VR Bril kopen maar weet je niet waar je moet beginnen?

Klik op de button om het actuele aanbod te zien en vindt de VR bril die bij jou past

VR Bril kopen maar weet je niet waar je moet beginnen?

Klik op de button om het actuele aanbod te zien en vindt de VR bril die bij jou past

]
VR bril morgen in huis
VR experts partners
virtual reality startersgids

Gratis verzending

Voor 22:00 uur besteld? Morgen in huis.

Alle VR experts onafhankelijk vergelijken

Gratis VR Startergids

De VR Bril is HOT. 2018 gaat het jaar worden van virtuele realiteit

De VR Bril gaat de komende jaren een ware revolutie teweegbrengen. En met een goede reden, je zult het de laatste tijd wel gemerkt hebben, er komen steeds meer virtual reality brillen uit en de voorheen duurdere modellen beginnen goed betaalbaar te worden. Dit jaar was echt het kantelpunt van deze techniek en het aantal Nederlandse VR bezitters neemt dagelijks toe.

Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat 20% van de Nederlanders inmiddels een VR ervaring gehad, en maarliefst 65% bekend is met VR producten. Recent onderzoek uit maart 2018 heeft aangetoond dat er in Nederland momenteel zeker 650.000 mensen een VR product in huis hebben. Verwacht wordt dat er eind 2018 ruim een miljoen mensen een VR product gaan aanschaffen, een behoorlijke groei dus waar nog lang geen einde aan gaat komen.

Nederlanders doen snel ervaring op met virtual reality

De ervaring met virtual reality komt met name uit 360° video’s online, VR-games, en virtuele rondleidingen. Nederlanders zijn al behoorlijk geïnteresseerd in VR en de ervaring die het met zich meebrengt. Ze beleven televisie, films en online video’s realistischer wanneer deze in virtuele realiteit zijn, een geweldige toevoeging op ons toch al zo mooie leven.

Welke VR brillen worden het meeste gebruikt?

De meeste producten waar mensen de afgelopen tijd mee in contact zijn gekomen zijn de Cardboard-, Gear VR- en de kunststofbril voor de mobiele telefoon. Daarbij worden er de laatste maanden veel high end VR-headsets voor pc of gameconsole, zoals de HTC ViveOculus Rift en Playstation VR verkocht, dit heeft even op zich laten wachten, de oorzaak hiervan was voornamelijk de hoge aanschafprijs. Wil je een voorproefje van een VR bril met controller?

Een virtual reality bril kopen? Stel je voor: je bezoekt een concert van Eminem, je vecht mee in een oorlog zonder risico op sterven, je ontdekt steden waar je nog nooit geweest bent, maar toch altijd al eens een bezoekje wilde aan brengen, je vliegt als een volleerde piloot over de zeven wereldzeeën,… En dat allemaal zonder je huis uit te moeten! Hoe dat kan, vraag je je af? Maak kennis met de VR Bril en al zijn mogelijkheden!

Wat is een virtual reality bril en hoe kan ik ze allemaal gebruiken?

Voor vele van de VR Brillen die te koop worden aangeboden, heb je enkel je smartphone nodig. Door middel van gedownloade VR-apps kijk je door de bril naar het scherm van je smartphone. Andere brillen kun je dan weer aansluiten op je PC, je laptop

Het principe is steeds hetzelfde: sluit de bril aan op het daarvoor bestemde device en stap binnen in een andere dimensie! Je beleeft avonturen zonder dat je daarvoor de deur uit moet. Het binnenstappen in een nieuwe werkelijkheid mag je gerust letterlijk nemen.

Zodra je de bril op hebt, kun je voor je, achter je, links van je, rechts van je, boven je en onder je kijken. Nergens is dan nog iets te bespeuren van de kamer waar je je pas geleden in bevond. Vanaf dat moment ben je namelijk omringd door een nieuwe wereld, een nieuwe dimensie, een nieuwe virtuele werkelijkheid.

Waarvoor kan je een Virtual Reality Bril gebruiken?

Je hebt het wellicht al gemerkt aan voorgaande beschrijving van wat een virtuele werkelijkheidsbril precies is: Virtual Reality Brillen kun je voor heel uiteenlopende doeleinden gebruiken. Eerst en vooral wordt de game-ervaring naar een hoger niveau getild. Ondertussen zijn er al heel wat games ontwikkeld speciaal om te spelen met VR toestel en controller.
Deze games bieden je de mogelijkheid om in het spel te stappen en zelf een personage te worden in het verhaal. Daarnaast kun je met daartoe voorziene apps steden bezoeken die je altijd al eens wilde bezoeken of concerten bekijken van artiesten waarvan je nooit de kans hebt om ze te zien.

VR Bril kopen voor 360 graden ervaringen

Bovendien betekent dit soort bril de toekomst van de cinema! Ondertussen zijn er al enkele kortfilms gedraaid met 360°-camera’s én er zijn er gegarandeerd nog meer in aantocht. Dit biedt je de mogelijkheid om de film vanop de setting zelf te bekijken! Ongelofelijk, niet?!

Als jij een gamer bent dan moet je wel beginnen aan een avontuur in de virtuele wereld

Voor gamers is deze bril zonder twijfel een absolute must-have. De game-ervaring wordt naar ongekende hoogtes getild dankzij deze bril. Ook voor iedereen die de toekomst wil bijbenen, is een VR Bril kopen een belangrijk punt op het to do-lijstje. Waar je zo’n bril kunt kopen? Zoek niet te ver. Bij ons is er een ruim aanbod beschikbaar van de meest gewilde Virtual Reality Brillen. Wij bieden je de beste kwaliteit. Neem gerust een kijkje in onze vergelijker en vindt de bril die jij wil! Een VR Bril kopen kan best lastig zijn, lees daarom alle reviews en vergelijk de prijzen op onze vergelijkingspagina

Je moet goed nadenken over je device

Hiervoor dien je rekening te houden met het device dat je wilt gebruiken om de bril te koppelen (zoals smartphone, personal computer of spelcomputer). Alle informatie is hier te vinden. Een VR Bril kopen was nog nooit zo gemakkelijk. Deze VR brillen kun je onderverdelen in verschillende soorten. Langs de ene kant heb je de passieve brillen. Deze brillen gebruik je in combinatie met je smartphone. Voorbeelden van zo’n brillen in onze webshop zijn de BOBO, de Homido, de Zeiss en de Samsung-brillen. Het gebruik is simpel: Je schuift je smartphone in of voor de bril en je virtuele ervaring kan beginnen.

Passieve en actieve VR Brillen

Naast de passieve brillen heb je de actieve brillen. Deze sluit je aan op je computer. De actieve brillen hebben een ingebouwd scherm waarop de virtuele werkelijkheid geprojecteerd wordt, je computer dient dan als ondersteuning. Merken die wij ter beschikking hebben in onze webshop en die deze soort aanbieden zijn: HTC, LG, Oculus en Shinecon.

Binnen al deze zonet genoemde en gerenommeerde merken heb je variaties in brillen naargelang jouw eigen voorkeuren en vereisten. Zo zijn er brillen met koptelefoon, zonder koptelefoon, brillen waarbij je de afstand tussen ogen en scherm kunt verstellen, compacte brillen, enzoverder… De mogelijkheden zijn eindeloos!

Beste gratis Oculus Touch-games die je zou moeten spelen

De Oculus Rift was al een van de meest vooraanstaande VR-systemen die er zijn, en nu Touch-controllers zijn aangekomen, is hij naar een geheel nieuw niveau gesprongen. Deze controllers bieden full-motion tracking en hebben ingebouwde sensoren om uw vingers te...

De rare wonderlijke wereld van films kijken op de GEAR VR

Het is 3 uur s'nachts aan de westkust en ik ben klaarwakker omdat ik om 6 uur 's ochtends gewoonlijk wakker word en tijdzones geen enkele mening betekenen voor de interne klok van mijn lichaam. Er zal nog uren niets te doen zijn, dus ik ben een tijdje alleen in mijn...

BOBO VR Brillen

BOBO is een merk uit China. Deze producent legt de nadruk op eenvoud met een strak design. De meeste modellen zijn gemaakt uit een zwart/witte constructie. De BOBO modellen zien er daarom ook eigentijds en professioneel uit. De BOBO brillen hebben vaak een verstelbare t-vormige elastische band verbonden is in 3 delen. De binnenkant is van zacht leerachtig materiaal gemaakt. BOBO’s assortiment is daarbij uitgerust met Headphone Integrity Design en een inituitieve geluidsknop.

Meest populaire BOBO Brillen

1

2

3

bobo VR bril
BOBO VR5 VR Bril
BOBO VR4 VR Bril

BOBO Basic VR

BOBO VR-5 

BOBO VR-4

Meest populaire BOBO Brillen

1

bobo VR bril

BOBO Basic VR

Ultra licht, en dus extreem comfortabel. Vergeet dat je eigenlijk een bril draagt

Warmte verminderende ventilatiegaten

Gebruiksvriendelijk design met magnetisch inklapbaar paneel

2

BOBO VR5 VR Bril

BOBO VR-5 

Smartphone eenvoudig te bevestigen door te schuiven

Zeer comfortabel door de vernieuwde kussens en hoofdband

 Super lichtgewicht

( Nu maar liefst 30% korting!)

3

BOBO VR4 VR Bril

BOBO VR-4

Geïntegreerde hoofdtelefoon met volumeknop en selectieknop

Grote verstelbare premium lenzen

 Ingebouwde Stereo hoofdtelefoon (Hifi geluid)

✓   Ultra licht, en dus extreem comfortabel. Vergeet dat je eigenlijk een bril draagt

✓   Warmte verminderende ventilatiegaten

✓   Gebruiksvriendelijk design met magnetisch inklapbaar paneel

✓   Smartphone eenvoudig te bevestigen door te schuiven

✓   Zeer comfortabel door de vernieuwde kussens en hoofdband

✓   Super lichtgewicht

✓   Geïntegreerde hoofdtelefoon met volumeknop en selectieknop

✓   Grote verstelbare premium lenzen

✓   Ingebouwde Stereo hoofdtelefoon (Hifi geluid)

De BOBO Bril is een passieve bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

Homido VR Brillen

Homido is een merk uit Frankrijk. Deze producent legt de nadruk op eenvoud met een strak design. De meeste modellen zijn gemaakt volledig zwart met een mooie glans. De Homido modellen zien er daarom ook modern en professioneel en zelf duur uit. De Homido brillen hebben vaak een verstelbare t-vormige elastische band verbonden. Homido is opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en is dus een relatief jonge speler. Toch zijn sommige headsets al niet meer weg te denken uit de huidige virtuele wereld.

Meest populaire Homido VR Brillen

1

Homido VR2 

 Zeer comfortabel door de vernieuwde kussens en hoofdband

 Verbeterde en Grotere Lenzen voor optimale beeldkwaliteit

Afstand tussen de ogen en het scherm aanpasbaar

2

Homido Grab

Met de ingebouwde knop navigeer je eenvoudig door de beschikbare content

 Google Cardboard compatible waardoor de meeste VR games en apps goed werken

 Super lichtgewicht

3

Homido MINI

 Uitermate doeltreffend

Behoorlijke lenzen voor de prijs

 Zeer compact en eenvoudig in gebruik

Meest populaire Homido Brillen

1

2

3

Homido VR2 bril
Homido grab kopen
homido mini kopen

Homido VR2 

Homido Grab

Homido MINI

✓   Zeer comfortabel door de vernieuwde kussens en hoofdband

✓   Verbeterde en Grotere Lenzen voor optimale beeldkwaliteit

✓   Afstand tussen de ogen en het scherm aanpasbaar

✓   Met de ingebouwde knop navigeer je eenvoudig door de beschikbare content

✓   Google Cardboard compatible waardoor de meeste VR games en apps goed werken

✓   Super lichtgewicht

✓   Uitermate doeltreffend

✓   Behoorlijke lenzen voor de prijs

✓   Zeer compact en eenvoudig in gebruik

De Homido Bril is een passieve bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

HTC VR Brillen

HTC, dit merkt kent bijna iedereen wel. De producent legt de nadruk vooral op kwaliteit en unieke ervaringen. De modellen van HTC zien er high-end uit en brengen een unieke ervaring, mensen die een virtuele ervaring hebben gehad met de nieuwste VIVE weten precies waar we het over hebben. De headset maakt gebruik van ‘room scale’ trackingtechnologie, waardoor de gebruiker in 3D-ruimte kan bewegen en bewegingsgestuurde handheld-controllers kunnen gebruiken voor interactie met de omgeving

Meest populaire HTC Bril

1

htc vive virtual reality bril

Ultra licht, en dus extreem comfortabel. Vergeet dat je eigenlijk een bril draagt

Warmte verminderende ventilatiegaten

Gebruiksvriendelijk design met magnetisch inklapbaar paneel

( Nu maar liefst 24% korting!)

De HTC VIVE is een actieve bril. Dat betekent dat je VR ervaring een combinatie is van een ingebouwd scherm en computer.

Beste gratis Oculus Touch-games die je zou moeten spelen

De Oculus Rift was al een van de meest vooraanstaande VR-systemen die er zijn, en nu Touch-controllers zijn aangekomen, is hij naar een geheel nieuw niveau gesprongen. Deze controllers bieden full-motion tracking en hebben ingebouwde sensoren om uw vingers te...

Beste motioncontrolegames op PlayStation VR

Bij veel games op PlayStation VR hoef je alleen maar een DualShock 4-controller te gebruiken. Er zijn er echter een paar die worden uitgebreid met PlayStation Move-controllers of ze vereisen dat ze het spel helemaal spelen. In plaats van de ervaring weg te nemen,...

VR-bewegingsziekte vermijden, hoe doe je dat?

Sommige spelers ervaren gevoelens van ongemak of misselijkheid bij het spelen van games op de PlayStation VR. We hebben enkele tips verzameld over het voorkomen en voorkomen van simulatieziekte tijdens het gebruik van PSVR. Waarom VR-simulatieziekte gebeurt Terwijl...

Meest populaire LG VR Bril

1

LG vr bril kopen

Ultra licht, en dus extreem comfortabel. Vergeet dat je eigenlijk een bril draagt

Warmte verminderende ventilatiegaten

Gebruiksvriendelijk design met magnetisch inklapbaar paneel

( Nu maar liefst 93% korting!)

De LG 360 is een actieve bril. Dat betekent dat je VR ervaring een combinatie is van een ingebouwd scherm en computer.

Meest populaire Oculus Bril

1

Oculus Rift & Touch Starterpack

Met de resolutie van 2160x1200 en de verversingssnelheid van 90 Hz is VR nét echt

 Ook geschikt voor brildragers

Door gezichtsveld van 110 graden heb je geen last van storende dode hoeken

2

Oculus Rift Basic

Met de resolutie van 2160x1200 en de verversingssnelheid van 90 Hz is VR nét echt

 Ook geschikt voor brildragers

Door gezichtsveld van 110 graden heb je geen last van storende dode hoeken

Meest populaire Oculus VR Bril

1

2

oculus starterpakket

Oculus Rift & Touch Starterpack

oculus rift basispakket

Oculus Rift Basic

De Oculus Rift is een actieve bril. Dat betekent dat je VR ervaring een combinatie is van een ingebouwd scherm / computer.

Samsung VR Brillen

Meest populaire Samsung brillen

1

Samsung Gear V2

( Nu maar liefst 51% korting!)

2

Samsung Gear V2 Bundel

3

Samsung Gear VR SMR325

( Nu maar liefst 32% korting!)

Meest populaire Samsung Brillen

1

2

3

samsung gear vr bril
samsung gear v2 bundels
nieuwe samsung gear VR bril

Samsung Gear V2

Samsung Gear V2 Bundel

Samsung Gear VR SMR325

( Nu maar liefst 51% korting!)

( Nu maar liefst 32% korting!)

De Samsung Bril is een passieve bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

Meest populaire ZEISS VR Bril

1

VR One zeiss kopen

ZEISS VR One Bril

( Nu maar liefst 31% korting!)

De ZEISS Bril is een passieve bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

Shinecon VR Brillen

Meest populaire Shinecon Brillen

1

Shinecon V6 Bril

( Nu maar liefst 14% korting!)

2

Shinecon V3 Bril

( Nu met 4% korting!)

3

Shinecon V4 Bril

( Nu maar liefst 30% korting!)

Meest populaire Shinecon producten

1

2

3

shinecon v6 kopen
shinecon vr brillen
populaire vr brillen

Shinecon V6 Bril

Shinecon V3 Bril

Shinecon V4 Bril

( Nu maar liefst 14% korting!)

( Nu met 4% korting!)

( Nu maar liefst 30% korting!)

De Shinecon Bril is een passieve bril. Dit betekent dat je virtual reality ervaring in combinatie is met je smartphone.

Is dit alles wat er te vinden is op de VR Bril markt?

Het antwoord is simpel. Nee alle brillen die je zojuist gezien hebt zijn de merken en types die het meeste worden aangeschaft. Er zijn nog talloze andere hoogwaardige en goedkopere versies te vinden op de Nederlandse markt. We hebben een hoop reviews geschreven over de nieuwe vr brillen en in onze vergelijker kun je de actuele prijzen van diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Zo betaal jij nooit meer te veel voor jou virtual reality bril. En er is meer!

Een virtuele bril is één ding, maar wist je ook dat er heel wat gadgets op de markt zijn om de ervaring nóg beter te maken? Zo zijn er controllers ontworpen speciaal om te gebruiken in combinatie met je bril. Speel je graag games waar vaak in geschoten wordt? Goed nieuws! Er zijn ook al VR guns voorhanden waardoor het lijkt alsof je een echt wapen hanteert! Voor de liefhebbers is er overigens ook nog de 360°-camera waarmee je, je raadt het al, zelf video’s of foto’s kunt maken om vervolgens te bekijken (of te laten bekijken).

Met deze camera zet je de ware werkelijkheid om naar een virtuele werkelijkheid! De VR Bril is er voor iedereen! Of het geen probleem is dat je een bril draagt? Nee, absoluut niet! Een virtuele werkelijkheidsbril is zo ontworpen dat je bril er perfect mee onder past! Ook de vorm van je hoofd is geen obstakel.

Zowat elk design kun je groter of kleiner maken zodat hij net zo goed past als een op maat gemaakt pak! Tijdens het beleven van allerlei gebeurtenissen merk je nooit dat er een toestel rond je hoofd hangt! Kort samengevat is de VR Bril de toekomst van entertainment op alle mogelijke niveaus. Het is jouw taak om een plaatsje te veroveren in die toekomst en wij garanderen jouw ticket daarnaartoe!

We kunnen natuurlijk aan de gang blijven

En omdat we geen pagina van 40 kilometer lang willen maken hebben we er voor gekozen om voor de liefhebber een omgeving op te zetten waar werkelijk alle VR producten gevonden kunnen worden. Je kunt er voor kiezen om een van de buttons hier boven te kiezen en in de verschillende webshops te kijken naar het actuele aanbod.

Een actieve of passieve VR bril?

We vinden het nogmaals belangrijk om het verschil tussen de diverse vr brillen te duiden. Je hebt namelijk de actieve en de passieve virtual reality bril. Er zit een groot verschil in de beleving tussen deze VR brillen en het is dan ook belangrijk om te weten dat actieve VR bril een PC vereist. Passieve VR Brillen zijn onwikkeld voor smartphones en bieden een eenvoudigere beleving dan e actieve variant.

Wil je weten welke VR brillen er zijn? Kijk dan vooral op deze pagina om alle producten overzichtelijk bij elkaar te vinden. Zo kun je kijken of er nog iets tussen zit om jou VR beleving onvergetelijk te maken. Of misschien ben je wel net zo’n VR geek als ons en wil je gewoon weer een nieuw speeltje.

VR Bril en een VR Computer

Zoals net besproken heb je voor de ultieme VR ervaring een goede computer nodig. De reden daarvoor is de computerkracht die nodig is om een virtuele ervaring goed te laten verlopen. Gelukkig is er een goed aanbod van VR PC’s, in samenwerking met een actieve bril kun je echt geweldige momenten beleven in de allerhoogste grafische modus. Om je een goed beeld te geven van de diverse mogelijke VR computers hebben we hieronder een lijst gemaakt van de beste VR computers die online beschikbaar zijn.

Maar wat maakt de virtual reality bril nog meer mogelijk?

De virtual reality bril, de meest overweldigende manier om te reizen, is niet een vliegtuig of auto met allerlei toegevoegde hightech accessoires, maar: virtuele realiteit. Met een hoofdtelefoon en bewegingsregistratie laat virtual reality jou een denkbeeldige ruimte beleven alsof je er ook effectief aanwezig bent.

Een virtual reality bril maakt alles mogelijk

Een VR bril maakt het letterlijk mogelijk om alles, overal en om het even op welk moment, te ervaren. Het is het meest meeslepende type van realiteitstechnologie en is in staat om het menselijk brein ervan te overtuigen dat het ergens, waar het in werkelijkheid niet is.

Op het hoofd gemonteerde schermen met een hoofdtelefoon en handcontrollers worden gebruikt om een volledig onderdompelende ervaring te bieden.

Er worden miljarden in virtual reality brillen geinvesteerd

Nu de mensen alsmaar meer uniekere uitdagingen zoeken en de grootste technologiebedrijven op aarde (Facebook, Google en Microsoft) miljarden dollars investeren in virtual reality-bedrijven en startups, wordt de toekomst van virtual reality een vaststaande pijler in ons dagelijks leven. Maar wat houdt het precies in?

Wat is nu de algemene definitie van VR en de virtual reality bril?
Laten we beginnen met een algemene definitie. Virtuele realiteit is een realistisch driedimensionaal beeld of een kunstmatige omgeving die is gemaakt met een mix van interactieve hardware en software en zodanig aan de gebruiker wordt gepresenteerd dat eventuele twijfels worden opgeschort en geaccepteerd worden als een echte omgeving.

In andere woorden: de meest unieke ervaring die je kan beleven!

Totale onderdompeling betekent dat de zintuiglijke ervaring zo echt aanvoelt, dat we vergeten dat het een virtuele kunstmatige omgeving is en er gewoon mee beginnen communiceren zoals we dat in de echte wereld zouden doen. In een virtual reality-omgeving kan een volledig synthetische wereld wel of niet de eigenschappen van een echte wereld nabootsen.

Loop waar je ook maar wil en wanneer je wil met een virtual reality bril

Dit betekent dat de virtual reality-omgeving een alledaagse omgeving kan simuleren (bijv. door de straten van Amsterdam wandelen), of de grenzen van de fysieke realiteit kan overschrijden door een wereld te creëren waarin de natuurkundige wetten die zwaartekracht, tijd en materiële eigenschappen beheersen niet langer gelden (bijv. buitenaardse wezens op een vreemde planeet zonder zwaartekracht).

Om het menselijk brein een kunstmatige, virtuele omgeving als echt te laten accepteren en er zich in te laten onderdompelen, moet het er niet alleen echt uitzien, maar ook echt aanvoelen.

Dit kan worden bereikt door het dragen van een op het hoofd gemonteerd scherm dat een nagemaakt en levensgroot 3D virtuele omgeving weergeeft, zonder de begrenzing die wordt gezien op een tv of een computerscherm.

De interactiviteit van een virtual reality bril

Het echt voelen laten voelen, kan worden bereikt met handheld invoerapparaten zoals motion-trackers die hun interactiviteit baseren op de bewegingen van de gebruiker. Maar ook console zoals de Playstation 4 hebben tegenwoordig een aparte VR productlijn

Door het stimuleren van dezelfde zintuigen die we gebruiken om te navigeren in de echte wereld, voelt een virtual reality-omgeving steeds meer aan als een natuurlijke wereld.

Vergelijk virtual reality bril

Toen het eind 2016 werd gelanceerd, wisten we allemaal dat het niet meteen de markt ging veroveren. Oculus en Valve/HTC brachten hun respectievelijke headsets voorlopig uit, om ze bij wijze van spreken op de markt te laten druppelen en de mening van het publiek te meten, terwijl Sony zich volledig ging bezighouden met zijn PlayStation VR-headset. Een VR bril kopen is heel gemakkelijk. Maak gebruik van de vergelijker en kijk naar de huidige prijzen in de Nederlandse markt.

Maar een jaar later konden de eerste prijsdalingen al opgemerkt worden, waardoor het item nu opengesteld wordt voor zo goed als iedereen. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken over het feit dat dit slechts een trend zou zijn, zoals Pokemon Go en Google Glass.

Het aanbod van virtual reality bril merken

De VR-markt is goedkoper en toegankelijker geworden dan voorheen. Tegelijkertijd voelt het op veel manieren nog steeds als een nieuwe technologie.

Bekabeling en gewicht blijven VR nog altijd wat belemmeren om het de echt bevrijdende ervaring die het belooft te zijn naar voor te brengen, hoewel slimme ontwikkelaars aan allerlei oplossingen voor deze problemen werken (zoals draadloze adapters voor VR-headsets). Maar de vooruitgang leeft en is gezond.

De Oculus Rift & HTC Vive blijven domineren onder de virtual reality brillen

Op de pc voldoen de verkoopcijfers van de Oculus Rift en HTC Vive volledig aan de verwachtingen, hoewel de duurdere Vive de verkoop van Oculus nog steeds domineert. De Vive wordt door de meeste gebruikers gezien als de kwalitatief superieure headset, omdat het ondersteund wordt met het allesoverheersende Steam-platform.

De Oculus Rift is ook compatibel met Steam-games, maar heel wat ontwikkelaars van spelletjes geven prioriteit aan compatibiliteit met de Vive.

Het aanbod aan VR brillen wordt steeds groter

Verder vind je in het aanbod ook de Homido, Zeiss VR One, Gear VR, LG 360 VR, de Playstation VR en de Google Cardboard. Google Cardboard is een VR-ervaring voor beginners dat weet dat het een VR-ervaring voor beginners is. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen.

Ten eerste de geweldige dingen: Google Cardboard is goedkoop en het platform werkt met zowel Android- als iOS-apparaten. Ten tweede is het zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast heb je ook nog Samsung Gear VR dat in veel opzichten lijkt op Google Cardboard.

Wat je ook koopt, alles hangt grotendeels af van hoever je wil gaan in de beleving van VR. Een ding is zeker, de wereld van VR wordt alsmaar krachtiger, unieker en beter!Wij durven zelfs te zeggen dat het een niet te missen ervaring is die je minstens een keer moet geprobeerd hebben. Wat weerhoud je nog langer om de magie van VR te beleven? Probeer het vandaag nog!