Virtual Reality in 2018, bekijk de beste producten

Klik op de button om het actuele VR aanbod direct te zien

]

Gratis verzending

VR bril morgen in huis

Voor 22:00 uur besteld? Morgen in huis.

VR experts partners

Alle VR experts onafhankelijk vergelijken

virtual reality startersgids

Gratis VR Startergids

Virtual Reality is HOT in 2018

En dat is natuurlijk niet zomaar, de technologie is de afgelopen jaren erg snel verbeterd en steeds meer mensen komen in aanraking met de virtuele wereld. Wij willen je hier graag bij begeleiden, op deze site kun je werkelijk alles vinden. Als je al wat bekender bent met virtual reality, en je wil graag weten wat de meest ultieme VR ervaring van dit moment is? Lees dan zeker even de artikelen over de Oculus Rift, en onze favoriet de HTC Vive.

Welke VR producten zijn top?

Zo hebben we de allerbeste producten voor je gereviewed, geven we je op deze website inzicht in werkelijk alle mogelijkheden die VR producten hebben en hebben we er voor gezorgd dat jij nooit te veel gaat betalen als je een product wil aanschaffen. We zien je al denken, maar hoe dan en waar moet ik precies zijn? Het kan natuurlijk zijn dat je een VR computer nodig hebt, ook die kun je gemakkelijk bekijken en vergelijken.

Kies hierboven een actie die je graag wil uitvoeren en de rest wijst zich vanzelf. Het kan zijn dat er producten op de website staan die niet met elkaar vergeleken kunnen worden omdat er maar 1 aanbieder in Nederland is. Je wordt dan direct doorverwezen naar de aanbieder die jou verder kan helpen!

VR Brillen

VR heeft de wereld voorgoed veranderd. Maar wat is het?

Nu de eerste stappen zijn gezet, en de geldschieters hun investeringen hebben gedaan is het zeker. Virtual reality is coming to your door.

Kun jij ook al niet meer wachten om virtueel  films, series en documentaires te kijken, of games spelen waarbij de kogels je om de oren vliegen? Of misschien ben je meer het type die virtueel een stad wil bezoeken?

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden van virtual reality brillen zijn eindeloos. Ook voor bedrijven en zakelijk gebruikers is het een geweldige innovatie. Van autofabrikanten, toeristische attracties tot aan de makelaar om de hoek. Eigenlijk gewoon te veel om op te noemen.

Zo kan de makelaar virtual reality inzetten om de potentiële klant een virtuele rondleiding te geven door een huis, bijvoorbeeld om te laten zien wat er allemaal met de woning mogelijk is. 

Hoe werkt virtual reality nu eigenlijk

Virtual reality is een term die je steeds vaker tegenkomt. Maar wat is die virtuele realiteit nu eigenlijk? In de praktijk is het een digitale wereld waar een gebruiker zich in bevindt.

Grote speler zoals bijvoorbeeld Samsung en Playstation bieden al een legio aan producten.

Welkom in de virtuele wereld

Deze wereld is in 3D, en ziet er voor de gebruiker levensgroot uit. Wanneer de je in de virtual reality rondkijkt, beweegt het beeld op de juiste snelheid mee en acties die je uitvoert worden hebben een zichtbaar effect.

Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat jij je echt voelt alsof je in wereld van Minecraft of een X-Wing cockpit bent.

Wat kun je met VR? Is het echt zo gaaf?

De uiteindelijke mogelijkheden van VR zijn vrijwel eindeloos; alles wat je kan bedenken kan in min of meerdere mate nagebootst worden in de digitale wereld.

Wanneer je de vraag “Wat is virtual reality” stelt zullen de meeste mensen meteen aan games denken.

Niet zo gek, want gamedevelopers zijn voorlopers in de ontwikkeling van virtual reality.

Het VR games aanbod neemt toe

Het aanbod van VR compatible spellen groeit met de dag en dankzij smartphone VR brillen zijn deze niet langer beperkt tot de nieuwste consoles. Op de markt vinden we tegenwoordig van alles, van Minecraft tot hyper-realistische klim-simulators.

Virtuele realiteit is innovatief

Maar er zijn ook serieuzere zaken waar de virtuele realiteit goed van pas komt. Zo kunnen architecten VR gebruiken om klanten een gebouw te laten zien dat nog niet bestaat en chirurgen hun leerlingen de beste kijk geven op operaties.

Welke VR ervaring is perfect

Tegenwoordig zijn er allemaal bedrijven op de markt die druk bezig zijn met het ontwikkelen van hun eigen VR bril.

Fantastisch voor de ontwikkeling natuurlijk, maar het kan wel leiden tot een beetje keuzestress. Want welke bril past nu eigenlijk bij jou?

De keuze tussen een passieve of een actieve bril is waarschijnlijk de belangrijkste.

Als je jouw eerste stappen in VR aan het zetten bent of het graag simpel houdt is een zogenaamde “passieve” bril meestal de aanrader.

Het is dan wel het beste als je een smartphone met full HD mogelijkheden hebt. Zo weet je zeker dat je een topervaring hebt.

Ben jij al klaar voor de ervaring?

Al wat ervaring met VR of gewoon klaar om meteen in het diepe te springen? Dan is een “actieve” bril de keuze voor jou. Deze brillen vragen om een goede computer of console, maar dankzij het ingebouwde scherm is het resultaat dan ook optimaal.

Of wat te denken van alvast je potentiële nieuwe keuken of badkamer bekijken, alsof deze al bij je thuis is geplaatst.

Heb je vakantieplannen? Loop alvast een rondje over de camping(s) van je keuze of loop door middel van Google Streetview alvast rond in de omgeving.

VR is echt niet duur meer

Kortom, je wil deze nieuwe technische snufjes echt niet laten liggen, de prijzen worden steeds acceptabeler en toegankelijker voor iedereen. Je kunt tegenwoordig overal en altijd genieten van VR door producten van Samsung en Playstation VR. Wil je alle VR producten vergelijken? Klik dan snel hier

Ben je er klaar voor?

Al wat ervaring met VR of gewoon klaar om meteen in het diepe te springen? Dan is een “actieve” bril de keuze voor jou. Deze brillen vragen om een goede computer of console, maar dankzij het ingebouwde scherm is het resultaat dan ook optimaal.

Of wat te denken van alvast je potentiële nieuwe keuken of badkamer bekijken, alsof deze al bij je thuis is geplaatst. Heb je vakantieplannen?

Loop jij een rondje op de camping?

Loop alvast een rondje over de camping(s) van je keuze of loop door middel van Google Streetview alvast rond in de omgeving.

Kortom, je wil deze nieuwe technische snufjes echt niet laten liggen, de prijzen worden steeds acceptabeler en toegankelijker voor iedereen.

Prijzen Juli 2018

MerkSamsung GEAR VRPlaystation VROculus RiftHTC ViveGoogle Daydream
Prijs€ 149€ 299€ 449€ 599€ 81,99
ResolutieLigt aan de smartphone960x10801080x12001080x1200Ligt aan de smartphone
Refresh Rate60Hz120Hz90Hz90Hz60Hz
BedieningHandheldDualshockOculus TouchHTC Vive MotionHandheld remote
PlatformSmartphonePlaystation 4PC/LaptopPC/LaptopSmartphone
Bekijk directBekijk directBekijk directDirect bekijkenDirect bekijken

Meest populaire VR Brillen producten

1

HTC VIVE

HTC VIVE Starterpack

Met de resolutie van 2160x1200 en de verversingssnelheid van 90 Hz is VR nét echt

Door gezichtsveld van 110 graden heb je geen last van storende dode hoeken

Deze VR bril is ook perfect geschikt voor brildragers

2

Oculus Rift virtual reality bril

Oculus Rift Starterpack

Resolutie van 2160x1200 en de verversingssnelheid van 90 Hz is VR nét echt

Door gezichtsveld van 110 graden geen last van storende dode hoeken

 De hoofdband is aanpasbaar, net als de afstand tussen de ogen en het scherm

3

Samsung Gear Virtual Reality

Samsung Gear VR

Met de Gear VR controller speel je games en raak je nauwkeurig virtuele objecten aan

Een vervangbaar oogkussen zorgt voor een frisse start na een paar zweterige sessies

 Met een verstelbare hoofdband zet je de VR bril comfortabel op je hoofd

VR Controllers

Bij VR draait alles om de immersie.

Een ding is zeker, bij virtual reality draait alles om immersie, je wil natuurlijk een onvergetelijke ervaring hebben. Toch zijn er nog wat obstakels op het pad naar de ultieme ervaring. Er zijn (vooral bij de goedkopere versies) vaak nog wat problemen met de interactie, en dan in het bijzonder met bewegen. De oplossing die sommige aanbieders leveren is simpel. Een controller of toetsenbord.

Er zijn veel oplossingen tegenwoordig

Gelukkig zijn er veel bedrijven bezig met vr controllers en accessoires om jouw ervaring naar het hoogste niveau te tillen. Het afgelopen jaar zijn er al ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen geweest die de ervaring een stuk completer hebben gemaakt. In het begin van de opmars was het namelijk nog wel eens het geval dat de controller of het toetsenbord de beleving enigszins beïnvloedde.

De voordelen van een VR controller

Er zitten immers ook veel voordelen aan het gebruiken van een controller tijdens je ervaring, Je hebt met een controller namelijk wel meer controle over je virtuele beleving. Het besturen van apps en games gaat daarbij heel comfortabel, je vrienden inmaken was nog nooit zo eenvoudig. Een goed voorbeeld van een VR apparaat voor de smartphone dan raden we je de Samsung GEAR VR aan. Immersie op je mobiele telefoon, wie had dat nou gedacht.

Oculus TouchHomido ControllerMagicsee ControllerShinecon ControllerMobigear Controller
€ 99€ 34€ 19€ 30€ 18,95
Geschikt voor Oculus RiftGeschikt voor Homido VR headsetGeschikt voor Android en iOSGeschikt Android, iOS,WindowsAndroid/iOS
Bekijk directBekijk directBekijk directBekijk directBekijk direct

Meest populaire VR Controllers

1

Oculus rift VR controller

Lichtgewicht ontwerp en voelt natuurlijk aan

 Subliem gebruik door goede HQ vinger tracking

Bijgeleverde sensor voor ultieme bewegingsvrijheid

2

Homido VR Controller

Ergonomisch design

Bediening content op jouw smartphone via de Homido Wireless Gamepad

 Verbinding via bluetooth, dus geen last van kabels tijdens het gamen

3

Magicsee VR controller

Bluetooth 4.0, geen last van vervelende kabels

Geen batterijen nodig vanwege de ingebouwde Lithium batterij

 Compatible met Android en iOS

360 Graden camera

De 360 graden camera. Je kent ze misschien ook al.

De 360 graden camera heeft ook zijn opmars gemaakt in Nederland. Met deze ultime actie camera’s maak je fotos en videos van de gehele omgeving. Je zult ze misschien wel kennen van de video’s van festivals, of van filmpjes op Facebook. De camera is vaak uitgerust met een dubble 13 megapixel camera die opnamen maakt in 2K. Ook wat geluid betreft zijn dit echt hoogwaardige technische snufjes.

Een uniek perspectief in 360 graden

Camera’s die in 360 graden filmen geven je een uniek perspectief en voegen een extra dimensie toe aan de opnames die jij live maakt. Het mooie is dat je midden in de omgeving staat en dat je volledige bewegingsvrijheid hebt. De camera’s die deze video’s maken beschikken over meerdere lenzen waardoor de gehele omgeving in beeld wordt gebracht, en dat is een geweldige toevoeging voor je opnames.

De prijs is ook nog eens gunstig

De camera’s verschillen overigens behoorlijk in prijs, want voor professionele camera’s ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Maar niet getreurd, doordat veel consumenten interesse tonen in deze producten is er ook een goed betaalbare alternatieven op de consumentenmarkt gebracht. Zo kun jij ook de stap maken naar professionele, unieke opnames.

LG 360Samsung 360Ricoh Theta VInsta360 Air
€279€ 245€ 399€ 99
2K Video resolutieUltra HDUltra HDFull HD
2 groothoeklenzenWifi en Bluetooth ondersteuningWifi en Bluetooth ondersteuningAlleen geschikt voor Android
Bekijk directBekijk directBekijk directBekijk direct

Meest populaire 360 graden cameras

1

Samsung 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

2

Homido 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

Haarscherp beeld

 Schroefdraad voor op een statief

3

LG 360 graden camera

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

4

InstaAir 360

Gebruiksvriendelijk

App connectie werkt goed

Goede prijs/kwaliteit verhouding

De overige VR gear.

De overige virtual reality gear, ook wel de randapparatuur genoemd laat ons hartje sneller kloppen. De mogelijkheden zijn het laatste jaar zo extreem gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan levensechte guns, treadmills die het mogelijk maken om reallife te bewegen in jou first-person-shooter en aan razendsnelle desktop computers die jou software met gemak laten draaien. Klik hier voor een overzicht van beste, goedkoopste en populairste VR computers.

VR Randapparatuur

Maar er zijn ook simpele soorten randapparatuur zoals tassen, speciale schoonmaakdoekjes, headsets, montageklemmen en zelfs heuze universele hygienische maskers. En geloof me, we hebben ze zelf stiekem ook wel eens nodig gehad na een vuurgevecht in de virtuele wereld. We hebben aan de onderkant van deze pagina enkele VR computers toegevoegd, als je een actieve VR bril koopt dan heb je namelijk een sterke computer nodig om optimaal te kunnen genieten van je VR apparaat. Je kunt ook direct VR PC’s vergelijken op onze vergelijkingspagina.

Lees de tabel hieronder voor elke afzonderlijke mogelijkheid binnen de virtuele realiteit. Je kunt namelijk spelen op je smartphone, PC, Laptop of console. Maar ieder apparaat is natuurlijk anders en heeft specificaties die andere speelcondities mogelijk maken. Zo zijn de graphics op een computer vanzelfsprekend beter als op een smartphone.

De simpelste manier om virtual reality te proberen is met je smartphone. Beschik je over een smartphone uit het duurdere segment en wil jij ook gaan genieten van een VR ervaring? Als we het hebben over hoogwaardige telefoons dan bedoelen we telefoons vanaf de Samsung S6, iPhone 7, of LG G4. Je telefoon zal hoogstwaarschijnlijk niet voor 2015 gemaakt zijn als je een apparaat wil toevoegen. De volgende stap is vrij eenvoudig. Het vinden van een geschikte VR bril voor jou situatie. Oh ja, er is nog een ding waar je op moet letten, je smartphone moet het besturingsysteem van Android of iOS draaien om te werken. Er zijn mensen die bijvoorbeeld een Windows systeem op hun telefoon hebben, veel VR apparaten ondersteunen dit besturingssysteem echter niet.
Voor de echte virtual reality fanaat zijn er brillen voor de pc of laptop beschikbaar, dit zijn actieve brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive. Deze brillen hebben een krachtige en recente game pc nodig om goed te functioneren. Denk dan bijvoorbeeld aan een desktop of laptop met minimaal een Nvidia Geforce GTX 1060, Core i5 processor en voldoende vrije usb poorten. Dit is echt nodig om de ultieme VR beleving te hebben. Oudere hardware zal moeite hebben met het weergeven van games en wordt door fabrikanten van pc-geschikte virtual reality brillen ook afgeraden. Je kunt in onze vergelijker kijken naar VR Computers in verschillende prijsklasses. Het hoeft namelijk helemaal niet extreem duur te zijn.
Als console gamer kun je met virtual reality op de PlayStation 4 prima aan de slag. Je sluit de PlayStation bril sluit aan op je PlayStation 4, en je bent klaar om je favoriete game wereld virtueel in te duiken. Tenminste, als je ook over de PlayStation Camera beschikt. Ook heb je de PlayStation Move controllers nodig om bepaalde  games nóg leuker te maken door je handen te gebruiken. Het beeld op de PlayStation  is scherper dan VR met je smartphone. Toch is het wel nog even wachten op de echte doorbraak want de hoeveelheid games loopt nog enigszins achter. Toch zijn er de laatste maanden ontwikkelingen zichtbaar en komen er steeds meer games beschikbaar.

Op zoek naar een extra toevoeging voor jouw VR ervaring?

VR Certified PCVR GunsVR Accessoires
De perfecte computer voor jouw VR ervaringenLevensechte VR geweren om je ervaring helemaal af te makenOnderhoud en toevoegingen aan je VR gear
Bekijk directBekijk directBekijk direct

Meest populaire overige VR Gear

1

virtual reality gun

MAG P90 VR Gun

Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp waardoor je langdurig kunt gamen

Compatible met alle FPS games

De geïntegreerde display maakt het gevecht nog spectaculairder

2

VR pc kopen

VR Certified Desktop PC

De beste VR computer samengesteld door experts, of stel hem zelf samen.

Computer die werkelijk elke VR game perfect laat functioneren

De games kunnen allemaal op maximale stand gespeeld worden zonder haperingen & fps drops

3

MAG 360VR Gun

Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp waardoor je langdurig kunt gamen

Compatible met alle FPS games

Deze VR gun werkt op basis van 2 (meegeleverde) AA batterijen

Virtual Reality voor de telefoon & headset, wat kun je er mee?

Er is weer heel wat VR gear bijgekomen Er zijn in de afgelopen jaren uiteraard verschrikkelijk veel soorten en maten van Virtual Reality op de markt gekomen. Maar welke is hiervan nou het best? Moet ik hierbij gewoon naar de prijs kijken, of zijn de technologische...

Hoe kan je je VR- systeem het beste vervoeren?

Terwijl telefoongebaseerde VR systeem - Gear VR, Daydream View, Google Cardboard - van nature vrij draagbaar zijn, zijn de pc-systemen en PlayStation VR niet zo gemakkelijk om mee te sjouwen. Het is leuk om thuis te blijven en naar een virtuele wereld te glippen, maar...

Kun je lang in VR spelen en is het gevaarlijk?

VR en de gevaren ervan Te lang in VR blijven kan enkele consequenties hebben, dus het is de moeite waard om te weten hoe lang je in VR kunt blijven voordat je een pauze neemt.Hoe lang in VR is te lang? je tijd doorbrengen met VR is leuk en de moeite waard. Van het...

Nog wat leuke filmpjes over Virtual Reality