Dus jij bent op zoek om naar de perfecte VR gear?

Klik op de button om het actuele VR aanbod direct te zien

]
VR bril morgen in huis
VR experts partners
virtual reality startersgids

Gratis verzending

Voor 22:00 uur besteld? Morgen in huis.

Alle VR experts onafhankelijk vergelijken

Gratis VR Startergids

Virtual Reality is HOT.

En dat is natuurlijk niet zomaar, de technologie is de afgelopen jaren erg snel verbeterd en steeds meer mensen komen in aanraking met de virtuele wereld. Wij willen je hier graag bij begeleiden, op deze site kun je werkelijk alles vinden. Als je al wat bekender bent met virtual reality, en je wil graag weten wat de meest ultieme VR ervaring van dit moment is? Lees dan zeker even de artikelen over de Oculus Rift, en onze favoriet de HTC Vive.

Zo hebben we de allerbeste producten voor je gereviewed, geven we je op deze website inzicht in werkelijk alle mogelijkheden die VR producten hebben en hebben we er voor gezorgd dat jij nooit te veel gaat betalen als je een product wil aanschaffen. We zien je al denken, maar hoe dan en waar moet ik precies zijn? Het kan natuurlijk zijn dat je een VR computer nodig hebt, ook die kun je gemakkelijk bekijken en vergelijken.

Kies hier onder een actie die je graag wil uitvoeren en de rest wijst zich vanzelf. Het kan zijn dat er producten op de website staan die niet met elkaar vergeleken kunnen worden omdat er maar 1 aanbieder in Nederland is. Je wordt dan direct doorverwezen naar de aanbieder die jou verder kan helpen!

VR Brillen

VR heeft de wereld voorgoed veranderd. Maar wat is het?

Nu de eerste stappen zijn gezet, en de geldschieters hun investeringen hebben gedaan is het zeker. Virtual reality is coming to your door. Kun jij ook al niet meer wachten om virtueel  films, series en documentaires te kijken, of games spelen waarbij de kogels je om de oren vliegen? Of misschien ben je meer het type die virtueel een stad wil bezoeken? 

De mogelijkheden van virtual reality brillen zijn eindeloos. Ook voor bedrijven en zakelijk gebruikers is het een geweldige innovatie. Van autofabrikanten, toeristische attracties tot aan de makelaar om de hoek. Eigenlijk gewoon te veel om op te noemen.Zo kan de makelaar virtual reality inzetten om de potentiële klant een virtuele rondleiding te geven door een huis, bijvoorbeeld om te laten zien wat er allemaal met de woning mogelijk is. 

Duik in de wereld van virtual reality, wat is virtual reality nu eigenlijk

Virtual reality is een term die je steeds vaker tegenkomt. Maar wat is die virtuele realiteit nu eigenlijk? In de praktijk is het een digitale wereld waar een gebruiker zich in bevindt. Grote spelers als Samsung en Playstation bieden al een legio aan producten.

Deze wereld is in 3D, en ziet er voor de gebruiker levensgroot uit. Wanneer de je in de virtual reality rondkijkt, beweegt het beeld op de juiste snelheid mee en acties die je uitvoert worden hebben een zichtbaar effect. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat jij je echt voelt alsof je in wereld van Minecraft of een X-Wing cockpit bent.

Een goede vraag

Goed, de vraag “wat is virtual reality?” is beantwoord, op naar de volgende! Hoe ervaar je de virtuele realiteit? Al vanaf het begin is de VR Bril of virtual reality headset de gangbare manier om gebruikers de digitale wereld te laten ervaren.

Deze headsets en brillen geven je een 3-D beeld en soms ook nog stereo geluid. Vroegere modellen waren zware sets met veel problemen, maar gelukkig zijn er de afgelopen jaren flink wat ontwikkelingen geweest. De VRbril is niet langer beperkt tot grote gamecomputers of dure laboratoria, maar kan nu ook door de doorsnee consument gebruikt worden. Gewoon, thuis op de bank.

De virtuele wereld is een magische beleving

De uiteindelijke mogelijkheden van VR zijn vrijwel eindeloos; alles wat je kan bedenken kan in min of meerdere mate nagebootst worden in de digitale wereld. Wanneer je de vraag “Wat is virtual reality” stelt zullend de meeste mensen meteen aan games denken.

Niet zo gek, want gamedevelopers zijn voorlopers in de ontwikkeling van virtual reality. Het aanbod van VR compatible spellen groeit met de dag en dankzij smartphone VR brillen zijn deze niet langer beperkt tot de nieuwste consoles. Op de markt vinden we tegenwoordig van alles, van Minecraft tot hyper-realistische klim-simulators.

Maar er zijn ook serieuzere zaken waar de virtuele realiteit goed van pas komt. Zo kunnen architecten VR gebruiken om klanten een gebouw te laten zien dat nog niet bestaat en chirurgen hun leerlingen de beste kijk geven op operaties.

De juiste bril voor jou perfecte ervaring

Tegenwoordig zijn er allemaal bedrijven op de markt die druk bezig zijn met het ontwikkelen van hun eigen VR bril. Fantastisch voor de ontwikkeling natuurlijk, maar het kan wel leiden tot een beetje keuzestress. Want welke bril past nu eigenlijk bij jou?

De keuze tussen een passieve of een actieve bril is waarschijnlijk de belangrijkste. Als je jouw eerste stappen in VR aan het zetten bent of het graag simpel houdt is een zogenaamde “passive” bril meestal de aanrader. Het is dan wel het beste als je een smartphone met full HD mogelijkheden hebt, want dat is waar deze brillen op draaien.

Al wat ervaring met VR of gewoon klaar om meteen in het diepe te springen? Dan is een “actieve” bril de keuze voor jou. Deze brillen vragen om een goede computer of console, maar dankzij het ingebouwde scherm is het resultaat dan ook optimaal.

Of wat te denken van alvast je potentiële nieuwe keuken of badkamer bekijken, alsof deze al bij je thuis is geplaatst. Heb je vakantieplannen? Loop alvast een rondje over de camping(s) van je keuze of loop door middel van Google Streetview alvast rond in de omgeving. Kortom, je wil deze nieuwe technische snufjes echt niet laten liggen, de prijzen worden steeds acceptabeler en toegankelijker voor iedereen. Je kunt tegenwoordig overal en altijd genieten van VR door producten van Samsung en Playstation VRWil je alle VR producten vergelijken? Klik dan snel hier

Meest populaire VR Brillen producten

1

2

3

HTC VIVE
Oculus Rift virtual reality bril
Samsung Gear Virtual Reality

HTC VIVE Starterpack

Oculus Rift Starterpack

Samsung Gear VR

( ✓ Nu maar liefst 24% korting!)

(  Nu maar liefst 42% korting!)

Meest populaire VR Brillen producten

1

HTC VIVE Starterpack

Met de resolutie van 2160x1200 en de verversingssnelheid van 90 Hz is VR nét echt

Door gezichtsveld van 110 graden heb je geen last van storende dode hoeken

Deze VR bril is ook geschikt voor brildragers

( Nu maar liefst 24% korting!)

2

Oculus Rift Starterpack

Met de resolutie van 2160x1200 en de verversingssnelheid van 90 Hz is VR nét echt

Door gezichtsveld van 110 graden heb je geen last van storende dode hoeken

 De hoofdband is aanpasbaar, net als de afstand tussen de ogen en het scherm

( Nu maar liefst 42% korting!)

3

Samsung Gear VR

Met de Gear VR controller speel je games en raak je nauwkeurig virtuele objecten aan

Een vervangbaar oogkussen zorgt voor een frisse start na een paar zweterige sessies

 Met een verstelbare hoofdband zet je de VR bril comfortabel op je hoofd

VR Controllers

Bij VR draait alles om de immersie.

Een ding is zeker, bij virtual reality draait alles om immersie, je wil natuurlijk een onvergetelijke ervaring hebben. Toch zijn er nog wat obstakels op het pad naar de ultieme ervaring. Er zijn (vooral bij de goedkopere versies) vaak nog wat problemen met de interactie, en dan in het bijzonder met bewegen. De oplossing die sommige aanbieders leveren is simpel. Een controller of toetsenbord.

Gelukkig zijn er veel bedrijven bezig met controllers en accessoires om jouw ervaring naar het hoogste niveau te tillen. Het afgelopen jaar zijn er al ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen geweest die de ervaring een stuk completer hebben gemaakt. In het begin van de opmars was het namelijk nog wel eens het geval dat de controller of het toetsenbord de beleving enigszins beinvloedde. 

Er zitten immers ook veel voordelen aan het gebruiken van een controller tijdens je ervaring, Je hebt met een controller namelijk wel meer controle over je virtuele beleving. Het besturen van apps en games gaat daarbij heel comfortabel, je vrienden inmaken was nog nooit zo eenvoudig. Een goed voorbeeld van een VR apparaat voor de smartphone dan raden we je de Samsung GEAR VR aan. Immersie op je mobiele telefoon, wie had dat nou gedacht.

Meest populaire Controllers

1

2

3

Oculus touch controller
Homido VR controller
Magicsee VR controller

Oculus rift controller

Homido controller

Magicsee controller

Meest populaire VR Controllers

1

Oculus rift VR controller

Lichtgewicht ontwerp en voelt natuurlijk aan

Goede vinger tracking

Bijgeleverde sensor voor ultieme bewegingsvrijheid

2

Homido VR Controller

Ergonomisch design

Bediening content op jouw smartphone via de Homido Wireless Gamepad

 Verbinding via bluetooth, dus geen last van kabels tijdens het gamen

3

Magicsee VR controller

Bluetooth 4.0

Geen batterijen nodig vanwege de ingebouwde Lithium batterij

 Compatible met Android en iOS

360 Graden camera

De 360 graden camera. Je kent ze misschien ook al.

De 360 graden camera heeft ook zijn opmars gemaakt in Nederland. Met deze ultime actie camera’s maak je fotos en videos van de gehele omgeving. Je zult ze misschien wel kennen van de video’s van festivals, of van filmpjes op Facebook. De camera is vaak uitgerust met een dubble 13 megapixel camera die opnamen maakt in 2K. Ook wat geluid betreft zijn dit echt hoogwaardige technische snufjes.

Camera’s die in 360 graden filmen geven je een uniek perspectief en voegen een extra dimensie toe aan de opnames die jij live maakt. Het mooie is dat je midden in de omgeving staat en dat je volledige bewegingsvrijheid hebt. De camera’s die deze video’s maken beschikken over meerdere lenzen waardoor de gehele omgeving in beeld wordt gebracht, en dat is een geweldige toevoeging voor je opnames.

De camera’s verschillen overigens behoorlijk in prijs, want voor professionele camera’s ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Maar niet getreurd, doordat veel consumenten interesse tonen in deze producten is er ook een goed betaalbaare alternatieven op de consumentenmarkt gebracht. Zo kun jij ook de stap maken naar professionele, unieke opnames.

Meest populaire 360 graden cameras

1

2

3

samsung 360 graden camera kopen
homido 360 graden camera kopen
LG 360 graden camera kopen

Samsung 360 graden camera

Homido 360 graden camera

LG 360 graden camera

( Nu maar liefst 26% korting!)

( Nu maar liefst 20% korting!)

( Nu maar liefst 18% korting!)

Meest populaire 360 graden cameras

1

Samsung 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

( Nu maar liefst 26% korting!)

2

Homido 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

Haarscherp beeld

 Schroefdraad voor op een statief

( Nu maar liefst 20% korting!)

3

LG 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

( Nu maar liefst 18% korting!)

De overige VR gear.

De overige virtual reality gear, ook wel de randapparatuur genoemd laat ons hartje sneller kloppen. De mogelijkheden zijn het laatste jaar zo extreem gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan levensechte guns, treadmills die het mogelijk maken om reallife te bewegen in jou first-person-shooter en aan razendsnelle desktop computers die jou software met gemak laten draaien. Klik hier voor een overzicht van beste, goedkoopste en populairste VR computers.

Maar er zijn ook simpele soorten randapparatuur zoals tassen, speciale schoonmaakdoekjes, headsets, montageklemmen en zelfs heuze universele hygienische maskers. En geloof me, we hebben ze zelf stiekem ook wel eens nodig gehad na een vuurgevecht in de virtuele wereld. We hebben aan de onderkant van deze pagina enkele VR computers toegevoegd, als je een actieve VR bril koopt dan heb je namelijk een sterke computer nodig om optimaal te kunnen genieten van je VR apparaat. Je kunt ook direct VR PC’s vergelijken op onze vergelijkingspagina.

Lees de tabel hieronder voor elke afzonderlijke mogelijkheid binnen de virtuele realiteit. Je kunt namelijk spelen op je smartphone, PC, Laptop of console. Maar ieder apparaat is natuurlijk anders en heeft specificaties die andere speelcondities mogelijk maken. Zo zijn de graphics op een computer vanzelfsprekend beter als op een smartphone.

De simpelste manier om virtual reality te proberen is met je smartphone. Beschik je over een smartphone uit het duurdere segment en wil jij ook gaan genieten van een VR ervaring? Als we het hebben over hoogwaardige telefoons dan bedoelen we telefoons vanaf de Samsung S6, iPhone 7, of LG G4. Je telefoon zal hoogstwaarschijnlijk niet voor 2015 gemaakt zijn als je een apparaat wil toevoegen. De volgende stap is vrij eenvoudig. Het vinden van een geschikte VR bril voor jou situatie. Oh ja, er is nog een ding waar je op moet letten, je smartphone moet het besturingsysteem van Android of iOS draaien om te werken. Er zijn mensen die bijvoorbeeld een Windows systeem op hun telefoon hebben, veel VR apparaten ondersteunen dit besturingssysteem echter niet. 

Voor de echte virtual reality fanaat zijn er brillen voor de pc of laptop beschikbaar, dit zijn actieve brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive. Deze brillen hebben een krachtige en recente game pc nodig om goed te functioneren. Denk dan bijvoorbeeld aan een desktop of laptop met minimaal een Nvidia Geforce GTX 1060, Core i5 processor en voldoende vrije usb poorten. Dit is echt nodig om de ultieme VR beleving te hebben. Oudere hardware zal moeite hebben met het weergeven van games en wordt door fabrikanten van pc-geschikte virtual reality brillen ook afgeraden. Je kunt in onze vergelijker kijken naar VR Computers in verschillende prijsklasses. Het hoeft namelijk helemaal niet extreem duur te zijn.

Als console gamer kun je met virtual reality op de PlayStation 4 prima aan de slag. Je sluit de PlayStation bril sluit aan op je PlayStation 4, en je bent klaar om je favoriete game wereld virtueel in te duiken. Tenminste, als je ook over de PlayStation Camera beschikt. Ook heb je de PlayStation Move controllers nodig om bepaalde  games nóg leuker te maken door je handen te gebruiken. Het beeld op de PlayStation  is scherper dan VR met je smartphone. Toch is het wel nog even wachten op de echte doorbraak want de hoeveelheid games loopt nog enigszins achter. Toch zijn er de laatste maanden ontwikkelingen zichtbaar en komen er steeds meer games beschikbaar.

Meest populaire overige Gear

1

2

3

virtual reality gun
VR pc kopen
Virtual reality gun kopen

MAG P90 Gun

VR Certified Desktop PC

MAG 360 Gun

Meest populaire overige VR Gear

1

MAG P90 VR Gun

Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp waardoor je langdurig kunt gamen

Compatible met alle FPS games

De geïntegreerde display maakt het gevecht nog spectaculairder

2

VR Certified Desktop PC

3

MAG 360VR Gun

( Nu maar liefst 26% korting!)