BOBO Basic VR

Ultra licht, en dus extreem comfortabel. Vergeet dat je eigenlijk een bril draagt

Warmte verminderende ventilatiegaten

Gebruiksvriendelijk design met magnetisch inklapbaar paneel

2

BOBO VR5 VR Bril

BOBO VR-5 

Smartphone eenvoudig te bevestigen door te schuiven

Zeer comfortabel door de vernieuwde kussens en hoofdband

 Super lichtgewicht

3

BOBO VR4 VR Bril

BOBO VR-4

Geïntegreerde hoofdtelefoon met volumeknop en selectieknop

Grote verstelbare premium lenzen

 Ingebouwde Stereo hoofdtelefoon (Hifi geluid)

De BOBO VR Bril is een passieve VR bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

Homido VR Brillen

Homido is een merk uit Frankrijk. Deze producent legt de nadruk op eenvoud met een strak design. De meeste modellen zijn gemaakt volledig zwart met een mooie glans. De Homido modellen zien er daarom ook modern en professioneel en zelf duur uit. De Homido brillen hebben vaak een verstelbare t-vormige elastische band verbonden. Homido is opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en is dus een relatief jonge speler. Toch zijn sommige headsets al niet meer weg te denken uit de huidige virtuele wereld.

Meest populaire Homido VR Brillen

1

Homido VR2 

 Zeer comfortabel door de vernieuwde kussens en hoofdband

 Verbeterde en Grotere Lenzen voor optimale beeldkwaliteit

Afstand tussen de ogen en het scherm aanpasbaar

2

Homido Grab

Met de ingebouwde knop navigeer je eenvoudig door de beschikbare content

 Google Cardboard compatible waardoor de meeste VR games en apps goed presteren en werken

 Super lichtgewicht

3

Homido MINI

 Uitermate doeltreffend door zijn eenvoudige design

Behoorlijke lenzen voor de prijs van de virtual reality bril

 Zeer compact en eenvoudig in gebruik, goed voor beginnende spelers

De Homido VR Bril is een passieve VR bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

HTC VR Brillen

HTC, dit merkt kent bijna iedereen wel. De producent legt de nadruk vooral op kwaliteit en unieke ervaringen. De modellen van HTC zien er high-end uit en brengen een unieke ervaring, mensen die een virtuele ervaring hebben gehad met de nieuwste VIVE weten precies waar we het over hebben. De headset maakt gebruik van ‘room scale’ trackingtechnologie, waardoor de gebruiker in 3D-ruimte kan bewegen en bewegingsgestuurde handheld-controllers kunnen gebruiken voor interactie met de omgeving

Meest populaire HTC VR Bril

1

2

3

htc vive virtual reality bril

HTC Vive – Virtual Reality Headset 

Ultra licht, en dus extreem comfortabel. Vergeet dat je eigenlijk een bril draagt

Warmte verminderende ventilatiegaten

Gebruiksvriendelijk design met magnetisch inklapbaar paneel

htc vive virtual reality bril

HTC Vive Pro

Een 78% hogere resolutie van 2880 x 1600 ten opzichte van de HTC Vive

Afstelbare lenzen voor een ultieme vr beleving

Betere tracking door de twee front-facing camera’s

htc vive virtual reality bril

HTC Vive Business Edition

 Kabel extension kit met in totaal 10 meter aan kabels

 Deluxe audio headstrap

4 vervangbare oogkussens voor een frisse start na elke sessie

De HTC VIVE is een actieve VR bril. Dat betekent dat je VR ervaring een combinatie is van een ingebouwd scherm en computer.

De 3 dingen die je moet weten als je net een HTC VIVE hebt

De HTC Vive en virtual reality hebben een grote sprong gemaakt, hier 3 tips! Virtuele realiteit heeft eindelijk de sprong gemaakt van de pagina's van science fiction naar huizen over de hele wereld, zoals de HTC Vive, Oculus Rift en andere headsets die allemaal op de...

Wat zijn de beste Oculus Rift games van dit moment?

De Oculus rift heeft een moeilijke start gehad, welke games zijn nu echt hot? De Oculus Rift had het moeilijk om uit de poort te komen. Vertraagde zendingen en een spaarzame bibliotheek met spellen maakten de eerste zes maanden op de markt rotsachtig, om het zachtjes...

Samsung Gear VR – Dit moet je weten!

Samsung Gear VR, het Samsung VR paradepaardje De Samsung Gear VR blijft een van de populairste mobiele VR-headsets op de markt. Maar dat betekent niet dat Samsung niet innoveert in haar producten. Als reactie op de eerdere Samsung VR, is Samsung terug met een...

VR Bril PS4 kopen? Vergelijk alle aanbieders

De VR Bril voor de PS4 Gamen wordt nooit meer hetzelfde.  VR bril PS4 kopen? Voor de meeste mensen lijkt virtual reality (VR) nog steeds iets uit sciencefictionfilms, niet iets wat direct tastbaar is. Natuurlijk zijn er in de laatste 25 jaar de nodige pogingen gedaan,...

Meest populaire Oculus VR Bril

1

Oculus Rift & Touch Starterpack

Met de resolutie van 2160x1200 en de verversingssnelheid van 90 Hz is VR nét echt

 Ook geschikt voor brildragers

Door gezichtsveld van 110 graden heb je geen last van storende dode hoeken

2

Oculus Rift Go

 Met het ingebouwde geheugen van 32 GB heb je geen krachtige pc of smartphone nodig om de Oculus Go te gebruiken.

 Door het meegeleverde opzetstuk is de Oculus go ook geschikt voor brildragers.

 Resolutie van 2560 x 1440 met een pixeldichtheid van 538 PPI

De Oculus Rift is een actieve VR bril. Dat betekent dat je VR ervaring een combinatie is van een ingebouwd scherm / computer.

Samsung VR Brillen

Meest populaire Samsung brillen

1

Samsung Gear V4

Met de Gear VR bril controller speel je games en raak je nauwkeurig virtuele objecten aan

 Grotere lens met betere pixelweergave is het beeld van de Gear VR 4 scherper dan dat van zijn voorganger

Door gezichtsveld van 110 graden heb je geen last van storende dode hoeken

2

Samsung Gear V2 Bundel

Met de verstelbare lenzen plaats je de lenzen recht voor je ogen voor een scherp beeld

 Samsung Galaxy S8, S8 Plus, S7, S7 Edge, Note5, S6 Edge+, S6, of S6 Edge telefoon nodig om GEAR V2 te gebruiken

Met een verstelbare hoofdband zet je de VR bril comfortabel op je hoofd, geen gedoe meer tijdens het spelen

3

Samsung Gear VR SMR325

Met de verstelbare lenzen plaats je de lenzen recht voor je ogen voor een scherp beeld

 Samsung Galaxy S8, S8 Plus, S7, S7 Edge, Note5, S6 Edge+, S6, of S6 Edge telefoon nodig om GEAR V2 te gebruiken

Met een verstelbare hoofdband zet je de VR bril comfortabel op je hoofd, geen gedoe meer tijdens het spelen

De Samsung Bril is een passieve VR bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

ZEISS VR Brillen

Meest populaire ZEISS VR Bril

1

VR One zeiss kopen

ZEISS VR One Bril

De ZEISS VR Bril is een passieve VR bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

Shinecon VR Brillen

Meest populaire Shinecon Brillen

1

Shinecon V6 Bril

2

Shinecon V3 Bril

3

Shinecon V4 Bril

De Shinecon VR Bril is een passieve VR bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

Is dit alles wat er te vinden is op de VR Bril markt?

Het antwoord is simpel. Nee, alle brillen die je zojuist gezien hebt zijn de merken en types die het meeste worden aangeschaft. Er zijn nog talloze andere hoogwaardige en goedkopere versies te vinden op de Nederlandse markt. We hebben een hoop reviews geschreven over de nieuwe vr brillen en in onze vergelijker kun je de actuele prijzen van diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Zo betaal jij nooit meer te veel voor jou virtual reality bril. En er is meer!

VR Brillen & Gadgets

Een virtuele bril is één ding, maar wist je ook dat er heel wat gadgets op de markt zijn om de ervaring nóg beter te maken? Zo zijn er controllers ontworpen speciaal om te gebruiken in combinatie met je bril.

Gamen met echte guns

Speel je graag games waar vaak in geschoten wordt? Goed nieuws! Er zijn ook al VR guns voorhanden waardoor het lijkt alsof je een echt wapen hanteert! Voor de liefhebbers is er overigens ook nog de 360°-camera waarmee je, je raadt het al, zelf video’s of foto’s kunt maken om vervolgens te bekijken (of te laten bekijken).

Met deze camera zet je de ware werkelijkheid om naar een virtuele werkelijkheid! De VR Bril is er voor iedereen! Of het geen probleem is dat je een bril draagt? Nee, absoluut niet! Een virtuele werkelijkheidsbril is zo ontworpen dat je bril er perfect mee onder past! Ook de vorm van je hoofd is geen obstakel.

De toekomst van entertainment

Zowat elk design kun je groter of kleiner maken zodat hij net zo goed past als een op maat gemaakt pak! Tijdens het beleven van allerlei gebeurtenissen merk je nooit dat er een toestel rond je hoofd hangt! Kort samengevat is de VR Bril de toekomst van entertainment op alle mogelijke niveaus. Het is jouw taak om een plaatsje te veroveren in die toekomst en wij garanderen jouw ticket daarnaartoe!

We kunnen natuurlijk aan de gang blijven

En omdat we geen pagina van 40 kilometer lang willen maken hebben we er voor gekozen om voor de liefhebber een omgeving op te zetten waar werkelijk alle VR producten gevonden kunnen worden.

Je kunt er voor kiezen om een van de buttons hier boven te kiezen en in de verschillende webshops te kijken naar het actuele aanbod.

De keuze voor een actieve of passieve VR bril?

We vinden het nogmaals belangrijk om het verschil tussen de diverse vr brillen te duiden. Je hebt namelijk de actieve en de passieve virtual reality bril. Er zit een groot verschil in de beleving tussen deze VR brillen en het is dan ook belangrijk om te weten dat actieve VR bril een PC vereist. Passieve VR Brillen zijn onwikkeld voor smartphones en bieden een eenvoudigere beleving dan de actieve variant.

Welke VR bril kiezen?

Kijk dan vooral op deze pagina om alle producten overzichtelijk bij elkaar te vinden. Zo kun je kijken of er nog iets tussen zit om jou VR beleving onvergetelijk te maken. Of misschien ben je wel net zo’n VR geek als ons en wil je gewoon weer een nieuw speeltje.

VR Bril en een VR Computer

Zoals net besproken heb je voor de ultieme VR ervaring een goede computer nodig. De reden daarvoor is de computerkracht die nodig is om een virtuele ervaring goed te laten verlopen.

Gelukkig is er een goed aanbod van VR PC’s, in samenwerking met een actieve bril kun je echt geweldige momenten beleven in de allerhoogste grafische modus. Om je een goed beeld te geven van de diverse mogelijke VR computers hebben we hieronder een lijst gemaakt van de beste VR computers die online beschikbaar zijn.

Loop waar je ook maar wil en wanneer je wil met een virtual reality bril

Dit betekent dat de virtual reality-omgeving een alledaagse omgeving kan simuleren (bijv. door de straten van Amsterdam wandelen), of de grenzen van de fysieke realiteit kan overschrijden door een wereld te creëren waarin de natuurkundige wetten die zwaartekracht, tijd en materiële eigenschappen beheersen niet langer gelden (bijv. buitenaardse wezens op een vreemde planeet zonder zwaartekracht).

Om het menselijk brein een kunstmatige, virtuele omgeving als echt te laten accepteren en er zich in te laten onderdompelen, moet het er niet alleen echt uitzien, maar ook echt aanvoelen.

Dit kan worden bereikt door het dragen van een op het hoofd gemonteerd scherm dat een nagemaakt en levensgroot 3D virtuele omgeving weergeeft, zonder de begrenzing die wordt gezien op een tv of een computerscherm.

Maar wat maakt de virtual reality bril nog meer mogelijk?

De virtual reality bril, de meest overweldigende manier om te reizen, is niet een vliegtuig of auto met allerlei toegevoegde hightech accessoires, maar: virtuele realiteit. Met een hoofdtelefoon en bewegingsregistratie laat virtual reality jou een denkbeeldige ruimte beleven alsof je er ook effectief aanwezig bent.

Een virtual reality bril maakt alles mogelijk

Een VR bril maakt het letterlijk mogelijk om alles, overal en om het even op welk moment, te ervaren. Het is het meest meeslepende type van realiteitstechnologie en is in staat om het menselijk brein ervan te overtuigen dat het ergens, waar het in werkelijkheid niet is.

Op het hoofd gemonteerde schermen met een hoofdtelefoon en handcontrollers worden gebruikt om een volledig onderdompelende ervaring te bieden.

Er worden miljarden in virtual reality brillen geinvesteerd

Nu de mensen alsmaar meer uniekere uitdagingen zoeken en de grootste technologiebedrijven op aarde (Facebook, Google en Microsoft) miljarden dollars investeren in virtual reality-bedrijven en startups, wordt de toekomst van virtual reality een vaststaande pijler in ons dagelijks leven. Maar wat houdt het precies in?

Wat is nu de algemene definitie van VR en de virtual reality bril?

Laten we beginnen met een algemene definitie. Virtuele realiteit is een realistisch driedimensionaal beeld of een kunstmatige omgeving die is gemaakt met een mix van interactieve hardware en software en zodanig aan de gebruiker wordt gepresenteerd dat eventuele twijfels worden opgeschort en geaccepteerd worden als een echte omgeving.

In andere woorden: de meest unieke ervaring die je kan beleven! Bekijk bijvoorbeeld de nieuwe Samsung Odyssey.

Totale onderdompeling betekent dat de zintuiglijke ervaring zo echt aanvoelt, dat we vergeten dat het een virtuele kunstmatige omgeving is en er gewoon mee beginnen communiceren zoals we dat in de echte wereld zouden doen. In een virtual reality-omgeving kan een volledig synthetische wereld wel of niet de eigenschappen van een echte wereld nabootsen.

Nog een aantal leuke filmpjes over VR Brillen