Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality verschillende termen met dezelfde betekenis toch? Nee hoor dus niet. Er zitten wel wezenlijk verschil tussen de 3 technieken. Wil je de verschillen weten scrol dan naar beneden.

Virtuele Realiteit Uitgelegd

Deze technologie dompelt gebruikers onder in een volledig virtuele omgeving die wordt gegenereerd door een computer. De meest geavanceerde VR-ervaringen bieden zelfs bewegingsvrijheid – gebruikers kunnen zich verplaatsen in een digitale omgeving en geluiden horen. Bovendien kunnen speciale controllers worden gebruikt om de VR-ervaringen te verbeteren.

Een Special VR-Headset Om Virtual Realiteit Maximaal Te Ervaren

Je moet een speciale VR-headset dragen om virtual reality maximaal te ervaren. De meeste VR-headsets zijn verbonden met een computer (Oculus Rift) of een gameconsole (PlayStation VR), maar er zijn ook standalone-apparaten (Google Cardboard is een van de meest populaire). De meeste stand-alone VR -headsets werken in combinatie met smartphones: u steekt een smartphone in, draagt ​​een headset en stapt in de virtuele realiteit.

Augmented Reality Voegt Objecten Toe Aan Wat Je Al Ziet

In augmented reality zien gebruikers de echte wereld terwijl digitale content hieraan wordt toegevoegd. Als dit onduidelijk klinkt, denk dan aan Pokemon Go – miljoenen mensen over de hele wereld haasten zich met hun smartphones op zoek naar kleine virtuele wezens. Dit is het meest levendige voorbeeld van augmented reality. Als u een moderne smartphone bezit, kunt u eenvoudig een AR-app downloaden en deze technologie uitproberen. Er is echter een andere manier om augmented reality te ervaren – met speciale AR-headsets, zoals Google Glass, waar digitale content op een klein scherm voor het oog van een gebruiker wordt weergegeven.

Mixed Reality De Nog Onbekendere Vorm Van Virtuele Realiteit

Dit is de meest recente ontwikkeling in virtuele technologie ,de mensen verwarren deze met de bekende vormen van virtuele realiteit voornamelijk omdat verschillende ook zo worden genoemd. Zonder te diep in de wetenschap te gaan, laten we kijken naar twee vormen van virtuele realiteit waarnaar wordt verwezen naar mixed reality.

Het Begint Bij De Echte Wereld

Gemengde realiteit die begint bij de echte wereld – virtuele objecten worden niet alleen over de echte wereld heen gelegd, maar kunnen ermee interageren. In dit geval blijft een gebruiker in de echte wereld terwijl digitale inhoud eraan wordt toegevoegd; bovendien kan een gebruiker communiceren met virtuele objecten. Deze vorm van gemengde realiteit kan worden beschouwd als een geavanceerde vorm van AR. Als u niet kunt achterhalen hoe dit werkt, bekijkt u hoe Skype wordt gebruikt op Microsoft HoloLens.

Het Begint Bij De Virtuele Wereld

Gemengde realiteit die begint bij de virtuele wereld – de digitale omgeving is verankerd en vervangt de echte wereld. In dit geval bevindt een gebruiker zich volledig in de virtuele omgeving terwijl de echte wereld wordt geblokkeerd. Klinkt als een virtuele realiteit, toch? In feite is dat zo, maar de digitale objecten overlappen de echte, terwijl in conventionele VR de virtuele omgeving niet verbonden is met de echte wereld rond een gebruiker. Om deze vorm van gemengde realiteit te ervaren, kun je Windows mixed reality-headsets dragen.

x Gedeeld