Jezelf afsluiten van alles

Als je alleen reist, en je reist niet in de Eerste Klasse, betekent in een vliegtuig stappen heel dicht bij iemand zitten die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Bijna iedereen heeft een horror-verhaal in een vliegtuig en ze hebben bijna altijd te maken met de mensen met wie je ruzie hebt.

Baby’s huilen, huisdieren op de grond aan je voeten, zittend op de middelste stoel terwijl mensen aan beide kanten van je snurken, en de lijst gaat diep in droefheid en slechte tijden. Als je een goede koptelefoon hebt, kun je mentaal veel afstand nemen van veel hiervan, maar een goede virtual reality ervaring zal je zo ver van de echte wereld afleiden als je kunt krijgen wanneer je lichaam door de lucht wordt geslingerd in een grote metalen buis.

Totale rust

Je VR-headset vervangt de wereld om je heen met de illusie van meer ruimte. Als je in een virtueel filmtheater zit, heb je het gevoel dat je meer ruimte hebt om je uit te strekken, ook al doe je dat niet, waardoor je lichaam zich ontspant tijdens de vlucht. Je kunt achterover leunen en je hoofd op de hoofdsteun laten rusten, je favoriete film laden en in de virtuele stilte van je virtuele theater zitten terwijl alles om je heen nog steeds gebeurt. Lees hier waarom Virtual reality zo ongelofelijk gaaf is.

Mate van isolatie

Deze mate van isolatie is niet bijzonder veilig op lokale systemen voor openbaar vervoer, zoals bussen en treinen, waar het potentieel voor diefstal veel hoger is, maar in een vliegtuig heeft deze ervaring veel meer zin. Het is gemakkelijker om te verdwijnen in de film die je aan het kijken bent, en de audio van de film, kan worden aangepast om de wereld om je heen volledig te overstemmen of je net genoeg horen om de stewardess te vangen wanneer het tijd is voor die gratis drankjes en snacks.

Waar het op neerkomt, is dat je de controle hebt over je ervaring, die grotendeels onwaar is als het gaat om de meeste andere vormen van entertainment in een vliegtuig. Lees hier waarom VR zo populair aan het worden is in Nederland.

Hoe om te gaan met VR in een vliegtuig

Het eerste dat u zeker wilt weten, is dat u een comfortabele VR-headset hebt. Iets draagbaar dat je twee uur lang kunt dragen zonder je ongemakkelijk te voelen. Het is niet waarschijnlijk dat u een Oculus Rift en gaming-laptop voor deze vliegervaring zult gebruiken, wat betekent dat u een of andere vorm van Google Cardboard, Google Daydream of een Samsung Gear VR gebruikt.

De meeste Google Cardboard-headsets zijn niet gebouwd voor comfort, dus u gebruikt waarschijnlijk Daydream View of een Gear VR die is aangepast aan uw ideale comfortniveau.

Ondersteuningen

In tegenstelling tot stil zitten op een bank in uw woonkamer, kan vliegen met VR een paar incidentele problemen veroorzaken met het midden van uw beeld. Je zit misschien stil, maar het vlak om je heen beweegt en de VR-headset kent het verschil niet.

Als het vliegtuig langzaam naar links of naar rechts draait, zal je beeld afwijken alsof je langzaam draait in een draaistoel. Dit betekent dat je af en toe je mening opnieuw moet centreren om dit te corrigeren. Een manier om dit te omzeilen zou de modus Void Theater van Netflix gebruiken, maar de Netflix VR-app biedt momenteel geen ondersteuning voor de video-downloadfunctie die onlangs aan Netflix is ​​toegevoegd.

Apps

Als u op zoek bent naar een app waarmee de video scherp op uw gezicht kan blijven terwijl het vliegtuig beweegt, is uw beste gok de app waarmee u het meest vertrouwd bent.

Daydream View-eigenaren hebben toegang tot Google Play Movies, dat een offline modus ondersteunt waarmee u films kunt vastpinnen om offline te bekijken. Tijdens het kijken kunt u de Daydream-controller gebruiken om uw weergave indien nodig opnieuw te centreren. 

Voor eigenaars van Gear VR is Oculus Video de beste plaats om te starten. Oculus Video vereist dat je je films hebt gedownload van een andere bron, dus ik test je videobestanden in de app voordat je in het vliegtuig stapt. Wanneer u klaar bent om te kijken, kunt u met Oculus Video kiezen waar u naar kijkt in VR met een lijst met opties, waaronder het oppervlak van de maan.

Batterij

Het enige grote nadeel van het kijken naar een film in VR met je telefoon is de toegenomen batterijverbruik. Een film van 2 uur op een Pixel XL die lokaal wordt afgespeeld, verbruikt normaal gesproken 17% van de batterij, maar in VR stijgt dit aantal tot 50%. Dit is een probleem bij langere vluchten en meerdere films, vooral als u uw telefoon nodig heeft om zich als een telefoon te gedragen wanneer u landt.

Zelfs als je maar één film in het vliegtuig bekijkt, is de twee uur isolatie vaak beter dan een vlucht van 5 uur, omringd door vreemden. Je kunt je telefoon ook aansluiten op de voeding terwijl je in de VR-headset zit als je een draagbare batterij hebt of je vliegtuig is voorzien van stopcontacten, maar je loopt het risico dat je oververhittingsproblemen tegenkomt, afhankelijk van de telefoon die je voor VR gebruikt. Lees hier hoe je je VR systeem het beste kan vervoeren.

Ga je het proberen?

Heb je eerder geprobeerd VR te gebruiken in een vliegtuig? Ga je ervoor zorgen dat je VR-headset in de buurt is op je volgende vlucht? Deel uw ervaringen in de comments!

Handige & leuke Video’s

De Magie Achter Virtual Reality

Virtual Reality, de bedrieger van ons brein We zetten een bril op en plots bevinden we ons in een andere wereld. Maar hoe dan? Magie? Nee, om dit te bereiken moet de Virtual Reality bril onze hersenen kunnen bedriegen. In het bijzonder de zintuigen die...

Hoe kan je je VR- systeem het beste vervoeren?

Terwijl telefoongebaseerde VR systeem - Gear VR, Daydream View, Google Cardboard - van nature vrij draagbaar zijn, zijn de pc-systemen en PlayStation VR niet zo gemakkelijk om mee te sjouwen. Het is leuk om thuis te blijven en naar een virtuele wereld te glippen, maar...

Beste Virtual Reality aanbieders

x Gedeeld