Dus jij bent op zoek om naar de perfecte VR controller?

Klik op de button om het actuele aanbod aan vr controller(s) te zien

]

Gratis verzending

VR bril morgen in huis

Voor 22:00 uur besteld? Morgen in huis.

VR experts partners

Alle VR experts onafhankelijk vergelijken

virtual reality startersgids

Gratis VR Startergids

De VR Controller maakt je ervaring compleet.

De VR Controller, hoe zit het daar nu mee? Veel VR fans en early adopters waren in het begin vrij enthousiast over de Oculus DK1 en DK2, maar het probleem dat ging opspelen was dat de beleving niet geheel compleet was omdat er simpelweg veel te weinig bewegingsvrijheid was. Eenvoudig navigeren door apps, games en menus was vooral voor beginners een flinke horde. En laten we eerlijk zijn, de ultieme ervaring biedt je natuurlijk geen grenzen op bewegingsgebied. 

Het gebruik van een VR Controller is tegenwoordig heel normaal

Gelukkig is de VR markt niet stil blijven zitten en zijn er weer een hoop nieuwe snufjes uitgebracht die dit probleem oplossen. Zo kun jij je ervaring tegenwoordig helemaal compleet maken met, je kunt het al raden.. de VR controller(s)De eerste aanbieder die dit goed voor elkaar had was de Playstation, die kwamen meteen met een goede controller bij hun virtual reality ervaring. Samsung VR Controller volgde al snel met een alternatief, en tot op heden is de Gear VR controller een van de betere besturingsmogelijkheden.

Voor iedere situatie een VR controller.

Er zijn diverse VR Controllers waarmee je via bluetooth de games op je vr bril kan bedienen. Enkele controllers zijn geschikt als IOS controller voor je iPad of iPhone en anderen voor je Android smartphone, eigenlijk is er voor iedere VR situatie wel een geschikte controller te vinden.

Bij ons kun je alle controllers bekijken

Je kunt in ons VR centrum een aantal zaken direct regelen. Zo kun je VR controllers vergelijken op prijs, lees je reviews over diverse populaire controllers en ben je op de hoogte van alle ontwikkelingen over VR controllers.

Menselijke handen in de virtuele reality wereld

Je kunt de Oculus Touch zien als een set van menselijke handen in de virtuele wereld. Met een aantal simpele aanrakingen kunt u allerlei soorten objecten in de virtuele ruimte nauwkeurig manipuleren. Pak speelgoed, laat blokken vallen, gooi vuurwerk en schiet lasergeweren af ​​- allemaal met een intuïtieve, natuurlijke handbeweging.

Je kunt (bijna) alles met deze virtual reality controller

Door het vastleggen van nuances van menselijke expressie, maakt de Touch het mogelijk bewegingen te maken zoals wijzen, zwaaien en een duim omhoog geven. Het ontgrendelt een sociaal element dat nog nooit eerder in VR is ervaren. Touchcontrollers zijn voorzien van traditionele actieknoppen, thumbsticks en analoge triggers die vertrouwdheid toevoegen aan nieuwe ervaringen.

Dit zijn je knoppen voor grijpen, tillen en nog veel meer. Oculus heeft Toybox ontwikkeld om je zonder beperkingen van de hand te laten genieten van de ultieme virtual reality controller. Gooi voorwerpen, licht vuurwerk, speel pingpongen met andere avatars – de wereld van interactie is oneindig.

 

De VR Controller, bewegen was nog nooit zo eenvoudig

Virtual reality is gaaf, en met het aanschaffen van een VR bril kom je al een heel eind. Maar om de boel goed aan te sturen heb je controllers nodig. Het is namelijk zo dat als je een VR-bril op zet zie je de buitenwereld eigenlijk niet of je moet je bril constant af willen zetten.

De meeste virtual reality controllers zijn speciaal gemaakt

De meeste controllers zijn speciaal gemaakt voor specifiek voor één type bril. Voor de Oculus rift zijn dit de Oculus Touch-controllers, en voor de HTC Vive, HTC Vive controllers. Voor je console VR-bril gebruik je controllers speciaal voor je console.

Voor je smartphone gebruik je universele controllers en werken eigenlijk altijd met je smartphone. Eigenlijk werken alle types VR controller via Bluetooth, deze controllers zijn gemakkelijk aansluitbaar en werken met plug’n’ play.
Let vooraf wel even op of de virtual reality controller compatible is met Android/iOS.

Een van de topmodellen in de virtual reality controller wereld, De Oculus Touch.

Oculus Touch is een paar bijgehouden controllers die u “handaanwezigheid” geven – het gevoel dat uw virtuele handen eigenlijk van u zijn. Het brengt interactie naar het volgende niveau. Touch maakt natuurlijke handaanwezigheid mogelijk, waarbij er weinig aandacht aan moet worden besteed hoe je je virtuele handen moet gebruiken of wat je ermee moet doen.

Meest populaire VR Controllers

1

Oculus touch controller

Oculus rift VR controller

✓ Lichtgewicht ontwerp en voelt natuurlijk aan

✓ Goede vinger tracking

✓ Bijgeleverde sensor voor ultieme bewegingsvrijheid

2

Homido VR controller

Homido VR Controller

✓ Ergonomisch design

✓ Bedien alle content op jouw smartphone

✓ Verbinding via bluetooth, dus geen last van kabels

3

Magicsee VR controller

Magicsee VR controller

✓ Bluetooth 4.0

✓ Geen batterijen nodig vanwege de ingebouwde Lithium batterij

✓ Compatible met zowel Android en iOS

4

Magicsee VR controller

Samsung VR controller

✓ Handige, compacte controller

✓ Volledig draadloos spelen met deze controller

✓ Compatible met Android, niet met iOS

Samsung VR controller – Alles van A tot Z

Daar is die dan de Samsung VR controller! Gelukkig is er de Samsung VR controller gekomen waardoor veel van de hekelpunten achterwegen kunnen blijven. Samsung lijkt geïnspireerd door de Daydream View-afstandsbediening van Google en lijkt veel op een verkleinde HTC...

PS4 VR Controller – Alles wat je moet weten

Wilt u een PS4 VR controller kopen? lees dan zeker even deze review door De PlayStation VR-wereld schreeuwt om een ​​fatsoenlijk apparaat waarmee spelers zich nog meer in de virtual reality kunnen wanen en een echte fysieke connectie kunnen voelen in virtual...

Oculus TouchHomido ControllerMagicsee ControllerShinecon ControllerMobigear Controller
€ 99€ 34€ 19€ 30€ 18,95
Geschikt voor Oculus RiftGeschikt voor Homido VR headsetGeschikt voor Android en iOSGeschikt Android, iOS,WindowsAndroid/iOS
Bekijk directBekijk directBekijk directBekijk directBekijk direct

Nog een aantal leuke filmpjes over VR Controllers